Kesko tutkii Hyrrän alueen marketin laajentamista

13.04.2023

Hyrylän aluetta koskevan viimeisimmän kaupallisen selvityksen mukaan väestön määrä lisääntyy Hyrylässä, ja alueella on enemmän kysyntää päivittäistavarakaupan ja erikoiskaupan palveluille.

Tuusulan valtuusto on vuonna 2018 päättänyt, että Hyrylän keskustaan kehitetään monipuolista liikekeskusta, asuinrakentamista ja muun muassa toimistotiloja. Kehitettävä alue kattaa myös Hyrrän korttelin.

– Olemme iloisia siitä, että Kesko näkee kasvumme tuomat mahdollisuudet liiketoiminnalleen ja pohtii investointeja Hyrylään. Keskon satsaukset lisäävät osaltaan alueen kaupallisia palveluita, sanoo pormestari Kalle Ikkelä.

– Haluamme omalta osaltamme olla mukana Tuusulan vahvassa kehityksessä. Siksi tutkimme yhdessä kunnan kanssa kaavoituksellisia mahdollisuuksia nykyiselläänkin erinomaisen kauppamme tulevaisuuden laajentamiseen, kertoo Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula.

Hyrylän palvelut paranevat myös jo rakenteilla olevan palvelukeskuksen ja suunnitteilla olevan hyvinvointikeskuksen ansiosta. Palvelukeskukseen tulee muun muassa liiketiloja ja Tuusulan kunnan käytössä olevia tiloja.

Tuusulan kuntakehityslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan 19.4., jonka jälkeen se etenee kunnanhallituksen käsittelyyn. Esityslistassa pohjaehdotuksena on, että kaavamuutos lisätään kaavoitussuunnitelmaan kärkihankkeeksi.

 

Lisätiedot:

Pormestari Kalle Ikkelä, kalle.ikkela@tuusula.fi, 040 314 3001

Kuntasuunnittelupäällikkö Asko Honkanen, asko.honkanen@tuusula.fi, 040 314 2012

Takaisin