Lähialueet tutuksi pyöräillen

Pyörällä tavoittaa ketterästi kaikki Rantatien kohteet

Pyöräsuunnistus

Nappaa alla oleva kartta tai kartat mukaasi ja lähde tutustumaan lähialueidemme upeisiin ja monipuolisiin kohteisiin!

Pyöräsuunnistus käynnistyy 8. heinäkuuta ja se huipentuu valtakunnalliseen Pyöräilyviikkoon 28.8.5.9.2021.

Pyöräsuunnistuksen järjestävät Tuusulan, Järvenpään ja Keravan liikenneturvallisuus- ja kasvatustyöryhmät.

Kattava kevyen liikenteen verkosto, maastopolut ja mielenkiintoiset kohteet houkuttelevat pyöräilemään

Pyöräily on nopea, terveellinen ja päästötön liikennemuoto. Tuusulan alueen pyöräilykartasta löydät mukavia pyöräilyyn sopivia reittejä. Suosittuja ovat muun muassa Jokelan maastopolut ja Tuusulanjärven ympäripyöräily  Voit myös ladata Citynomadi-mobiilisovelluksen, joka opastaa sinua liikkumisessa Tuusulanjärven ympäristössä.

Muut Tuusulan pyöräilyreitit löydät Tuusulan kartasta

Hyppää pyörän selkään ja lähde suunnistaen tutustumaan Tuusulan, Järvenpään ja Keravan mielenkiintoisiin kohteisiin! 

Pyöräilysuunnistukseen voit osallistua yksin, kaverin kanssa tai vaikkapa perheen kesken yhdessä polkien. Runsaasta kohdevalikoimasta voit muodostaa mieleisesi suunnistusreitin tai käydä vaikkapa kaikissa paikoissa. Kohteet on jaoteltu virkistyksen, taiteen ja historian kategorioihin. Tuusulasta ja lähikunnista löytyy paikkoja, joissa voit pysähtyä grillaamaan, syömään tai kahville. Muistathan tarkistaa kuitenkin eri kohteiden aukioloajat. Kellokosken sairaalamuseoon ja Aleksis Kiven kuolinmökkiin ei ole pääsymaksua, tarkista kuitenkin muiden kohteiden mahdolliset sisäänpääsymaksut.

Tuusulan, Järvenpään ja Keravan yhteistyönä tekemä pyöräilykartta kuvaa kuntien kevyen liikenteen reitistöä. Karttaan on pyöräilyreittien lisäksi merkitty pyöräretkeilijän, kulttuurinystävän ja ulkoilijan kannalta kiinnostavia ja hyödyllisiä käyntikohteita.  

Keltaisesta laatikosta löytyviä karttoja voit käyttää mobiililaitteellasi pdf-muodossa tai tulostaa kartat kotona käyttöösi. Suunnistuskohteet on viety myös Google Mapsiin. Mikäli mobiililaitteessasi on Google Maps -sovellus, voit avata linkin https://bit.ly/3qIqc4o laitteellasi ja kohteet avautuvat suoraan kartalle. 

Pyörien vuokraus

Taiteilijakoti Erkkolassa on vuokrattavana museon pääsymaksulla tai Museokortilla Jopo kesäkaudella 2021. Lue lisää pyörien vuokrauksesta Erkkolasta

Pyörien kuljetus HSL:n busseissa 

Pyörien kuljettamista kokeillaan Tuusulan busseissa kesällä 2021. Pyörän voi ottaa mukaan bussilinjoille 641, 642, 643, 665, 961, 963 ja 975N kokeilun aikana 7.6.-15.8.2021. Pikkubusseissa pyörää ei saa kuljettaa. Lue lisää pyörien kuljettamiskokeilusta Tuusulan HSL:n busseissa