Pyöräsuunnistus tulee taas!

06.05.2022

Toukokuun tunnistaa vihertyvästä luonnosta, siistityistä väylistä ja auringon paisteesta. Sen tunnistaa myös katukuvaan ilmestyvistä erilaisista kulkupeleistä, kuten polkupyöristä ja potkulaudoista. Tänä vuonna Tuusulassa toukokuu tarkoittaa myös pyöräsuunnistuksen käynnistymistä. Pyöräsuunnistus järjestettiin ensimmäisen kerran viime kesänä. Se on tarkoitettu kaiken ikäisille ja erilaisilla pyörillä liikkuville.

Voit hypätä satulaan oitis tai tutustua ensin suunnistuskohteisiin oheisista kartoista. Kohteet on jaettu virkistyksen, historian sekä taiteen osa-alueisiin. Voit koostaa kohteista mieleisesi suunnistusreitin tai ottaa tavoitteeksi käydä vaikka kaikki kohteet läpi. Reitit ja kohteet voit pyöräillä silloin kun se itsellesi sopii. Kohdeluetteloon on myös merkitty paikat, joissa voit pysähtyä syömään tai vaikkapa grillaamaan. Huomioithan, että tarkistat itse etukäteen kohteiden aukioloajat ja ruokailumahdollisuudet.

Tuusulan pyöräilysuunnistuskartat mobiilisti tai tulosta itse

Voit tulostaa kartat kotona käyttöösi tai hyödyntää niitä sähköisesti vaikkapa puhelimella. Tällä linkillä voit avata kartan älylaitteesi Google Maps -sovelluksella. Samalla suunnistuskartalla on esitetty myös Järvenpään kaupungin järjestämän suunnistuksen kohteet. Sovellus näyttää kohteet suoraan kartalla ja voit hyödyntää sovellusta navigointiin. Kohteiden joukosta löydät myös tänä vuonna lammaslaitumia. Lammaslaitumilla vieraillessa on hyvä muistaa, ettei lampaita saa syöttää. Pyöräsuunnistuksen kartat löytyvät Lähialueet tutuksi pyöräillen -sivultamme. 

Pyöräsuunnistus käynnistyy samalla viikolla kuin Pyöräliiton Pyöräilyviikko, jota vietetään 6.–15.5. Pyöräilyviikon pääteemana tänä vuonna on ”Jokaisella on oikeus turvalliseen pyöräilyyn”. Turvallinen pyöräily muodostuu turvallisesta liikenneympäristöstä ja käyttäjistä, jotka toimivat turvallisesti ja muut huomioiden. Liikenne- ja erityisesti pyöräily-ympäristö on turvallinen silloin, kun eri-ikäiset ja erilaisilla pyörillä liikkuvat voivat kulkea sujuvasti ja turvallisesti, vieläpä vuoden ympäri. Käy tutustumassa Pyöräilyviikkoon ja teemapäiviin täällä.

Lisätiedot

Jukka-Matti Laakso, liikenneinsinööri, 040 314 3569, jukka-matti.laakso@tuusula.fi

 

Kaikille avoin pyöräsuunnistus käynnistyy 6. toukokuuta yhdessä valtakunnallisen Pyöräilyviikon kanssa. Pyöräsuunnistuksen järjestää Tuusulan liikenneturvallisuus- ja kasvatustyöryhmä. Palautetta kartoista voit lähettää osoitteeseen tony.toyryla@ramboll.fi.

Takaisin