Hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen haettavana 4000 euron avustusmääräraha

04.07.2023

Tuusulan hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta myöntää avustusta rekisteröityjen voittoa tuottamattomien järjestöjen ja muiden yhteisöjen toiminnan tukemiseen. 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan myöntämä 4000 euron avustusmääräraha on haettavana 2.8. mennessä. Avustettavan toiminnan on kohdistuttava tuusulalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämiseen. Ensisijaisesti avustuksia myönnetään osallisuuden ja yhteisöllisyyden edistämiseen, syrjäytymisen ehkäisyyn, toimintakyvyn tukemiseen, ruoka-aputoimijoille, ikääntyneiden kotona asumisen tukemiseen, eri-ikäisten kohtaamisten edistämiseen ja yhdistysten väliseen yhteistyöhön.

Nyt haettavana oleva avustusmääräraha vapautui keväällä haetuista ja jaetuista 20 000 euron avustuksista osallistuvan budjetoinnin äänestystulosten selvittyä.

-Yhdelle hakijalle avustus myönnettiin ehdollisena, sillä hakijan toimintaan haettiin tukea myös kevään osallistuvan budjetin äänestyksessä. Ehdotus sai komean potin asukkaiden ääniä ja rahoituksen toiminnalleen osallistuvan budjetoinnin kautta. Tuusulan kunta julistaa nyt uudelleen haettavaksi tämän jakamattoman avustussumman, joka on yhteensä 4000 €, taustoittaa kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Avustusta haetaan sähköisesti (edellyttää sähköistä tunnistautumista).

Hakemuksessa kysytään:

  • Yhdistyksen nimi ja osoite
  • jäsenmäärä
  • lisätietoja antavan henkilön yhteystiedot
  • pankkitili
  • paljonko avustusta haetaan ja mihin se on on tarkoitus käyttää
  • paljonko hakija on saanut avustusta Tuusulan kunnalta edellisenä vuonna ja mihin se on käytetty
  • mitä muita avustuksia hakija on saanut muiden kuin Tuusulan kunnan myöntämänä

Liitteet liitetään sähköiseen hakemukseen (kaikki liitteet on toimitettava ennen hakuajan päättymistä):

  • järjestön tai yhteisön säännöt
  • toimintakertomus, tilinpäätös ja tilintarkastuskertomus edelliseltä vuodelta
  • toimintasuunnitelma ja talousarvio kuluvalta vuodelta

Avustusta haettaessa on myös käytävä ilmi:

  • minkä suuruiseen asukasryhmään toiminta kohdistuu
  • perustelut avustuksen hakemiseksi sekä suunnitelma avustuksen käytöstä

Uusien hakijoiden on annettava edellä luetellut tiedot täydellisinä. Aikaisemmin avustusta saaneet järjestöt tai yhteisöt ilmoittavat mahdollisista muutoksista nimenkirjoittajien ja sääntöjen osalta.

Kunnan myöntämien avustusten saamisen ehtona on, että avustettava ennen avustuksen maksatusta esittää selvityksen edellisen kerran saamansa kunnan avustuksen käytöstä ja arvion sen vaikuttavuudesta. Selvityksenä hyväksytään jäljennös ko. avustusvuoden tuloslaskelmasta, taseesta, tilintarkastuskertomuksesta ja toimintakertomuksesta, jossa kuvaillaan avustuskohteen toteutumista ja arviota sen vaikuttavuudesta. Hakija sitoutuu palauttamaan avustuksen siltä osin, kuin sitä ei ole käytetty avustusanomuksessa esitettyyn tarkoitukseen.

Kun hakemus on lähetetty sähköisesti Tuusulan sähköisen asioinnin kautta, varmista, että hakemuksen tila on Lähetetty. Jos hakemus jää Lähetetään-tilaan, ota yhteys lisätietoja antavaan henkilöön. 

Hakuaika
Hakemukset liitteineen on oltava toimitettuna 2.8.2023.

Lisätiedot
Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Minna Mielonen (alkaen 10.7.)
minna.mielonen@tuusula.fi, 040 314 3018

Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Annukka Luoderanta (poissa 10.-16.7.)
annukka.luoderanta@tuusula.fi, 040 314 3035

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman (alkaen 10.8.)
heidi.hagman@tuusula.fi, 040 314 3052

Takaisin