Roska-astiakysely keräsi suuren vastaajajoukon

13.04.2022

Kysyimme alkukeväällä asukkailta ehdotuksia roska-astioiden sijainneista. Osallistuvan budjetoinnin projektiin liittyvään kyselyyn osallistui 153 vastaajaa, joilta saatiin yli 440 ehdotusta uusien roska-astioiden paikoista ja 38 yleistä palautetta astioihin liittyen.

Kyselyn perusteella Tuusulan puistoissa olevien roska-astioiden lukumäärään ollaan melko tyytyväisiä, mutta etenkin uusien asuinalueiden ulkoilureiteille kaivataan lisää astioita. Tuusulan kunnassa on tällä hetkellä yli 500 roska-astiaa katu- ja viheralueilla. Uusia roska-astioita toivottiin paljon myös kulkuyhteyksien varsille ja bussipysäkeille.

Uusia roska-astioita asetetaan esimerkiksi vilkkaisiin risteyskohtiin, ja muihin paikkoihin, joissa ne tavoittavat mahdollisimman paljon ohikulkijoita. Astioiden sijoittamismahdollisuuksia selvitetään muun muassa kaikkein vilkkaimmille bussipysäkeille.

”Minusta roska-astioita on ollut hyvin saatavilla, ja jos tyhjennyksistä on ollut ongelmia, ovat ne hoituneet, kun on ilmoittanut TuusInfoon”, kertoo kyselyyn vastaaja.

Urakoitsijat tyhjentävät roska-astioita viikoittain, mutta välillä vilkkailla alueilla astiat täyttyvät ennätystahtia. Täysistä astioista kannattaa ilmoittaa asiakaspalvelu TuusInfoon. Muistutus TuusInfoon on myös jatkossa arvokas palaute roska-astioiden tarpeesta.

Koiranulkoiluttajat kaipaavat lisää roskiksia

Paikkaehdotusten perusteluissa korostui koiranulkoiluttajien tarve saada koirankakoille roska-astioita.

”Huomioikaa että roskia ei kerry vain puistoissa, vaan olisi hyvä miettiä yleisten koiralenkkien varrelle roskiksia, jotta kakat kerättäisiin nykyistä paremmin,” eräs vastanneista muistuttaa.

Asiakaspalvelu TuusInfosta saa hakea ilmaiseksi Koirankakkaroskis-tarran, jonka voi laittaa oman talon ulkoroskikseen. Tarra kertoo ohikulkevalle koiranulkoiluttajille, että tähän roskikseen saa pudottaa koirankakkapussiin noukitut jätökset. Tarralla helpotat koiranulkoiluttajan arkea ja autat pitämään lähialueesi siistimpänä. 

Tuloksia hyödynnetään osallistavan budjetoinnin projektissa

Toteutettu kysely liittyy yhteen vuoden 2022 osallistuvan budjetoinnin projektiin, jossa hankitaan 22 roska-astiaa eri puolelle Tuusulaa. Uusien roska-astioiden sijoittelu suunnitellaan asukkaiden antamien ehdotusten pohjalta. Astioiden asentaminen aloitetaan alkukeväästä maan sulettua.

Projektin etenemistä ja tulevien roska-astioiden lopullisia paikkoja voi seurata sähköisellä osallistumisalustalla osallistu.tuusula.fi.

Lisätiedot:
yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen, p.  040 314 4333, laura.turpeinen@tuusula.fi
yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi

Takaisin