Byggarbetsplatsen vid Tusby träsk campus under väderskydd

21.10.2022

Tuusulanjärven kampus 211022 tekstillä

Byggandet av Tusby träsk campus invid Tusbyvägen fortsätter under ett stort väderskydd. Väderskyddet som uppförts ovanpå byggnaden är av samma typ som tidigare använts vid byggandet av Daghemmet Martta Wendelin, liksom gymnasiet och kulturhuset Monio. Användningen av skydd påskyndar byggarbetet och minimerar risken för att konstruktionerna blir fuktiga.

På byggarbetsplatsen fortsätter byggnadens stomarbeten och murningen av ytterväggsblock, som nu har nått andra våningen. Dessutom har monteringen av elementen på andra våningen och även av yttertaket börjat. Pålningsarbetet för bullerstängslet som reser sig runt byggnaden är redan till största delen gjort.

Därefter följer bland annat gjutningen av golvytorna på första våningen, byggandet av bullerstängslets fundament och rivningen av den gamla transformatorstationen i området. En ny transformatorstation har redan installerats och anslutits till elnätet.

Campusets näridrottsplats kommer att tas i bruk igen när den nya byggnaden är klar. Idrottsplatsen renoveras innan den tas i bruk. Tills dess är kommuninvånarnas näridrottsplats gårdsplanen vid paviljongskolan i ändan av Kotorannankuja i Tusby kyrkby. Gårdsplanen kan användas som näridrottsplats vid tider som ligger utanför skolverksamheten, det vill säga på vardagar med start kl. 16.00 och på helger.

Ytterligare information: programchef Katerina Zaitseva, tfn 040 314 2244

Takaisin