Kirkonkylän kampus tunnetaan jatkossa nimillä Tuusulanjärven kampus ja Tusby träsk campus

05.10.2022

Rakenteilla olevalle Kirkonkylän kampukselle on etsitty kuluvana vuonna nimeä, joka kuvaisi parhaiten tulevaa monikäyttöistä kampusaluetta ja toimisi kampukselle sijoittuvien yksiköiden käyttämillä kielillä, suomeksi ja ruotsiksi. Nimiehdotuksia on kerätty kampuksen tulevia käyttäjäryhmiä ja asukkaita osallistaen. Tuusulan kunnan palveluverkon ohjausryhmä päätti nimestä 4.10.2022 – vuonna 2024 valmistuva kampus tullaan tuntemaan suomenkieliseltä nimeltään Tuusulanjärven kampuksena ja ruotsinkieliseltä nimeltään Tusby träsk campus.  

Suunnitelmien mukaan syyslukukauden 2024 alkaessa toimintansa käynnistävä Tuusulanjärven kampus/Tusby träsk campus tulee pitämään sisällään muuntojoustavia tiloja varhaiskasvatukselle, esiopetukselle, perusopetuksen 1–6. vuosiluokille sekä Tuusulan ruotsinkieliselle opetukselle. Iltaisin ja viikonloppuisin tilat ja piha-alue muuntuvat asukkaiden yhteisiksi harrastamisen paikoiksi.  

Havainnekuva Tuusulanjärven kampuksesta
Havainnekuva rakenteilla olevasta Tuusulanjärven kampuksesta. Kuva Arkkitehtitoimisto LPV Oy.

Kampuksen tulevien käyttäjien ja aiheesta kiinnostuneiden asukkaiden oli mahdollista ehdottaa tulevalle kampukselle mieleistään nimeä keväällä 2022 kaikille avoimessa pelillisessä verkkokyselyssä. Nimiehdotuksia sai antaa myös paperilomakkeella TuusInfon asiakaspalvelupisteissä ja kirjastoissa.  
 
Kyselyssä saatiin noin 250 ehdotusta, joita Tuusulan nimistötoimikunta käsitteli loppukeväällä 2022 antaen oman neuvoa-antavan näkemyksensä evästyksenä nimivalinnan seuraavaan vaiheeseen. Toimikunta puolsi osallistavaa nimeämisprosessia ja evästi, että kampuksen tulevan nimen alku tulisi johtaa seuraavista kolmesta vaihtoehdosta; Kirkonkylän, Tuusulanjärven tai Rantatien nimi, ja loppu seuraavista vaihtoehdoista; Kruunu, Opinkeskus, Opinkivi, Opintie, Opintopolku, Oppitalo, Sarastus tai Sydän. Alku- ja loppujohdannaiset pohjautuvat tulevilta käyttäjiltä ja asukkailta saatuihin ehdotuksiin.

Kesälomien jälkeen uuden toimintakauden 2022–2023 alkaessa koulut, päiväkoti, vanhempainyhdistykset sekä asukkaiden edustajat muodostivat omat suosikkinsa evästysten pohjalta nimiraadin käsittelyyn. 

Nimiraati, joka koostui kampuksen tulevien käyttäjäryhmien edustajista, kokoontui juhlallisesti 14.9.2022 etäyhteyden välityksellä kuulemaan muiden näkemyksiä ja tekemään raadin yhteisen ehdotuksen nimestä Tuusulan kunnan palveluverkon ohjausryhmälle.  
 
– Nimiraati päätyi parituntisen keskustelun aikana siihen, että tulevan nimen tulee olla ainutlaatuinen, eikä entuudestaan minkään yksikön käytössä oleva tai muista kunnista tunnettu. Raati päätti ehdottaa ohjausryhmälle kampuksen tulevaksi nimeksi Tuusulanjärven kampus/Tusby träsk campus, kertoo projektipäällikkö Katerina Zaitseva.  
 
– Nimen loppujohdannaiseksi nimiraadissa ehdotetun kampus-sanan myös todettiin kuvaavan hyvin tiloissa tapahtuvaa monenlaista toimintaa, kuten varhaiskasvatusta, opetusta ja harrastamista eli elinikäisen oppimisen mahdollisuuksia, jatkaa Zaitseva.  

Nimiraadin ehdotus oli sama, minkä ohjausryhmä päätti hyväksyä 4.10.2022 kokouksessaan otettavaksi käyttöön. Kampuksen virallinen nimi on jatkossa suomeksi Tuusulanjärven kampus ja ruotsiksi Tusby träsk campus.

Lisätiedot: 
Katerina Zaitseva, projektipäällikkö, p. 040 314 2244, katerina.zaitseva@tuusula.fi 


Läs på svenska.

Takaisin