Nyt työstetään yhdessä viimeisiä osbu-ideoita ennen äänestystä – tule mukaan viimeiseen pajaan 13.4.

06.04.2023

Tuusulalaisia ja yhteisöjä kutsutaan mukaan suunnittelemaan asukkaiden ideoiden toteuttamista yhdessä kunnan asiantuntijoiden kanssa. Viimeinen osallistuvan budjetoinnin, tutummin osbun, jatkojalostamisen paja pidetään torstaina 13.4. klo 18–20 Tuusulan pääkirjastolla. 

Jatkojalostamisen pajassa voit työstää joko omaa tai muiden ideoita oman kiinnostuksen mukaan. Kaikki asukkaiden ideat löytyvät verkosta osoitteesta osallistu.tuusula.fi.

– Tällä hetkellä etsimme toteutusratkaisuja ja kumppaneita esimerkiksi mopopajan, hiekoitusmurskekokeilun, yhteisötaideprojektien ja kestävää kehitystä edistävien hankkeiden järjestämiseksi, kertoo yhteisömanageri Katja Repo. Yhteistyöstä kiinnostuneet asukkaat, seurat ja yhteisöt voivat olla suoraan minuun yhteydessä tai saapua jatkojalostuspajaan kirjastolle, Repo opastaa.

Äänestysehdotukset julkaistaan verkossa ja Osallisuuden taidetta -asukaslehdessä

Toukokuun alussa jaetaan tuusulalaisille koteihin osallisuuteen ja asukkaiden vaikuttamismahdollisuuksiin keskittyvä Osallisuuden taidetta -asukaslehti. Lehdessä esitellään myös kaikki osallistuvan budjetoinnin äänestysehdotukset. Äänestysaika on 8.–31.5.2023, ja äänestää saavat kaikki tuusulalaiset viidesluokkalaisista ylöspäin. Verkkoäänestyksessä on käytössä vahva kirjautuminen. Koululaiset voivat äänestää edu-tunnuksillaan. Lisäksi järjestetään eri puolilla Tuusulaa äänestyspisteitä, joissa voi äänestää henkilökohtaisesti henkilöpaperit esittämällä. Tiedot äänestyspisteistä päivittyvät sähköiseen tapahtumakalenteriin tapahtumat.tuusula.fi.

– Osbussa hienoa on se, että asukkaat äänestävät, mitkä ehdotukset lopulta toteutetaan vuoden 2024 loppuun mennessä. Ilahduttavaa on myös se, että vuosi vuodelta toteutuksia tehdään yhä enemmän yhteistyössä myös yhteisöjen ja yritysten kanssa, Repo iloitsee. 

Osbu-jatkojalostuspaja

Torstai 13.4. klo 18–20
Pääkirjaston 2. krs (Autoasemankatu 2, Tuusula)
Pajaan on vapaa pääsy koko illan. Varmistaaksemme oikean asiantuntijan läsnäolon, ilmoita mikäli haluat työstää jotain tiettyä ideaa.

Lisätiedot ja yhteydenotot:
Yhteisömanageri Katja Repo, 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi
osallistu.tuusula.fi
tapahtumat.tuusula.fi


Osallistuva budjetointi on yksi Tuusulan toimintatapa lisätä asukkaiden osallisuutta ja vaikuttamismahdollisuuksia. Osallistuvan budjetoinnin prosessi käynnistyy asukkaiden ideoinnilla, minkä jälkeen saaduista ideoista jatkojalostetaan äänestykseen eteneviä ehdotuksia yhdessä kunnan asiantuntijoiden, yhteisöjen ja asukkaiden kesken. Lopulta asukkaat äänestävät, mitkä ehdotuksista toteutetaan. Myös voittaneiden ehdotusten toteutus tehdään yhdessä – kaikki halukkaat asukkaat ja yhteisöt kutsutaan mukaan toteuttamaan eniten ääniä saaneet ehdotukset.

Takaisin