Hyrylän palvelukeskus lisää Hyrylän elinvoimaa ja tuo paremmat työtilat

24.08.2022

Hyrylän keskustaan suunnitellaan palvelukeskusta, johon tulee vuokratiloja kunnan käyttöön sekä HOK-Elannolle. Suunnitelman mukaan tiloihin tulee uusi kunnantalo ja Prisma.

Hankkeen taustalla ovat sekä Hyryläntiellä sijainneen vanhan kunnantalon sisäilmaongelmat että tarve kehittää Hyrylän keskustan palveluita ja elinvoimaa.

– Tällä hetkellä kunnan hallinnon työntekijät työskentelevät useammassa eri väistötilassa. Palvelukeskus mahdollistaa työntekijöiden sijoittumisen uudenaikaisiin ja sisäilmaltaan turvallisiin tiloihin. Uusien tilojen avulla päästään eroon toimipisteiden sijoittumisesta hajanaisesti eri puolille kuntaa, mikä mahdollistaa tämänhetkistä paremman yhteistyön toimialueiden ja yksiköiden välillä. Nykyaikaiset työtilat vahvistavat myös työnantajamielikuvaa ja auttavat tulevaisuuden rekrytoinneissa, pormestari Kalle Ikkelä sanoo.

Palvelukeskushanke on yksi Hyrylää elävöittävistä ja sen vetovoimaa lisäävistä hankkeista.

– Hyrylään on myös suunnitteilla tulevaisuuden sote-keskus, josta löytyvät terveyskeskuspalvelut ja täyden palvelun perhekeskus. Hyvinvointialueet palauttavat investointisuunnitelmansa valtiolle 1.10.2022 mennessä, jonka jälkeen hankkeessa päästäneen etenemään. Tämä avaa mielenkiintoiset mahdollisuudet kehittää nykyisen terveysaseman kiinteistöä – se voidaan purkaa ja sitä kautta alueelta vapautuu tilaa kaupallisille palveluille ja asumiselle. Sote-keskuksen kilpailutus päästään tekemään nopeimmillaan jo vuoden 2023 ensimmäisen puoliskon aikana, Ikkelä kertoo.

Ennen palvelukeskuksen rakentamisen aloittamista vuokralaiset neuvottelevat rakennuksen rahoittavana toimivan NREP:n kanssa vuokrasopimusten ja kiinteistökaupan yksityiskohdista. Hankkeen toteuttaminen edellyttää lisäksi asemakaavan muuttamista. Asemakaavan muutos on tulossa kunnanvaltuuston käsittelyyn 3.10.2022, ja vuokrasopimus on tulossa kunnanhallituksen käsittelyyn loppuvuoden 2022 aikana.

Vanhan ostoskeskuksen tilapäistoiminnot päättyvät vuoden 2022 loppuun mennessä, ja ostoskeskuksen purkaminen ajoittuu vuoden 2023 alkuun. Purkuvaihe kestää 3–4 kuukautta. Uuden linja-autoaseman rakentaminen käynnistyy vuodenvaihteessa 2022–2023, ja asema otetaan käyttöön elokuussa 2024. Palvelukeskuksen avajaisiin päästään vuonna 2025.

Aikataulut tarkentuvat syksyn mittaan ja niistä viestitään vielä erikseen.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, asko.honkanen@tuusula.fi, 040 314 2012

 

Takaisin