Perusta koti Tuusulaan!

Tuusulassa jokainen voi rakentaa omannäköisensä elämän. Tarjoamme monenlaisia asumisen vaihtoehtoja, turvalliset puitteet, pääsyn luontoon kotiportailta – ja samalla lyhyen matkan pääkaupungin vilinään.

Myynnissä on omakotitontteja eri puolilla kuntaa. Löydät myös vuokra- ja uudiskohteita, joihin pääset muuttamaan jopa heti!

Tontteja nyt uudella Häriskiven alueella

Uudella Häriskiven pientaloalueella on jatkuvassa haussa vielä kuusi omakotitonttia (25.3.2023 alkaen). Rakentamaan pääsee alustavan tiedon mukaan alkukesästä 2023. Ensisijaisesti tontit myydään, mutta myös vuokraus on mahdollista. Häriskiven 2. vaiheen tonttien haku käynnistyy syksyllä 2023. 2. vaiheessa omakotitontteja on tarjolla 51 kappaletta.

Nyt haettavana olevien tonttien pinta-alat vaihtelevat välillä 377–700 m2. Tonteista neljä on ns. minitontteja, joiden pinta-ala on välillä 377–392 m2 ja rakennusoikeus 94–98 k-m2.

Häriskiven alue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Etelä-Tuusulassa. Esimerkiksi Kehä III:lle ajaa alle vartissa ja aivan Helsingin keskustaan reilussa puolessa tunnissa. Hyrylän keskustaan on alle kaksi kilometriä. Matkan voi taittaa myös kevyen liikenteen väyliä pitkin jalan tai polkupyörällä.

Läheltä löytyvät Vaunukankaan koulu ja Paijalan koulu, myöhemmin myös pian rakenteilla oleva Lahelan monitoimikampus. Uusi lukio ja kulttuuritalo Monio avaa ovensa Hyrylän keskustassa jo syksyllä 2023.

Tuusulassa on runsaasti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, ja luontoon pääsee kotiportailta. Häriskivestä ei ole pitkä matka mm. Rusutjärven ja Häklin uimapaikoille. Hyrylän kehittyvä urheilukeskus tarjoaa harrastamisen mahdollisuuksia läpi vuoden. Tuusulanjärven kulttuuri- ja luontokohteet tuovat oman lisämausteensa vapaa-ajan viettoon.

Lue lisää Häriskiven tonteista!

Tontteja myös Jokelassa ja Kellokoskella

Tällä hetkellä kunta myy tai vuokraa omakotitontteja myös Jokelassa sijaitsevalta Peltokaaren alueelta ja Kellokoskella sijaitsevalta Linjapuiston alueelta. Tontit ovat jatkuvassa haussa ja ne ovat kiinteähintaisia.

Lisätiedot tonteista

Tonttien hakuun ja sopimusehtoihin liittyvät kysymykset ja yhteydenotot: Henrik Virta

Rakentamiseen, kaavamääräyksiin ja rakennuslupiin liittyvät kysymykset ja yhteydenotot: Tekninen palvelupiste

Tarkemmat tiedot hakumenettelystä ja sopimusehdoista löydät täältä: Tietoa kiinteähintaisten tonttien hakijoille

Kiinteähintaisia tontteja voi hakea sähköisellä lomakkeella tai tulostettavalla lomakkeella. Tonttien hakulomakkeet löytyvät täältä.

Lue myös: Omakotitonttien saajien valintaperusteita

Kellokosken-ruukki-32

 

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.

Linjapuisto

Kellokosken ruukin kulttuurihistoriallisen ympäristön läheisyys tekee Linjapuistosta uniikin asuinalueen.

Peltokaari

Uusi asuinalue kivenheiton päässä Jokelan
juna-asemasta ja palveluista.

Häriskivi

Häriskiven uusi asuinalue sijaitsee Etelä-Tuusulassa. Kunnallistekniikkaa rakennetaan parhaillaan.

Lahela

Lahelanpellon viihtyisä pientalovaltainen asuinalue sijaitsee Etelä-Tuusulassa Hyrylän läheisyydessä.

Haaveiletko uudesta kodista?

Tuusulassa on useita uudiskohteita, joihin pääset muuttamaan vaikka heti!

Omakotitontteja haettavissa

Haaveiletko oman talon rakentamisesta? Tee unelmistasi totta Tuusulassa!  

Etsitkö vuokra-asuntoa?

Tuusulan kunta tarjoaa asukkailleen viihtyisiä ja turvallisia vuokrakoteja asuinympäristöineen. 

Asumisoikeus­asunnot

Tuusulassa on yli 600 eri toimijoiden asumisoikeusasuntoa, yksiöistä isoihin perheasuntoihin.

Tontit rakennuttajille

Uusille asunnoille on tilaa ja kysyntää. Tutustu tuottajamuotoiseen rakentamiseen sopiviin tontteihimme.

Yrityksesi Tuusulaan?

Työpaikka-alueemme sijaitsevat logistisesti pääväylien, lentokentän ja sataman läheisyydessä.

Ajankohtaista asumisessa

23.5.2023

Tuusulassa pääsee mattopesulle touko-kesäkuun vaihteesta lähtien. Matonpesupaikkojen vesipisteitä aloitetaan avaamaan keskiviikosta 31.5.2023 alkaen.

23.5.2023
17.5.2023

Eri puolilla Tuusulaa sijaitsevien asukkaiden vuokrattavissa olevien viljelypalstojen vesipisteet on kytketty päälle kesäkaudeksi 2023. Kysy vapaita viljelypalstoja asiakaspalvelu TuusInfosta!

17.5.2023
13.4.2023

Kevät on tullut, ja nyt lumien sulaessa on aika kerätä yhdessä muun Suomen kanssa miljoona pussillista roskia. Tuusulan kunta on mukana Ylen Miljoona roskapussia -kampanjassa, joka käynnistyy 13.4. kello 20. Tuusulassa otetaan tehostartti roskattomaan kuntaan 21.4.–2.5. välisenä aikana, jolloin kunnan ylläpitämät roska-asiat toimivat siivoustalkoisiin osallistuville kerättyjen roskapussien tyhjennyspaikkona. Lähde keväiseen ulkoilmaan, ota matkaasi roskien keräysvälineet ja merkitse keräämäsi roskapussit laskuriin!

13.4.2023
10.2.2023

Tuusulan kunta sai yhteensä 24 hakemusta Häriskivessä ja Lahelanpellossa tarjolla olleisiin 13:een tonttiin. Hakemuksista 17 kohdistui Lahelanpellon neljään tonttiin ja seitsemän Häriskiven yhdeksään tonttiin.

10.2.2023