Tuusulanjärven kampuksen tilojen nimissä häivähtää Tuusulanjärvi ja sen luonto

13.12.2023

Tuusulanjärven kampuksen rakentaminen on edennyt hyvässä tahdissa, ja tulevat käyttäjät odottavatkin jo innokkaasti toiminnan käynnistymistä uusissa tiloissa. Kampus tulee valmistuessaan pitämään sisällään tiloja suomen- ja ruotsinkieliselle varhaiskasvatukselle ja esiopetukselle, perusopetuksen 1–6. vuosiluokille sekä Tuusulan ruotsinkieliselle opetukselle. Uudisrakennuksesta löytyvät tilat noin 450 oppilaalle ja 189 varhaiskasvatusikäiselle lapselle.  

Syksyllä 2023 kampuksen tiloille on etsitty nimiä. Myös asukkailla oli mahdollisuus ehdottaa omaa suosikkiaan nimipelissä, joka oli käynnissä syyskuussa. Nimien tuli liittyä ennakkoon valittuun aihepiiriin − Tuusulanjärveen ja sen luontoon − ja toimia sekä suomeksi että ruotsiksi. Kiitos kaikille nimipeliin osallistuneille!

− Kampuksen tiloja tulevat käyttämään kampukselle sijoittuvien koulujen ja päiväkodin lisäksi myös yhdistykset, seurat, yhteisöt ja asukkaat. Muuntojoustavat tilat mahdollistavat monenlaisen toiminnan ja kampuksen toimimisen alueen asukkaiden yhteisenä olohuoneena, kertoo opetuspäällikkö Markus Torvinen.

Nimet valittu yhdessä pohtien

Kampukselle sijoittuvien yksiköiden lapsilla ja henkilökunnilla on ollut mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa valittaviin tilojen nimiin. Niitä pohdittaessa on hyödynnetty nimipelin tuloksia ja arvioitu, mitkä ehdotetuista nimistä toimisivat kussakin tilassa parhaiten kaksikielisyys huomioiden.

Yhteiskäytöllisissä tiloista liikuntasali tullaan tuntemaan nimellä Aallokko (Vågorna), liikuntasalin näyttämö Luotona (Skäret) ja ravintola puolestaan nimellä Lounatuuli (Sydvästvinden). Kabinetteja ja neuvottelutiloja on nimetty esimerkiksi nimin Purje (Seglet), Kallio (Klippan), Loiske (Plasket) ja Tyyni (Lugnet). Nimien myötä jokainen voi tuntea olevansa osa Tuusulanjärveä ja sen monipuolista luontoa.

Suomenkielisen Tuusulanjärven koulun ryhmien käyttöön tulevien tilojen nimissä näyttäytyvät erilaiset eläinten kolot ja piilot, lintulajit sekä kukat ja kasvit. Ruotsinkielisen koulun nimissä innoitus on saatu Maija Halosen puutarhasta. Nimissä näkyy Maijan hellässä hoidossa kasvanut puutarhan sato sekä alueen muu kasvisto ja luontoelementit. Päiväkodin tilojen nimet viittaavat Suomessa kasvaviin monille tuttuihin marjoihin ja kukkiin sekä metsäluontoon.

− Nimet tulevat kuvaamaan lapsille tuttuja luontoon liittyviä asioita. Samalla he voivat oppia uuttakin Tuusulanjärven monimuotoisuudesta, iloitsee varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni.


Lisätiedot:
Opetuspäällikkö Markus Torvinen, 040 314 3410, markus.torvinen@tuusula.fi
Varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni, 040 314 3328, hannamari.vanni@tuusula.fi


Läs också på svenska


Tuusulanjärven kampus

Takaisin