Päiväkoti Martta Wendelin sai kansainvälisen puuarkkitehtuuripalkinnon

14.04.2023

Puuarkkitehtuuripalkinto myönnettiin nyt viidettä kertaa. Vuosittain jaettavalla palkinnolla halutaan tuoda esille puuarkkitehtuurin huippuosaamista, rohkaista innovatiiviseen arkkitehtuuriin ja yhdistää maita, joissa puurakentamista pidetään tärkeänä. 

Palkintoraatiin kuului edustajia viidestä puurakentamiseen ja arkkitehtuuriin erikoistuneesta lehdestä, ja he valitsivat palkinnon yhdeksän ehdokkaaksi nimetyn rakennuksen joukosta. Raati kiittelee arviossaan erityisesti CLT-paneelien käyttöä päiväkoti Martta Wendelinissä. Rakennuksen on suunnitellut AFKS / Arkkitehdit Frondelius + Keppo + Salmenperä.

− Palkinto tuo päiväkoti Martta Wendelinille kansainvälistä tunnustusta. Tunnustus täydentää sitä onnistumisen tunnetta, joka meillä on rakennuksesta. Yksi tärkeimmistä tavoitteista oli luoda turvalliset ja rauhalliset puitteet lasten toiminnalle. Puun käyttö, hillityt värit, valoisuus, hengittävyys ja miellyttävä akustiikka sekä kiitelty CLT-tekniikan käyttö tekivät lopputuloksesta onnistuneen, tiivistää palkintoa vastaanottamassa ollut Heikki Lonka Tuusulan kunnasta.

Kansainvälisen puuarkkitehtuuripalkinnon vastaanotto 13.4.2023
Palkintoa vastaanottamassa Riitta Laurila (vas.) ja Heikki Lonka (3. vas.) Tuusulan kunnasta ja Antti Nurmi (2. vas.) Ideastructurasta, luovuttajina Hilppa Iittiläinen Puuinfosta ja Nicole Valkyser Bergman Forum International Bois Construction -tapahtumaorganisaatiosta.

Martta Wendelin on 10-ryhmäinen päiväkoti, jossa on päivähoitopaikkoja noin 200 lapselle. Tarkkaan harkittujen tilaratkaisujen ansiosta lapset voivat toimia heille tärkeissä omissa pienryhmissä. Samalla iso päiväkotiyksikkö tekee sijaisjärjestelyiden toteuttamisesta helpompaa, kun tarjolla on tuttuja aikuisia. Tiloissa on myös esimerkiksi liikuntasali, ateljee, ruokahuone ja toimistotiloja, ja päiväkodilla on iso piha. Päiväkoti valmistui vuonna 2022.

Lisätiedot:
Hankepäällikkö Heikki Lonka, heikki.lonka@tuusula.fi, 040 314 3501

Takaisin