Kesäiset ulkoilu- ja virkistysmahdollisuudet Tuusulassa

02.06.2023 klo 08.40

Kesä aurinkoisine päivineen kutsuu ulkoilemaan. Kokosimme ulkoilu- ja virkistysmahdollisuuksia, joiden äärelle pääset eri puolella Tuusulaa.

Pulahdus uimaan virkistää

Uimarannat ja uimapaikat, joita löytyy jokaisesta kuntakeskuksestamme, antavat mahdollisuuden pulahtaa virkistävässä vedessä. Virallisia uimarantojamme ovat Häklin, tutummin Häklin montun, Rusutjärven ja Urheilukeskuksen uimarannat.

Uimarantakautemme on 5.6.–31.8. Lämpimillä säillä kannattaa varata mukaan jäätelörahaa piipahtaessasi Häklillä tai Rusutjärvellä, sillä näillä uimarannoilla on kesäkioskit. Rusutjärven uimarannalla on myös kioskin ollessa avoinna lainattavissa panttia vastaan SUP-lautoja, soutuveneitä, kanootteja ja polkuvene.

Kellokoskella uimapaikkana toimii Kellokosken joenranta Saunarannankujalla ja Jokelassa pohjavesilampi koulukeskuksen kupeella.

Lähiliikuntapaikat kutsuvat liikkumaan

Lähiliikuntapaikkoja löytyy eri puolilta kuntaa, Hyrylän alueelta, Jokelasta sekä Kellokoskelta. Lähiliikuntapaikat ovat vuoroista vapaita harrastus- ja liikuntapaikkoja. Osa lähiliikuntapaikoista on koulujen ja päiväkotien käytössä päiväaikaan, mutta viikonloppuisin ja iltaisin ne ovat kaikkien vapaassa leikki- ja liikuntakäytössä.

Lähiliikuntapaikoilta löytyy vaihtelevasti erilaisia ulkokuntoilulaitteita, leikkivälineitä sekä peliareenoita.

Urheilukeskus, monipuolinen liikuntakeidas

Urheilukeskus Hyrylässä tarjoaa hyvät mahdollisuudet useiden eri lajien harrastamiseen. Urheilukeskuksen alueelta löytyvät mailapelien, kuten padelin, sulkapallon ja tenniksen, pelaamiseen sisä- ja ulkokenttiä. Patterinmäen kuntoportaat reilulla sadalla portaalla sekä eri mittaiset, Urheilukeskuksen alueelta löytyvät kuntolenkit, antavat myös oivat puitteet kuntoiluun ulkona. Urheilukeskuksen monipuolisesta lajivalikoimasta kertovat myös frisbeegolfrata, skeittiparkki, uimapaikka, jalkapallokentät, yleisurheilukenttä sekä BMX-rata.

Energiaa luonnosta

Tunnettujen Sarvikallion, Fjällbon ja Ruotsinkylän tutkimusmetsän lisäksi Tuusulasta löytyy muitakin upeita retkeily- ja ulkoilukohteita.

Maakunnallisesti arvokkaalla kulttuurimaisema-alueella sijaitseva Kavaankallio on lehtoinen metsäkohde. Kavaankallion alue sijaitsee Hämeentien varressa. Kavaankallion alueelle pääset kulkemalla Rusutjärven uimarannan kohdilta itään päin Sarvikalliota kohden.

Kolsanmetsän polut sekä Alhonlampi ovat Jokelasta löytyviä ulkoilukohteita. Kolsanmetsän polut ovat leveitä reittejä, jotka ovat erityisesti koiranulkoiluttajien ja maastopyöräilijöiden suosiossa. Näiden reittien varrelta löytyy myös kuntoilulaitteitta. Kolsanmetsän reunassa Lähdepuistossa on lapsille leikkipaikka keinuineen ja kiipeilytelineineen.

Alhonlampi on pieni lampi sekametsän keskellä. Maastossa kulkee useita polkuja. Lammen ympäri kiertää noin 400 metrin mittainen lenkki. Alhonlampi on mukava kohde vaikka eväsretkelle.

Kellokosken jokirannassa voi nauttia kauniin luonnon lisäksi Syvänlähdenpuiston taidepolusta, jonka varrelta löytyy useiden eri taiteilijoiden taideteoksia. Taidepolun varrella on penkkejä, joille on mukava istahtaa katselemaan joen rauhaisaa virtausta. Taidepolulle pääset Kellokosken uimarannalta (Saunarannankuja), taidepolku päättyy Omenalahden sillalle.

Tutustu maisemiin polkupyörän selässä

Useat ulkoilu- ja virkistyskohteemme ovat saavutettavissasi myös polkupyörällä. Tuusulanjärven ympäripyöräily, jossa matkaa kertyy noin 25 kilometriä, on suosittu tapa tutustua Tuusulanjärven ympäristöön. Perinteisiä polkupyöriä vuokraa Hotelli Gustavelund, ja jos haluatkin kokeilla hieman erilaista pyörää, Hotelli Krapista on mahdollista vuokrata kickbikejä. Mukavia pysähdyspaikkoja järven ympäriajoreitiltä löydät useista eri kulttuurikohteista.

Tuusulanjärven laineille

Onko ajatuksissasi rauhallinen soutelu Tuusulanjärven vesillä kauniina kesäpäivänä, mutta käytössäsi ei ole omaa venettä? Soutuveneitä on mahdollista vuokrata Halosenniemestä sekä Hotelli Gustavelundin rannasta. Hotelli Gustavelundin rannasta löytyy myös SUP-lautojen sekä kajakkien vuokrausta.

Voit kokeilla kalaonneasi Tuusulanjärvellä pilkki- tai mato-ongella ilman kalastuksenhoitomaksua. Jos olet alle 18-vuotias tai yli 65-vuotias, myös viehekalastus on sinulle maksutonta.

 

Voit tutustua eri kohteiden sijainteihin Tuusulan karttapalvelun kautta muun muassa kohdasta Palvelut - Liikunta ja ulkoilu.

Takaisin