Monion logokilpailuun saatiin huikeat 98 kilpailutyötä – voittaja on nyt löytynyt

12.06.2023

– Olen yllättynyt kilpailun kovasta tasosta. Huikean määrän lisäksi saimme laadukkaita ehdotuksia, jotka huomioivat uuden rakennuksen, sen hengen sekä Tuusulan brändin, kertoo Tuusulan kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen ilahtuneena.

Kilpailun ohjeistuksessa toivottiin logon olevan sovitettavissa yhteen Tuusulan kunnan muutama vuosi sitten uudistetun visuaalisen ilmeen kanssa. Lisäksi logon toivottiin henkivän kohtaamisia ja Monioon muuttavien eri toimijoiden välistä yhteistyötä.

Kunnan johtoryhmän nimeämä logokilpailun raati valitsi kilpailun voittajaksi Samuli Saarimaan työn Mosaic.

– Logon muoto on yhtenäinen rakennuksen julkisivun kanssa. Logon hillityt värisävyt yhdistettynä yksittäisiin kirkkaisiin värisävyihin sopivat korostamaan koulun seinien omaa materiaalia. Logo on kuin mosaiikkityö, johon jokainen voi liittää palansa: karhean, rosoisen, sädehtivän, värikkään – oman ainutlaatuisen tarinansa. Logo kuvastaa yhdenvertaisuutta ja tasa-arvoa, kuvailee voittaja työnsä esittelyssä.

Monion logokilpailun raatiin kuuluivat pormestari Kalle Ikkelä, kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen, lukion rehtori Seppo Kärpänen, rakennuttajainsinööri Antti Kellokumpu, suunnittelijaopettaja Laura Nurro ja viestinnän asiantuntija Timo Nurmi.

Hirsiseinäinen ja pitkälti puurakenteinen Monio avaa ovensa Hyrylän keskustassa syksyllä 2023. Saman katon alla toimivat lukion lisäksi Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu, Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto ja Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut. Rakennuksen salit mahdollistavat monipuolisten kulttuuritapahtumien järjestämisen. Ne ovat vuokrattavissa myös muille tapahtumajärjestäjille.

MONIO

Lisätiedot:
Kulttuuri- ja museotoimenjohtaja Ulla Kinnunen, ulla.kinnunen@tuusula.fi
Lukion rehtori Seppo Kärpänen, seppo.karpanen@tuusula.fi
Viestintäpäällikkö Paula Miettinen, paula.miettinen@tuusula.fi

Takaisin