Yritys Hyvä 2023 -kilpailussa lapset ja nuoret kehittivät pelejä, uusia tuotteita ja podcasteja ─ Pellavan päiväkodin esiopetusryhmän metsäpeli yksi voittajista

22.06.2023

Vuosittain Yrittäjän päivänä 5.9. käynnistyvä Yritys Hyvä -kilpailu tarjoaa lapsille ja nuorille monenlaisia itseilmaisun ja toteuttamisen tapoja, näkökulmia yrittäjyyden pohdintaan ja mahdollisuuksia harjoitella työelämässä tarvittavia taitoja. Yritys Hyvään voi osallistua viidessä eri sarjassa esikoulusta opettajaopiskelijoihin asti niin koulussa kuin vapaa-ajalla. Kilpailun järjestävät Kehittämiskeskus Opinkirjo ja Yksityisyrittäjäin Säätiö.

Vuoden 2023 kilpailuun saapui 430 kilpailutyötä, joiden tekemiseen osallistui 1107 yritteliästä lasta ja nuorta ympäri Suomen. Myös Tuusulasta osallistuttiin menestykkäästi kilpailuun. Yli neljän sadan kilpailutyön joukosta tuomaristo valitsi voittajaksi 26 kilpailutyötä ja 21 kunniamaininnan saajaa. 

Yksi voittajista oli Tuusulan kunnan Pellavan päiväkodin Nuuskamuikkuset-esiopetusryhmä Eläinseikkailu-metsäpelillään. Heidän työssään kiinnitettiin erityistä huomiota upeaan yhdessä tekemisen voimaan. Peli syntyi ryhmän lasten leikistä ja siitä ideoidusta tarinasta, jonka pohjalta luotiin kuvasuunnistuspeli. Lapset suunnittelivat, toteuttivat ja arvioivat pelin projektityöskentelynä.

Lapset Eläinseikkailu-pelin äärellä
Peli syntyi Nuuskamuikkuiset-ryhmän lasten leikistä ja siitä ideoidusta tarinasta.

Voittajia juhlistettiin Linnanmäellä 26.5. koko päivän mittaisessa tapahtumassa ja muistettiin myös rahallisessa muodossa.

– Pellavan päiväkodissa palkintorahoilla hankittiin eläimistä ja metsästä innostuneille esioppilaillemme aiheeseen sopivia kirjoja sekä tutkimisvälineitä. Lisäksi juhlistimme voittoa ravintolassa herkkulounaalla, kertoo päiväkodin varajohtaja Mari Vilkman.

Tutustu Eläinseikkailu-metsäpeliin YouTubessa:
Eläinseikkailu metsäpeli - YouTube

Lämpimät onnittelut Pellavan päiväkodin esiopetusryhmälle hienosta menestyksestä kilpailussa!

Yritys Hyvä -kilpailu verkossa:
https://yrityshyva.fi/

Lisätiedot:
Pellavan päiväkodin varajohtaja Mari Vilkman, 040 314 3357, mari.vilkman@tuusula.fi

Takaisin