Kesätoimintaa lapsille ja nuorille

Kesälle 2020 on tarjolla kunnan järjestämää kesätoimintaa tuusulalaisille lapsille ja nuorille. Toiminnoissa otetaan huomioon koronavirusepidemian rajoituksia koskevat linjaukset.

Koululaisten kesäkerhot 1.-3.-luokkalaisille

Tuusulan opetuspalvelut järjestävät kesäkuussa kolmen ensimmäisen viikon ajan maksullisia kesäkerhoja, joihin voivat tulla 1.-3. vuosiluokkien oppilaat. Kerhoja järjestetään monilla kouluilla eri puolilla Tuusulaa. Kerhoja ohjaavat koulunkäynninohjaajat. Kerhoaika on kello 9-14, ja yhdessä kerhoryhmässä toimii noin 10 lasta. Koululla voi olla samaan aikaan muutama tällainen kerhoryhmä, jotka toimivat omina ryhminään. Ryhmän kanssa toimii 1-2 koulunkäynninohjaajaa. Lapsille tarjotaan eväsmuotoinen ruokailu päivän aikana. Ilmoittautuminen kesäkerhoon tehdään jokaiseksi viikoksi erikseen. Kerhomaksu on 40 euroa/viikko.

Ilmoittautumisaika on maanantai 4.5.2020 - torstai 14.5.2020: https://www.lyyti.fi/reg/Tuusulan_kunnan_kesakerhot_2020_3559

Tämän jälkeen ilmoitamme maanantaina 18.5.2020 sähköpostitse, mikä kerhojen ilmoittautumistilanne on ja saadaanko kerho perustettua. Mikäli kerhoa ei synny jollekin koululle liian vähäisten ilmoittautumisten (alle 5 lasta) vuoksia, tarjoamme paikkaa läheisen koulun kerhosta, jos sellainen syntyy.

Ilmoitattehan lapsen jokaiselle tarvitsemallenne kesäkuun viikolle erikseen valitsemalla sopivan/sopivat viikot toivomallanne koululla. 

Kerhoja on tarjolla 

  • 1.-4.6.2020
  • 8.-12.6.2020
  • 15.-18.6.2020

Kesäkerhoja tarjotaan seuraavilla kouluilla: Kellokoski, Perttu, Kolsa, Lepola, Hyökkälä, Kirkonkylä, Mikkola, Paijala, Riihikallio, Vaunukangas ja Rusutjärvi. 

Kulttuurin kesäkurssit

Tuusulan lastenkulttuuri järjestää koulujen lomaviikoilla erilaisia taidekursseja nuorisotaloilla. Lyhytkestoisten kurssien tarkoituksena on tarjota lapsille ja nuorille mahdollisuus tutustua eri taiteenlajeihin ja päästä kokeilemaan erilaisia harrastuksia. Kurssien hinta on 40/50 €, riippuen kestosta (4/5 päivää).

Kursseille otetaan päivittäin mukaan omat eväät, tiloista löytyy jääkaappi ja mikro. Päälle kannattaa laittaa mukavat vaatteet, jotka saavat vaikka vähän sotkeentuakin, ja omat sisätossut voi halutessaan ottaa mukaan. Tärkein mukaan otettava asia on iloinen, kannustava ja toiset huomioon ottava asenne.

Lue lisää kulttuurin kesän 2020 kesäkursseista

Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kesäkurssit

Lasten ja nuorten kuvataiteen kesäkursseilla työskennellään sisällä ja ulkona tutustuen kattavasti kuvataiteen erilaisiin tekniikoihin ja materiaaleihin. Kursseilla piirretään ja maalataan, tehdään pientä grafiikkaa sekä rakentelutöitä.

Kuvataiteen kesäkurssit sopivat kaikille kuvataiteista kiinnostuneille 7-13-vuotiaille. Osallistuminen ei edellytä aiempia opintoja lasten ja nuorten kuvataidekoulussa. Ota omat eväät mukaan!

Kuvataidekoulun kesäkursseille voi ilmoittautua Tuusulan opiston toimiston kautta ma 18.5.2020 klo 13.00 alkaen.

Lue lisää Lasten ja nuorten kuvataidekoulun kesän 2020 kesäkursseista

Löydät myös muita kesätoimintamahdollisuuksia (seurat ja yhdistykset) Tuusulan tapahtumakalenterista