Blogi

12. huhtikuuta 2024 12.25

TET-viikon aikana ehtii kokemaan monenlaista

Maanantaina oli ensimmäinen päiväni tetissä. Pääsin heti aamusta aloittamaan Sahankulmassa palaverilla, jossa suunniteltiin seikkailumetsää. Palaverin jälkeen lähdin Katjan ja Lauran kanssa Ristikiven metsälle, minne polku tulisi. Tein muistiinpanoja ideoista samalla, kun kävelimme reitin läpi. Lopuksi pääsin vielä Mäntymäkeen ikäihmisten olohuoneelle, jossa olin mukana tuolijumpassa ja pelasin Skip-Boa ensimmäistä kertaa. Minulla oli erittäin kiva ensimmäinen päivä.

Tiistaina minulla oli aamu vapaata ja vasta 12.00 aloitin työpäivän askartelemalla keväisiä mallikortteja olohuoneelle. Sen jälkeen kirjoitin tätä blogia. Iltapäivällä pääsin vielä tutustumaan valmistuvaan Tuusulanjärven kampukseen, joka avautuu koulujen alkaessa. Sain myös tehtäväkseni kuvata videota kampuksesta, ja siitä miltä se näytti omasta mielestäni.

Syksyllä valmistuu uusi Tuusulanjärven kampus. Tiistaina 9.4 järjestettiin avoimet ovet, jonne pääsin mukaan. Isossa liikuntasalissa tarjottiin kahvia, teetä ja mehua ja tutustumiskierroksia tehtiin kolme. Oli mielenkiintoista nähdä miltä rakennus näytti sisältä. Tässä hieman minun ajatuksiani kierroksesta.

- Se oli hieman sokkeloinen, mutta sieltä löytyi paljon kivoja uusia asioita ja se näytti todella viihtyisältä.
- Erityisesti hauskoina elementteinä pidin portaiden vierestä menevää liukumäkeä, ravintolaa/ruokalaa ja parvekkeita, jotka sijaitsi luokissa ja niistä pystyi siirtyä luokasta toiseen.
- Kampus vaikutti todella avaralta ja se oli hyvin valoisa, mikä johtui isoista ikkunoista joita oli lähes jokaisessa tilassa.
- Kuulin myös, että kampukseen oli suunnitteilla paljon pehmeitä ja rentoja paikkoja, missä on takuulla kiva opiskella ja välillä rentoutua.
- Maisemat olivat kivoja ja tykkäsin paljon värimaailmasta.
- Liikuntasali oli ainoa paikka, joka oli aikalailla valmis. Monet ihmiset pitivät sen ulkonäöstä, kuten minäkin. Se näytti erinomaiselta salilta koulun liikuntatunneille sekä iltakäyttöön eri harrastuksille, sillä tilaa oli juuri sopivasti. Muun     muassa säilytyskaapit iltakäyttäjille oli hyvä keksintö. Tykkäsin kun lattia ei ollut puinen parketti vaan urheilumatto, joka sopii täydellisesti liikuntaan.
Uskon, että kampuksesta tulee mahtava paikka.

Keskiviikkona päivä alkoi blogin kirjoituksella ja campuksen videon editoimisella.
Illemmalla pääsin mukaan kansalliseen dialogiin. Dialogi on tilaisuus, jossa ihmiset keskustelevat luottamuksellisesti ja rakentavasti jostain aiheesta. Tällä kertaa aiheena oli turvallisuus, turvattomuus ja luottamus. Dialogissa kerrotaan omista kokemuksista ja tuntemuksista, kuunnellaan, sekä liitytään muiden puheisiin. Oli mielenkiintoista päästä kokemaan dialogi, sillä se oli ihan uusi sana. Dialogissa oli eri ikäryhmistä ihmisiä ja saimme hyvät keskustelut aikaan. Minulle jäi dialogista paljon muistiin ja oli todella kiva ilta.

Torstaiaamuni alkoi tällä kertaa Tuuskodosta, missä kävin ensimmäistä kertaa. Puuhasimme yhteisölainaamossa Tiian kanssa koko aamun. Lounaan jälkeen pääsin taas olohuoneelle, tällä kertaa Kalliopohjaan. Loppu päivästä menikin siellä vitsien ja visailujen parissa.

Perjantai, viimeinen tettipäiväni. Sain tehtäväkseni editoida video loppuun ja kirjoittaa blogi valmiiksi.

Kerron vähän ajatuksistani tältä viikolta. Aluksi minua hieman jännitti tulla tänne, mutta minut otettiin hyvin vastaan ja jännitys lähti jo pian pois. Minusta on ollut kivaa nähdä erilaisia osallisuustiimin työtehtäviä, vaikkakin uskon, että näin niistä vain osan. Kuitenkin on ollut mukavaa kokeilla ja tehdä erilaisia juttuja eri työympäristöissä ja eri ihmisten kanssa.

Tämä viikko on ollut todella kiva. Kaikki ihmiset keiden kanssa olen ollut, ovat olleet mukavia. Olen oppinut paljon ja voin sanoa, että suosittelen Tet-paikaksi.

Kiitos paljon, että sain tulla tänne Tuusulan kunnan osallisuustiimiin tettiin!

Iris

Näytä kuva