Vuoden hyvinvoinnin edistäjää haetaan jo viidettä kertaa – anna ehdotuksesi 30.11. mennessä

22.11.2023

Tuusulan kunta etsii jälleen vuoden hyvinvoinnin edistäjää. Omaa suosikkia hyvinvoinnin edistäjäksi voi ehdottaa 30.11.2023 asti.

Valittava hyvinvoinnin edistäjä on

  • tuusulalainen tai Tuusulassa vaikuttava toimija
  • yksityishenkilö, yhdistys, yhteisö, ryhmä tai yritys.

Ehdotettavien toimijoiden tulee pyyteettömällä toiminnallaan ja teoillaan edistää tuusulalaisten, pienemmän tai suuremman joukon, hyvinvointia. Kyseessä voi olla kertaluonteinen teko tai jatkuva toiminta.

— Asukkaiden hyvinvoinnin edistäminen on kunnan tärkein tehtävä. Hyvinvoivat asukkaat ovat kunnan keskeisin voimavara. Kunta ei kuitenkaan ole tehtävässään yksin. Vuoden hyvinvoinnin edistäjä -tunnustuksella haluamme kiinnittää huomiota hyvinvoinnin edistämistyön moninaisuuteen ja jokaisen mahdollisuuteen toimia hyvinvointia edistävästi omassa elämässään ja vaikutuspiirissään. Tuusulalaisten hyvinvointi syntyy yhteispelissä ihmisten, erilaisten yhteisöjen ja yhteiskunnan toimintojen kanssa, korostaa kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Hyvinvoinnin edistäjää voi ehdottaa verkkolomakkeella: Vuoden hyvinvoinnin edistäjä (surveypal.com) tai TuusInfossa ja kirjastoissa paperilomakkeella. Vuoden hyvinvoinnin edistäjän valinnassa huomioidaan 30.11.2023 mennessä palkittavaksi ehdotetut hyvinvointiteot. Valinnan tekee hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta kokouksessaan 12.12.2023.

— Viime vuonna saimme 83 ehdotusta valittavasta hyvinvoinnin edistäjästä. Toivottavasti saamme runsaasti ehdotuksia myös tänä vuonna, kannustaa Heidi Hagman 

Hyvinvoinnin edistäjät palkittu vuodesta 2019

Tuusulan kunta on palkinnut tuusulalaisen vuoden hyvinvoinnin edistäjän uodesta 2019 lähtien. Valinnalla halutaan edistää Tuusulan kuntastrategian päämäärän "Tuusulassa on hyvä elää" toteutumista. Kuntastrategian ja kunnan hyvinvointisuunnitelman mukaisesti Tuusulassa kehitetään hyvinvoinnin edellytyksiä ja mahdollisuuksia sekä ehkäistään yksinäisyyttä, eriytymistä ja pahoinvointia.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta on valinnut vuoden hyvinvoinnin edistäjän vuosina 2019—2022 palkiten seuraavat tahot: 

Vuoden 2022 hyvinvoinnin edistäjät:
Ukrainan pakolaisten vapaaehtoistoimijat, Tuusulanjärven jään kunnossapidosta vastaavat tahot sekä Kuntosali Takomon yrittäjät

Vuoden 2021 hyvinvoinnin edistäjät:
Jekku ry, Mutterimaja, Myllykylän Mylly ry ja Tuusulan kunnan latujen kunnossapito

Vuoden 2020 hyvinvoinnin edistäjät:
Jokelan liikuntapaikkojen hoitaja Jari Kuusrainen sekä ruoka-aputoimijat Hävikistä hyväkkiä, Eväskassi ry, Siskot ja Simot sekä Lyylin kahvila

Vuoden 2019 hyvinvoinnin edistäjät:
Arto Hanelius, Rusutjärvi-seura ry ja Liikuntaseura Syke

 

Lisätiedot:

Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi

Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Annukka Luoderanta, 040 314 3035, annukka.luoderanta@tuusula.fi

www.tuusula.fi/hyvinvoinninedistaja

Tiedote julkaistu 23.10.2023 ensi kertaa

Takaisin