Osallistuvan budjetoinnin ideahaku päättyy 24.10.

21.10.2021

Tuusulalaiset ja kunnassa toimivat yhteisöt voivat jättää ideoitaan asukkaiden hyvinvoinnin ja elinympäristön parantamiseksi monella eri tavalla: sähköisesti, paperilomakkeilla, puhelimitse ja pop up -ideapajoissa.

Tuusulassa nyt viidettä kertaa käynnissä olevassa osallistuvassa budjetoinnissa, eli osbussa, asukkaat saavat päättää siitä, mihin ensi vuonna käytetään 100 000 euroa. Osa määrärahasta suunnataan koko Tuusulaa koskeviin ideoihin ja loput kunnan eri asuinalueille toteutettaviin ideoihin niiden asukasluvun suhteessa. Ideoiden on tarkoitus lisätä hyvinvointia, parantaa elinympäristöä ja tuottaa iloa kaiken ikäisille kuntalaisille.

Näin osallistut!

Ehdotuksia asukkaiden hyvinvoinnin ja asuinalueiden viihtyvyyden lisäämiseksi voi tehdä

  • verkossa Tuusulan osallistumisalustalla osallistu.tuusula.fi
  • kirjastoissa ja asiakaspalvelupiste TuusInfossa
  • puhelimitse 040 314 2959
  • eri puolilla kuntaa pidettävissä pop up -ideapajoissa. Löydät pajojen ajankohdat
    kunnan tapahtumakalenterista tapahtumat.tuusula.fi

Mitä ideoille seuraavaksi tapahtuu?

Kaikki saadut ideat ovat sähköisellä osallistumisalustalla kaikkien nähtävillä ja kommentoitavana. Viranhaltijat ja kunnan asiantuntijat myös vastaavat jokaiseen ideaan samalla alustalla marraskuun puoli väliin mennessä. Tämän jälkeen alkaa ideoiden jatkojalostaminen.

– Jalostamme ideoita yhdessä viranhaltijoiden ja asukkaiden kanssa. Tavoitteena on laatia toteutussuunnitelma ja kustannusarvio mahdollisimman monelle asukkaan idealle tammikuussa alkavaa äänestystä varten, kertoo yhteisömanageri Katja Repo. Jatkojalostuspajat ovat avoimia kaikille ja niissä pääsee konkreettisesti vaikuttamaan ideoiden toteutuksiin. Kannattaa tulla mukaan edistämään omia ja muiden ideoita, Repo vinkkaa.

Jatkojalostuspajat:

  • virtuaaliset jatkojalostuspajat järjestetään Zoom-yhteydellä 10. ja 11.11.  
  • livepaja 16.11. Jokelassa
  • livepaja 18.11. Kellokoskella
  • livepaja 24.11. Hyrylässä

Pajat pidetään kello 1820. Osallistumislinkit ja livepajojen saapumisohjeet ilmoitetaan kunnan tapahtumakalentreissa marraskuun alussa. Voit osallistua haluamiisi pajoihin oman aikataulusi mukaisesti. 

Äänestämään päästään tammikuussa. Äänestää saavat kaikki 12 vuotta täyttäneet tuusulalaiset. Äänestyksessä eniten saaneet ehdotukset toteutetaan vuoden 2022 aikana yhteistyössä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa. Äänestysaika on 10.1.6.2.2022.

Lisätiedot:

kehittämispäällikkö Heidi Hagman, p. 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi
yhteisömanageri Katja Repo, p. 040 314 3048, katja.repo@tuusula.fi
korkeakouluharjoittelija Daria Tarkhova, p. 040 314 2959, daria.tarkhova@tuusula.fi

 

 

Takaisin