Koulujen päättäjäisiä vietetään 3.6. 

03.06.2023

Tuusulan koulujen kevätlukukausi päättyy lauantaina 3.6., ja ansaitun kesäloman viettoon siirtyy vajaat 5 200 perusopetuksen oppilasta ja 670 Tuusulan lukion opiskelijaa. Arkeen palataan syyslukukauden käynnistyessä 9.8.

– Iloksemme olemme voineet viettää pian päättyvää lukuvuotta ilman koronarajoituksia, ja nauttia niistä monista yhdessä tekemisen mahdollisuuksista, jotka olivat muutaman vuoden ajan tauolla. Nyt on aika nauttia aktiivisen lukuvuoden jälkeen pian alkavasta kesälomasta ja kerätä voimia tulevaan syksyyn, iloitsee sivistysjohtaja Tiina Simons.

Päättäjäisviikonlopun vietossa huomioitavaa

On odotettavissa, että lapset ja nuoret kokoontuvat perinteiseen tapaan yhdessä juhlimaan koulujen päättymistä ja kauan odotetun kesäloman alkamista.

Tuusulan alueellisen nuorisotyön nuoriso-ohjaajat jalkautuvat nuorten suosimille päättäjäisviikonlopun juhlintapaikoille kaikissa kuntakeskuksissa. Nuoriso-ohjaajat ovat turvallisia aikuisia kohtaamassa aidosti nuoria heidän vapaa-ajan ympäristöissään.

Myös Itä-Uudenmaan poliisi on varautunut koulujen päättymisen juhlinnan valvontaan. Poliisi tulee illan ja yön aikana tekemään aktiivista valvontaa paikoissa, joissa nuoria liikkuu ja kokoontuu. Tuusulassa nämä paikat ovat esimerkiksi Häklin monttu ja Hyrylän urheilukeskus.

Poliisi ja Tuusulan kunta muistuttaa, että päättäjäisillan juhlintaan liittyvistä selkeistä pelisäännöistä ja juhlintaan liittyvistä riskeistä on hyvä keskustella etukäteen omien lasten ja nuorten kanssa. Huoltajien toivotaan olevan tavoitettavissa puhelimitse lauantaina 3.6. sekä sunnuntain 4.6 vastaisena yönä ja vastaavan tuntemattomasta numerosta tuleviin puheluihin. Puhelu saattaa tulla muun muassa poliisilta tai nuorisotyöntekijältä.

Tekemistä ja toimintaa kesälomalle 

Tuusulassa järjestetään tänä kesänä monenlaista kesätoimintaa tuusulalaisille lapsille ja nuorille koulujen kesäloma-aikana. Tutustu kesätoimintamahdollisuuksiin Kesätoimintaa lapsille ja nuorille -sivulla ja tule mukaan!  

– Toivotamme lapsille ja nuorille sekä koulujemme henkilökunnalle hyvää alkavaa kesälomaa ja lämpimästi onnea peruskoulunsa päättäville ja opinnoistaan valmistuville, toivottaa pormestari Kalle Ikkelä.
 
Lisätiedot: 
pormestari Kalle Ikkelä, 040 314 3001, kalle.ikkela@tuusula.fi
sivistysjohtaja Tiina Simons, p. 040 314 3403, tiina.simons@tuusula.fi

Valkoisia ruusuja
Onnittelut kaikille valmistuneille ja hyvää kesää!

Takaisin