Tuusulanjärven kampuksella juhlittiin harjannostajaisia

13.04.2023

Kampuksen rakennushanke on edennyt suunnitellusti, ja rakentamisessa on meneillään muun muassa vesikaton puurunkotöitä ja väliseinämuurausta. Seuraavaksi puretaan sääsuojateltta, ja kesällä vuorossa ovat julkisivun rappaus, meluaidan asennus sekä pihatyöt. Sisätiloissa jatkuvat talotekniikka-asennukset ja pinnoitustyöt.

Otos Tuusulanjärven kampuksen harjannostajaisista

– Tuusulanjärven kampus on osa palveluverkkouudistusta, joka on Suomen mittakaavassa vertaansa vailla. Uudistuksen mahdollistaa laaja ja toimiva yhteistyö kunnan päättäjien kesken ja myös monien yhteistyökumppanien kanssa. Useiden uusien kiinteistöjen rakentamisen ohella panostamme laatuun. Tuusula tulee olemaan ‒ ellei ole jo nyt ‒ opetuksen ja kasvatuksen kärkikunta, sanoo Tuusulan pormestari Kalle Ikkelä.

– Tämä päivä tarkoittaa, että olemme uuden kampuksen rakentumisessa loppusuoralla. Matka on ollut vivahteikas ja pitkä. Olemme hyvin tyytyväisiä, että kampus valmistuu pian ja vastaanottaa lapset, nuoret ja ison joukon henkilökuntaa ensi vuoden elokuussa, toteaa Tuusulan kansliapäällikkö Virpi Sailas.

Tuusulanjärven kampus tarjoaa valmistuttuaan tiloja varhaiskasvatukselle, esiopetukselle, perusopetuksen 1–6. vuosiluokille sekä Tuusulan ruotsinkieliselle opetukselle. Suomen- ja ruotsinkielinen päiväkoti ja koulu toimivat tiiviissä yhteistyössä. Uudisrakennuksen koko on noin 8 300 brutto-m2, ja siihen rakennetaan tilat noin 450 oppilaalle ja 189 varhaiskasvatusikäiselle lapselle.

– Tuusulanjärven kampus mahdollistaa uudenlaisen yhteistyön kaksikielisyyden edistämiseen, ja taloa käyttävät saavat mahdollisuuden oppia paljon toisiltaan. Kampuksella on keskeinen sijainti Keravan ja Järvenpään läheisyydessä ja uskon, että houkuttelemme lisää ruotsinkielisiä lapsia ruotsinkieliseen varhaiskasvatukseen ja opetukseen, kertoo Tuusulan sivistysjohtaja Tiina Simons.

Kampuksen rakentamisessa edistetään kiertotaloutta. Kirkonkylän puretun koulukiinteistön purkumateriaali käytettiin soveltuvin osin hyödyksi, kun tontille rakennettiin meluvalli ja pysäköintialueen pohjakerrokset.

Rakentaminen tapahtuu Terve Talo -konseptin kriteereitä noudattaen, ja rakennuksesta tehdään terveellinen, turvallinen sekä viihtyisä. Ulkoseinärakenteena on yksiaineinen ja hengittävä kennotiili. Tuusulanjärven kampuksella käytetään vihreää sähköä, ja katolle asennetaan aurinkopaneeleja.

Oppimisympäristöt tukevat oppilaiden luovuutta, yksilöllisyyttä ja tulevaisuuden taitoja. Piha-alueiden suunnittelussa huomiota on kiinnitetty pihojen kasvatukselliseen ja opetukselliseen sisältöön, käytön turvallisuuteen ja helppohoitoisuuteen.

Tilat on suunniteltu muuntojoustaviksi, ja rakennus pihoineen ja lähiliikunta-alueineen palvelee iltaisin ja viikonloppuisin myös muita kuntalaisia. Kampus tarjoaakin tilat myös vapaa-ajan toiminnalle. Rakennus toimii alueen keskuksena sekä yhteisen oppimisen ja harrastamisen ympäristönä.

Tuusulanjärven kampuksen rakennustyöt alkoivat joulukuussa 2021, ja kiinteistö otetaan käyttöön elokuussa 2024.

Lisätietoja:
Ohjelmapäällikkö Katerina Zaitseva, Tuusulan kunta, puh. 040 314 2244 , katerina.zaitseva@tuusula.fi
Työpäällikkö Tero Määttä, Lujatalo Oy, puh. 044 585 2823, tero.maatta@luja.fi

Takaisin