Peltokaaren päiväkodilla juhlittiin harjannostajaisia

25.01.2024

Päiväkodin liikuntasalissa järjestetty tilaisuus kokosi yhteen noin 30 rakentajaa sekä rakennusyhtiön ja kunnan edustajaa.

- On hienoa tulla vuokralaiseksi tällaiseen paikkaan, jossa on jo nyt selvä tekemisen meininki. Tämäkin hanke on osoitus Tuusulan kunnan todella voimakkaasta panostuksesta hyvän elämän edellytyksiin, totesi puheenvuorossaan apulaispormestari Arto Lindberg.

- Te olette kirjaimellisesti tulevaisuuden tekijöitä; te rakennatte tilat niille pienille lapsille, joita täällä aikanaan opetetaan, täydensi apulaispormestari Anna Yltävä.

Peltokaaren päiväkodin rakennustyöt ovat edenneet suunnitelmien ja aikataulun mukaan. Viime viikkoina työmaalla on tehty muun muassa väliseinien levytys- ja muuraustöitä sekä ilmanvaihtojärjestelmän asennusta.

- Tämä päiväkoti rakentaa osaltaan alueen lasten tulevaisuutta. Se tulee syksyllä täyttymään naurusta, leikistä ja oppimisesta, iloitsi päiväkodin rakentajayhtiö WasaGroupin rakennuttajapäällikkö Mikko Nyrhinen.

Osoitteessa Lillynkuja 2 sijaitsevaan Peltokaaren päiväkotiin rakennetaan tilat laskennallisesti 126 lapselle. Yksikerroksiseen ja pääosin puurakenteiseen rakennukseen tulee tilat kuudelle 0–6-vuotiaiden lasten päiväkotiryhmälle. Yksi ryhmistä suunnitellaan siten, että siinä voidaan toteuttaa avointa varhaiskasvatusta.

Iltaisin päiväkodin tiloja voivat hyödyntää muut käyttäjäryhmät. Tilasuunnittelun tavoitteena on tilojen monikäyttöisyys ja muuntojoustavuus mahdollisimman laajan käyttäjäkunnan palvelemiseksi.

Päiväkodin tilat ovat valoisat ja kodikkaat, ja rakennuksen väritys on yhtenäinen ympärillä olevan rakennuskannan kanssa. Pihalta on yhteys viereiseen Lilly Kajanus-Blennerin puistoon. Osa talon käyttämästä energiasta tuotetaan päiväkodin katolle asennettavilla aurinkopaneeleilla. Rakentamisessa noudatetaan Terve Talo -periaatteita.

Peltokaaren päiväkoti toteutetaan vuokramallilla kilpailullisella neuvottelumenettelyllä. Päiväkoti on tarkoitus ottaa käyttöön elokuussa 2024.

Lisätietoja rakentamisesta: projektitoimiston päällikkö Jyri Olkkonen, p. 040 314 3555, jyri.olkkonen@tuusula.fi
Lisätietoja päiväkodin toiminnasta: varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni, p. 040 314 3328, hannamari.vanni@tuusula.fi

Peltokaaren päiväkodin harjannostajaiset 1

Peltokaaren päiväkodin harjannostajaiset 2

Takaisin