Rykmentinpuiston kampuksen toteuttajiksi Fira ja Caverion

30.01.2023

Rykmentinpuiston kampus toteutetaan elinkaarihankkeena, johon sisältyy kiinteistön suunnittelu- ja rakennustyö sekä rakennuksen ylläpitopalvelut 20 vuoden palvelujakson ajalle. Lisäksi hankkeeseen sisältyy kunnan optio hankkia myöhemmin kampuksen yhteyteen mahdollisesti toteutettavan päiväkodin suunnittelu- ja rakennustyö sekä vastaavat ylläpitopalvelut kampuksen palvelujakson ajalle.

- Hankkeessa otetaan pitkäjänteisesti huomioon mm. rakentamisen laatuun, turvallisuuteen, energiatehokkuuteen ja toiminnallisuuteen liittyvät asiat. Käytettävyys varmistetaan koko palvelujakson ajan yhteistyössä palveluntuottajan kanssa. Kohteessa mahdollistetaan myös monipuolinen kuntalaiskäyttö, sanoo projektitoimiston päällikkö Jyri Olkkonen Tuusulan kunnasta.

− Tämä on toinen elinkaarihankkeemme. Pääsimme rakentajana heti alkuvaiheessa tuomaan siihen ydinosaamisemme eli kyvykkyyden kokonaisuuden optimointiin ja käyttäjälähtöiseen suunnitteluun. Useita oppimisympäristöjä toteuttaneena tiedämme, miten suunnitteluratkaisut käytännössä toimivat, ja tätä osaamista on tässäkin hankkeessa hyödynnetty, painottaa Firan toimitilarakentamisen linjajohtaja Henri Mämmi.

- Elinkaarihankkeessa korostuvat toteuttajien kokemus ja hyvä yhteistyö, ja olemmekin yhdessä Firan ja suunnittelijoiden kanssa kehittäneet kestäviä ja tehokkaita energiaviisaita ratkaisuja. Myös tilaajan ja käyttäjien aktiivinen osallistuminen neuvotteluvaiheessa antaa hyvän pohjan 20 vuoden yhteistyölle rakennuksen valmistuttua, toteaa Caverion Suomen divisioonajohtaja Ville Tamminen.

Kampukseen rakennetaan tilat yhteensä noin 1 000 ala- ja yläasteen oppilaalle sekä yli 40 esikoululaiselle ja yli 150 erityisoppilaalle. Opetushenkilöstöä on yhteensä lähes 200. Rakennuksen koko on hieman yli 12 000 brm2.

Ympäristöystävällisyys vahvasti mukana

Rakennuksessa hyödynnetään uusiutuvaa energiaa. Katolle rakennetaan aurinkosähkövoimala, jonka teho on 160 kWp. Lisäksi kohteeseen toteutetaan lämpöpumppu, jolla tuotetaan lämpöä lattialämmityksellä varustettuihin tiloihin sekä kylmää kesäajan viilennykseen. Jo tarjoukseen kuului hiilijalanjälkilaskenta, ja rakentamisessa panostetaan vähähiilisiin ratkaisuihin.

Rakennuksen elinkaaren aikainen hiilijalanjälki on 37 % pienempi kuin vertailukiinteistössä. Työssä noudatetaan Terve Talo- ja Kuivaketju10 -konsepteja, ja kohteelle tavoitellaan RTS-ympäristöluokituksen neljän tähden tasoa. Energiatehokkuudellaan (E-luku 61 kWh/brm2, a) kiinteistö on A-energialuokkaa.

Monipuoliseen ja laajapohjaiseen käyttöön

Henkilökunnasta suurin osa siirtyy alueen muista kouluista. Koulun toiminta-aikojen ulkopuolella kampuksen tiloja voivat hyödyntää kunnan muut käyttäjäryhmät kuten seurat, yhdistykset ja kansalaisopistot. Tilasuunnittelun tavoitteena on tilojen monikäyttöisyys ja muuntojoustavuus.

Erityisoppilaiden tila- ja työskentelyratkaisuihin kiinnitetään huomiota jo suunnitteluvaiheessa. Tavoitteena on, että erityisoppilaat voivat opiskella yleisopetuksen yhteydessä turvallisesti ja kannustavasti. Rykmentinpuiston kampuksessa yhdistyvät jatkossa tuusulalainen oppiminen ja opettaminen sekä kulttuuri.

Valmistuttuaan Rykmentinpuiston kampus on alueen asukkaiden yhteinen olohuone, joka tarjoaa modernit ja terveelliset oppimisen sekä viihtymisen tilat niin lapsille, nuorille, henkilökunnalle kuin muillekin kuntalaisille.

Suunnitelmien mukaan perusopetus kampuksessa käynnistyy syyslukukaudella 2025. Kampuksen osoite on Rykmentin puistotie 19.

Lisätietoja:
Projektitoimiston päällikkö Jyri Olkkonen, Tuusulan kunta, puh. 040 314 3555
Linjajohtaja Henri Mämmi, Firan toimitilarakentaminen, p. 050 346 9076
Liiketoimintapäällikkö Jani Orava, Caverion Suomi, 040 746 1608

Rykmentinpuiston kampus ulkohavainnekuva 1 pääsisäänkäynti

Rykmentinpuiston kampus sisähavainnekuva 2 näkymä yläpiazzalta kohti näyttämöä

Takaisin