Taide siivittää oppimista Tuusulanjärven kampuksella

20.10.2022

Tuusulan palveluverkon kehittämisessä ei unohdeta taidettakaan. Uusien kiinteistöjen käyttäjät pääsevät nauttimaan laadukkaiden tilojen lisäksi taideteoksista, jotka nivoutuvat rakennusten tarjoamien palveluiden teemoihin.

Rakenteilla olevan Tuusulanjärven kampuksen tulevat käyttäjät vastaanottaa kuvanveistäjä Kim Simonssonin yli kahden metrin korkuinen teos Koululainen. Veistos saapuu paikalleen Simonssonin ateljeesta Fiskarsista kampuksen valmistuessa keväällä 2024. Näyttävä teos toteutetaan pronssista, ja se saa alleen puolitoistametrisen jalustan.

Oppimisen ilosta kertoo myös taiteilija Teija-Tuulia Aholan luoma pyöräkatoksen ja melumuurin kiharainen kuviointi. Ahola on suunnitellut Tuusulantien puoleiseen melumuuriin tulevat kuvioinnit ja ovisyvennykseen sijoittuvat teräksiset ”ajatuskuplat” työnimellä Maailmaan. Koululaiset ovat tehneet melumuurin kirjaimet, jotka yhdessä muodostavat kirjoituksen kaltaisia ketjuja. Ne ovat vaikkapa avaruudessa leijuvia maailmoja tai kukkamaisen pitsimäisiä kasvavia ympyröitä – kukin katsoja voi kokea ne omalla tavallaan.

Nuorten koululaisten pulppuilevia ajatuksia kuvaavat koulun seinässä olevat puolipallon muotoiset teräskuplat, jotka kuuluvat osana Aholan teokseen. Kuplat lentävät maailmalle, aivan kuten lapset kasvavat turvallisen ja iloisen oppimisen kehdosta kohti uutta. Ilmava ja avaruudellinen olemus toistuu Aholan taiteen tekemisessä, vaikka materiaaleina ovatkin vahvat betoni ja teräs.

Lisäksi koulun käyttäjäkunta aloittaa taideprojektin taiteilija Oona Tikkaojan kanssa. Osallistavan taideprojektin ajatuksena on tukea uuden kouluyhteisön syntymistä ja yhteistoimintaa uudessa koulukampuksessa. Taideteokset toteutetaan palveluverkon taideohjelman puitteissa.

Lisätietoja:
Intendentti Minna Tuominen, puh. 040 314 3459

Kirkonkylän kampus 201022 muutettu

Kirkonkylänkouluntaide Ahola Maailmaan melumuuri havainnekuva 2022

Takaisin