Riihikallion kampuksen peruskivi muurattiin 22.8.

23.08.2023

Riihikallion kampuksen peruskiven muurauksen kutsuvierastilaisuudessa nautittiin juhlapuheista ja esityksistä. Kaikilla tilaisuudesta kiinnostuneilla oli mahdollisuus seurata tilaisuuden etenemistä suoran verkkolähetyksen kautta.

Riihikallion koulun 5. luokan oppilaiden musiikkiesitykset ihastuttivat niin paikan päällä olleita kuin verkkolähetystä seuranneita katsojia. Tilaisuuden juontamisesta vastasi koulun kolme reipasta oppilasta. Kiitämme lämpimästi sateessa urhoollisesti esiintyneitä 5. luokan oppilaita ja juontajia!

Tilaisuudessa juhlapuheet pitivät Tuusulan kunnan pormestari Kalle Ikkelä, kampuksen pääurakoitsija Rakennusliike U. Lipsanen Oy:tä edustanut toimitusjohtaja Antti Lipsanen sekä Tuusulan kunnan apulaispormestarina ja kasvatus- ja sivistyslautakunnan puheenjohtajana toimiva Anna Yltävä.

– Käynnissä olevan mittavan palveluverkkouudistuksen myötä saamme oppilaille ja henkilökunnalle terveelliset, turvalliset ja modernit oppimistilat. Panostamme rakennuksiin, oppimisympäristöihin sekä oppimisen resursseihin. Suuret kiitokset kaikille Riihikallion hankkeeseen osallistuville ja kaikille rakennustyömaalla toimiville turvallisia työpäiviä, toivottaa Kalle Ikkelä.

– On äärettömän hienoa, että hankkeita tehdään ja koulutukseen satsataan. Koulut ovat satsaus tulevaisuuteen. Tuusulassa on ollut merkittävän paljon tekemistä tällä saralla, kuvaa Antti Lipsanen kokemuksiaan Tuusulasta.

– Tämä pohja, nousevat seinät ja katto luovat oppimisympäristön. Kun talo on valmis, alkaa sen toimintakulttuurin rakentaminen. Koulun kulttuuria on luomassa valtava joukko ammattilaisia. Kun peruskivi luodaan vahvaksi, siitä tulee hyvää jälkeä, iloitsee Anna Yltävä.

Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen noin kahden päivän kuluttua tilaisuuden jälkeen osoitteessa https://julkinen.fi/tuusula.

Aikakapseliin kätkettiin tietoa tulevaisuuden tuusulalaisille nykyhetkestä

Muuraustilaisuudessa kampuksen peruskiveen kätkettiin teräksinen lieriö, aikakapseli, johon säilöttiin tietoa tämän päivän Tuusulasta tulevaisuuden asukkaille.

Kapseliin säilöttiin päivän Keski-Uusimaa-lehti, Tuusulan kunnan asukaslehti 2/2023, Tuusulan matkailuesite 2023, Tuusulan kunnan osavuosikatsaus 1–6/2023, Tuusulan koulujen päivän ruokalista, paloja palaneesta ja puretusta Riihikallion koulun 1960-luvulla käyttöön otetusta rakennuksesta, kuvia tämän hetkiseltä rakennustyömaa-alueelta, uuden kampuksen havainnekuvia sekä kirjeitä. Koulu luovutti kapselin sisään tietoja koulun tämän hetkisestä henkilökunnasta ja oppilaista, 1. luokan oppilaiden tekemän piirustuksen sekä oppilaiden ottamia valokuvia koulusta ja sen alueesta. Tuusula-Seura lahjoitti puolestaan viirin sijoitettavaksi kapseliin.

Aikakapseli upotetiin peruskiveen ja peruskivi muurattiin yhdessä tilaisuudessa läsnä olevien toimesta. Upotuksen ja ensimmäiset laastin kauhomiset suorittivat Tuusulan kunnan vs. kansliapäällikkö Markku Vehmas ja sivistysjohtaja Tiina Simons. Peruskivi sijoittuu rakenteilla olevan kampusrakennuksen alle pysyvälle paikalleen.

Lisätiedot:
Pormestari Kalle Ikkelä, Tuusulan kunta, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
Toimitusjohtaja Antti Lipsanen, Rakennusliike U. Lipsanen Oy, 040 300 0506, antti.lipsanen@lipsanen.com 

Riihikallion kampus peruskiven muuraustilaisuus
Kuvassa on tilaisuuden juontaneet Riihikallion koulun oppilaat ja heidän taustallaan tilaisuudessa esiintyneitä 5. luokan oppilaita. Edustalla on tilaisuutta seurannutta kutsuvierasyleisöä. 

Aikakapselin upotushetki
Kuvassa vs. kansliapäällikkö Markku Vehmas ja sivistysjohtaja Tiina Simons ovat upottamassa aikakapselia, joka säilöi tietoa tämän päivän Tuusulasta tulevaisuuden tuusulalaisille. 

Takaisin