Tuusulan niityt kukkimaan! – Asukkailla mahdollisuus osallistua osbu-projektin toteutukseen kylvämällä kukkia omille pihoille

01.06.2022

Osallistuvan budjetoinnin (osbu) 2022 Tuusulan niityt kukkimaan -projektissa istutetaan kukkapeltoja Jokelaan, Kellokoskelle ja useisiin paikkoihin eteläiseen Tuusulaan. Näistä pelloista saa kukkien kasvettua käydä keräämässä kukkia vaikkapa omaan maljakkoon. Voit myös noutaa siemenpussin oman pihasi iloksi!

Myös asukkaat voivat osallistua Tuusulan kukkaloiston luomiseen kylvämällä yksivuotisia niittysiemeniä kaikkien iloksi esimerkiksi omalle pihalle tai parvekelaatikkoon. Siemenpusseja on jaossa 1.6. lähtien rajoitettu määrä (1 000 kpl) Hyrylässä asiakaspalvelu TuusInfossa sekä Jokelan ja Kellokosken kirjastoissa niiden aukioloaikoina.

Tuusula kukkimaan -siemenpusseja
Kuva: Tuusulan niityt kukkimaan -projektin Tuusula kukkimaan -siemenpusseja.

Jaettava siemenseos on Niittysiemenen Aurinkoinen kesäniitty -seosta, joka sisältää aitohunajakukkaa, kehäkukkaa, keto-orvokkia, kesämalvikkia, ruiskaunokkia ja kesälemmikkiä. Kukkaseos kylvetään rikkaruohoista ja nurmesta puhtaalle paikalle, eikä sitä tarvitse peitellä. Siemenkylvöstä kastellaan tarpeen mukaan. Yksi pussi riittää noin 1–2 neliömetrille.

Hunajakukka Anttilanrannan niityllä
Kuva: Kesän 2022 Tuusula kukkimaan -siemenpussi sisältää myös kuvassa näkyvän aitohunajakukan siemeniä. 

Seuraa ja jaa oma kukkaniittysi kesällä somessa tunnisteilla #tuusulakukkimaan ja #osbu2022. Sivustolla osallistu.tuusula.fi julkaistaan kunnan kylvämien kukkapeltojen paikat ja päivityksiä projektien etenemisestä.

Lisätietoja:
yhteisöpuutarhuri Laura Turpeinen, 040 314 4333, laura.turpeinen@tuusula.fi

Takaisin