Muista syödä! Ikääntyvien ruokapäivä Tuusulassa 8.11.

31.10.2023

Ilmoittaudu mukaan keskiviikkona 8.11. vietettävään ikääntyvien ruokapäivään Hyrylään, Jokelaan tai Kellokoskelle. Ilmoittautuminen on käynnissä perjantaihin 3.11. saakka. 

Uudet pohjoismaiset ravitsemussuositukset julkaistiin kesäkuussa 2023. Suositusten mukainen ruokavalio huomioi entistä selkeämmin paitsi terveelliset, myös ekologiset näkökulmat: ruoka, joka on hyväksi terveydelle, on sitä myös ympäristölle. Ravitsemussuositusten mukaan kaikkien ikäryhmien ravinnossa tulisi suosia kasvispohjaisuutta, lisätä kalansyöntiä ja vähentää punaisen lihan ja lihajalosteiden käyttöä.

Ikääntymiseen liittyvät moninaiset muutokset voivat vaikuttaa ruokahaluun, ruokailutottumuksiin ja ruokatalouden hoitamiseen. Ravitsemuksen merkitys toimintakykyyn, terveyteen ja elämänlaatuun on kuitenkin olennainen. Hyvä ravinto tukee aivojen terveyttä, parantaa muistia ja auttaa jaksamaan. Ravinnolla voidaan ehkäistä sairauksia ja edistää toipumista. Lisäksi ruokailulla, erityisesti yhdessä muiden kanssa, on tärkeä psykososiaalinen merkitys.

Tuusulan ikäihmisten neuvosto järjestää tuusulalaisten ikääntyvien ruokapäivän keskiviikkona 8.11. yhteistyössä Gery ry:n ja Tuusulan kunnan ruokapalveluiden kanssa. Ruokapäivän tilaisuudet Hyrylässä, Jokelassa ja Kellokoskella ovat kaksiosaisia. Luento-osuudessa ETM, ravitsemusasiantuntija Heli Salmenius-Suominen Gery ry:ltä kertoo uusista pohjoismaisista ravitsemussuosituksista ikääntyvän aivoterveyden ja toimintakyvyn ylläpitämisen näkökulmista. Tilaisuudessa nautitaan myös ikääntyvien ravitsemussuositusten mukaan valmistettu lounas.

Ruokapäivän tilaisuuksiin ilmoittaudutaan alla olevien linkkien kautta perjantaihin 3.11. mennessä.

Hyrylä, Rykmentinpuiston ruokala, Rykmentintie rak. 48
Luento kello 10.00, lounas kello 11.00
Ilmoittaudu tästä: https://www.lyyti.in/ikaantyneidenravintohyryla

Jokela, Jokelan yläaste, Jyväkuja 13
Luento kello 11.30, lounas kello 12.40
Ilmoittaudu tästä: https://www.lyyti.in/ikaantyneidenravintojokela

Kellokoski, Kellokosken koulu, Koulutie 7
Lounas kello 12.40, luento kello 13.30
Ilmoittaudu tästä: https://www.lyyti.in/ikaantyneidenravintokellokoski

Lisätiedot:
Osallisuus- ja hyvinvointikoordinaattori Annukka Luoderanta, annukka.luoderanta@tuusula.fi, 040 314 3035

Takaisin