16–29-vuotias – aktiivinen työnhaku kannattaa myös korona-aikana

23.11.2020

Tiesitkö, että viimeisen viikon aikana Uudellamaalla julkaistiin 2403 uutta työpaikkailmoitusta?

Työnantajat etsivät tällä hetkellä erityisesti myyjiä, lähi- ja sairaanhoitajia, varasto- ja rakennustyöntekijöitä sekä kirvesmiehiä. Suurimpaan osaan avoimista työpaikoista ei vaadita tiettyä koulutusta. Voit siis hyvin hakea niitä, vaikka et olisi suorittanut mitään tutkintoa.

Apua ja ohjausta työnhakuun

Voit selata avoimia työpaikkoja te-palvelut.fi -sivustolla. Työnhaussa kannattaa lisäksi hyödyntää sosiaalista mediaa ja oman tuttavapiirisi avulla löytyviä kontakteja.

Jos kaipaat henkilökohtaista ohjausta esimerkiksi CV:n kirjoittamisessa tai työhaastatteluun valmistautumisessa, piipahda Ohjaamossa. Ohjaamosta saat konkreettista apua myös muissa asioissa, kuten asumiseen, mielen hyvinvointiin, kouluttautumiseen tai vapaa-aikaan liittyvissä kysymyksissä. 

Tuusulan ohjaamo sijaitsee torin vieressä osoitteessa Koskenmäenpolku 4. Meidät tavoitat myös numerosta 040 314 2212 myös tekstiviestillä tai WhatsAppilla, ja voit sopia tapaamisen kanssamme juuri sinulle parhaiten sopivaan paikkaan myös Jokelassa ja Kellokoskella.

Tärkeä tieto koottu yhdeksi paketiksi

Nuorille (16–29-vuotiaat) on avattu TE-toimiston sivuilla myös oma Nuorten palvelut -sivusto, johon kaikki tärkeä on koottu yhdeksi paketiksi. Sieltä löydät paljon tietoa, joka voi auttaa sinua – kannattaa tutustua!

Näiden linkkien kautta löydät tietoa nuorille suunnatuista työnhakupalveluista ja vinkkejä työnhakuun:

Nuorten palvelut Uudellamaalla

Avoimet työpaikat

Ohjaamot

Vinkkejä työnhakuun

Oma aktiivisuus työnhaussa on todella tärkeää. Hae ahkerasti erilaisia töitä eri kanavien kautta ja muista, että aktiivisuudesta huolimatta uuden työpaikan löytyminen saattaa viedä aikaa. Älä siis lannistu, jos ei heti tärppää!

Takaisin