Lähialueet tutuksi pyöräillen

Pyörällä tavoittaa ketterästi kaikki Tuusulan Rantatien kohteet

Pyöräsuunnistus

Nappaa alla oleva kartta tai kartat mukaasi ja lähde tutustumaan lähialueidemme upeisiin ja monipuolisiin kohteisiin!

Kohteet Google Maps -sovelluksessa.

Pyöräsuunnistuksen järjestää Tuusulan liikenneturvallisuus- ja kasvatustyöryhmä.

Kattava kevyen liikenteen verkosto, maastopolut ja mielenkiintoiset kohteet houkuttelevat pyöräilemään

Pyöräily on nopea, terveellinen ja päästötön liikennemuoto. Tuusulan alueen kartasta löydät mukavia pyöräilyyn sopivia reittejä. Suosittuja ovat muun muassa Jokelan maastopolut ja Tuusulanjärven ympäripyöräily 

Muut Tuusulan pyöräilyreitit löydät Tuusulan kartasta

Hyppää pyörän selkään ja lähde suunnistaen tutustumaan Tuusulan ja Järvenpään mielenkiintoisiin kohteisiin! 

Pyöräilysuunnistukseen voit osallistua yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa perheen kesken yhdessä polkien. Runsaasta kohdevalikoimasta voit muodostaa mieleisesi suunnistusreitin tai käydä vaikkapa kaikissa paikoissa. Kohteet on jaoteltu virkistyksen, taiteen ja historian kategorioihin. Tuusulasta ja lähikunnista löytyy paikkoja, joissa voit pysähtyä grillaamaan, syömään tai kahville. Muistathan tarkistaa kuitenkin eri kohteiden aukioloajat. Kellokosken sairaalamuseoon ja Aleksis Kiven kuolinmökkiin ei ole pääsymaksua, tarkista kuitenkin muiden kohteiden mahdolliset sisäänpääsymaksut.

Tuusulan, Järvenpään ja Keravan yhteistyönä tekemä pyöräilykartta kuvaa kuntien kevyen liikenteen reitistöä. Karttaan on pyöräilyreittien lisäksi merkitty pyöräretkeilijän, kulttuurinystävän ja ulkoilijan kannalta kiinnostavia ja hyödyllisiä käyntikohteita.  

Keltaisesta laatikosta löytyviä karttoja voit käyttää mobiililaitteellasi pdf-muodossa tai tulostaa kartat kotona käyttöösi. Suunnistuskohteet on viety myös Google Mapsiin. Mikäli mobiililaitteessasi on Google Maps -sovellus, voit avata linkin laitteellasi ja kohteet avautuvat suoraan kartalle. 

Asukkaiden lempipyöräilyreittejä ja -kohteita Tuusulassa

Keräsimme valtakunnallisen Pyöräilyviikon aikana vuonna 2021 tuusulalaisille rakkaita pyöräilyreittejä ja -kohteita kyselyllä. Vastauksia kertyi noin 50 ja suosituimmaksi reitiksi osoittautui Tuusulanjärven kierros. Kiitos kaikille kyselyyn vastanneille! 

Myös tänä vuonna kannattaa suunnata suositelluille pyöräilyreiteille. Kokosimme reitit ja kohteet koosteeksi – lähde pyöräilemään asukkaiden vinkkien innoittamana:

 • Tuusulanjärven ympäripyöräilyreitti, jossa kannattaa kiinnittää huomiota vuodenajan mukaan vaihtuviin maisemiin ja tunnelmiin. 
  • Matkan varrella mm. Rantatiellä sijaitsevat taiteilijakodit henkivät historiaa, ja kahvilat sekä ravintolat houkuttelevat pysähtymään tauon merkeissä.
  • Muista myös Sarvikallio ja Seittelinreitti sekä Rusutjärven ympäripyöräilyn mahdollisuus Tuusulanjärven kierroksen aikana.
 • Rusutjärven ympäripyöräily, esimerkiksi Hyrylästä Rusutjärven ympäri ja Koivumäentietä Nahkelantielle, ja sieltä Lahelan kautta Hyrylään tai Lahelasta Rusutjärvelle ja Hyvinkääntien reunaan pitkin takaisin, ja Siippoon maalaismaisemat. 
  • Muista myös Rusutjärven uimaranta ja kesäkioski kesäaikaan.
 • Lahelasta Koskenmäen ja Hyökkälän ohitse Hyrylään tai Lahelasta urheilukeskukselle ja takaisin.
 • Tuusulan itäväylä
 • Mätäkivenmäen polkuverkosto
 • Kellokosken ympäripyöräily tai Järvenpäästä Kellokosken sairaalan Kartanon rakennuksille ja takaisin.

Pyörien vuokraus Taitelijakoti Erkkolasta

Taiteilijakoti Erkkolassa on vuokrattavana kolme Jopo-polkupyörää kesäkaudella. Lue lisää Erkkolan sivuilta