Perusta koti Tuusulaan!

Tuusulassa jokainen voi rakentaa omannäköisensä elämän. Tarjoamme monenlaisia asumisen vaihtoehtoja, turvalliset puitteet, pääsyn luontoon kotiportailta – ja samalla lyhyen matkan pääkaupungin vilinään.

Myynnissä on omakotitontteja eri puolilla kuntaa. Löydät Tuusulasta myös vuokrakohteita ja uudiskohteita, joihin pääset muuttamaan jopa heti!

Tontteja eri puolilta Tuusulaa

Osa tonteista on jatkuvassa haussa. Jatkuvassa haussa olevat tontit jaetaan pääsääntöisesti hakujärjestyksessä, mutta kuitenkin voimassa olevia valintakriteereitä noudattaen. Etelä-Tuusulasta tällaisia tontteja on tarjolla Häriskiven ja Lahelanpellon alueilta. Pohjois-Tuusulasta löytyy jatkuvassa haussa olevia tontteja Jokelan Peltokaaresta, Jokelan Uunimiehenpuistosta ja Kellokosken Linjapuistosta. Pääsääntöisesti tontit myydään, mutta myös vuokraus on mahdollista.

Osa tonteista myydään jatkuvalla tarjouskilpailulla, joka alkaa 1.2.2024. Tällaisia tontteja on tarjolla Etelä-Tuusulan Anttilanrannassa ja Pellavamäessä. Näistä tonteista tarjouksen jättäjän tulee toimittaa tarjous suljetussa kuoressa kunnan asiakaspalvelu Tuusinfoon joko postitse tai paikan päällä. Kuoreen on merkittävä viite ”Anttilanrannan/Pellavamäen tarjouskilpailu”. Jätetyt tarjoukset avataan ja käsitellään seuraavan kuukauden ensimmäisenä arkipäivänä kello 12.00.  

Etelä-Tuusulan Häriskivi

Häriskiven pientaloalueen vapaiden tonttien pinta-ala on 377−1 115 m2, ja rakennusoikeutta on 94−279 k-m2.. Tonttien myyntihinnat ovat pinta-alasta riippuen 39 950−118 575 € ja vuosivuokrat 1 998−5 929 €.

Häriskiven alue sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella Etelä-Tuusulassa. Esimerkiksi Kehä III:lle ajaa alle vartissa ja aivan Helsingin keskustaan reilussa puolessa tunnissa. Hyrylän keskustaan on alle kaksi kilometriä. Matkan voi taittaa myös kevyen liikenteen väyliä pitkin jalan tai polkupyörällä.

Läheltä löytyy useampia päiväkoteja ja kouluja. Uusi lukio ja kulttuuritalo Monio avasi ovensa Hyrylän keskustassa elokuussa 2023. Tuusulassa on runsaasti vapaa-ajanviettomahdollisuuksia, ja luontoon pääsee kotiportailta. Alle kolmen kilometrin päässä Häriskivestä sijaitsee kaksi uimapaikkaa: Rusutjärvi ja Häkli. Hyrylän kehittyvä urheilukeskus tarjoaa harrastamisen mahdollisuuksia läpi vuoden, ja esimerkiksi Tuusulanjärven taiteilijakodit ja luontokohteet tuovat oman lisämausteensa vapaa-ajan viettoon.

Lue lisää Häriskiven vapaista tonteista!

Etelä-Tuusulan Lahelanpelto

Lahelanpellon vapaiden tonttien koot vaihtelevat välillä 510–860 m2, ja rakennusoikeutta on 175 k-m2. Tonttien myyntihinnat ovat 74 375€ ja vuosivuokrat 3 719 €.

Lahelanpelto on Etelä-Tuusulassa sijaitseva omakotitalovaltainen asuinalue. Lahelanpellosta löytyy esimerkiksi ruokakauppa, läheltä myös päiväkoteja ja koulu. Hyrylän palveluihin, kuten uimahalliin, urheilukeskukseen sekä lukio ja kulttuuritalo Monioon on vain muutaman kilometrin matka. Pääkaupunkiin ja esimerkiksi lentokentälle pääsee nopeasti.

Lue lisää Lahelanpellon vapaista tonteista!

Jokelan Peltokaari ja Uunimiehenpuisto

Jokelan Peltokaaren vapaat tontit ovat pinta-alaltaan 712−1 174 m2, ja rakennusoikeutta on 142−235 k-m2. Tonttien myyntihinnat ovat pinta-alasta riippuen 31 950−52 875 € ja vuosivuokrat 1 598−2 644 €.

Uunimiehenpuiston tarjolla olevat tontit ovat pinta-alaltaan 942−1 423 m2, ja rakennusoikeutta on 190 k-m2. Tonttien myyntihinnat ovat 42 750 € ja vuosivuokrat 2 138 €

Jokela on Tuusulan pohjoisin taajama ja sijaitsee junaradan varrella. Helsinkiin pääsee junalla hieman alle 40 minuutissa, ja Järvenpäähän ja Hyvinkäälle alle 10 minuutissa. Peltokaaren asuinalueelta on matkaa Jokelan juna-asemalle alle kilometri ja Uunimiehenpuistosta reilu kilometri.

Jokela on hyvä paikka lapsiperheille. Ympäristö on turvallinen, kaikki tarvittavat palvelut lähellä − ja tilaa ympärillä riittää. Laduilla tai luontopoluilla ei ole ruuhkaa. Hyvin hoidetut liikuntapaikat, kuten Jokelan urheilukeskus, ja upea luonto tekevät Jokelasta lähieräilijän paratiisin. Laulujoutsenten asuttamat lammet muistuttavat alueen historiasta ja ihastuttavat asukkaita tänäkin päivänä.

Tutustu Peltokaaren ja Uunimiehenpuiston tontteihin!

Kellokosken Linjapuisto

Kellokosken Linjapuiston vapaiden tonttien koot ovat 804−1 590 m2. Rakennusoikeutta on 201−477 k-m2. Tonttien myyntihinnat ovat 45 225−107 325 € ja vuokrahinnat 2 261−5 366 €.

Kellokosken idyllinen kylätaajama sijaitsee noin 50 kilometriä Helsingistä pohjoiseen ja se tunnetaan ruukin kulttuuriympäristöstä ja Kellokosken sairaalan vivahteikkaasta menneisyydestä. Luonnonläheistä Kellokoskea halkoo Keravanjoki, joka tarjoaa monenlaisia virkistysmahdollisuuksia.

Kellokosken kulttuurihistorialliseen ympäristöön, Linjatien varrelle, on kaavoitettu Linjapuiston asuinalue. Keskustan palvelut − päiväkoti, koulu, kirjasto, kaupat, terveysasema, jäähalli ja urheilukeskus − ovat kävelymatkan päässä.

Lue lisää Linjapuiston tonteista!

Etelä-Tuusulan Anttilanranta

Anttilanrannan toisen vapaan tontin pinta-ala on 856 m2 ja rakennusoikeus 214 k-m2. Toisen tontin pinta-ala on 1  171 m2 ja rakennusoikeus 293 k-m2. Tonttien pohjahinnat ovat 128 400 ja 175 800 €. Ensisijaisesti tontit myydään, mutta myös vuokraus on mahdollista. 

Anttilanrannan luonnonkaunis asuinalue sijaitsee Tuusulanjärven länsirannalla. Alue yhdistyy läheisiin Paijalan ja Nummenharjun asuinalueisiin ja niiden palveluihin. Läheltä löytyy koulu ja päiväkoteja. Hyrylän keskustan palvelut, kuten uusi lukio ja kulttuuritalo Monio, uimahalli ja urheilukeskus, ovat noin kahden kilometrin päässä. Sarvikallion ulkoilualueelle ja esimerkiksi Anttilanrannan tilakeskuksen nuotiopaikalle on lyhyt matka, ja viereinen Tuusulanjärvi kulttuuri- ja virkistysmahdollisuuksineen ilahduttaa läpi vuoden.  

Lue lisää Anttilanrannan ja Pellavamäen tonteista!

Etelä-Tuusulan Pellavamäki

Osa Pellavamäentien tonteista on niin sanottuja minitontteja. Tonttien koot vaihtelevat välillä 304−1 066 m2 ja rakennusoikeus välillä 76−267 k-m2. Tonttien pohjahinnat ovat 32 300113 475 €. Ensisijaisesti tontit myydään, mutta myös vuokraus on mahdollista. 

Pellavamäentie sijaitsee Riihikalliossa, reilun kolmen kilometrin päässä Hyrylästä Helsinkiin päin. Tuusulanväylää pitkin pääsee nopeasti esimerkiksi pääkaupunkiin ja lentokentälle. Alueelta löytyy muun muassa koulu, päiväkoti ja kauppa. Uusi Riihikallion kampus valmistuu vuonna 2025. Virkistäytymään pääsee muun muassa läheisessä Ruotsinkylän tutkimusmetsässä. 

Lue lisää Anttilanrannan ja Pellavamäen tonteista!

 

Tuusula-kasvatus-23

Lisätiedot tonteista

Tonttien hakuun ja sopimusehtoihin liittyvät kysymykset ja yhteydenotot: Henrik Virta

Rakentamiseen, kaavamääräyksiin ja rakennuslupiin liittyvät kysymykset ja yhteydenotot: Tekninen palvelupiste

Tarkemmat tiedot kiinteähintaisten hakumenettelystä ja sopimusehdoista löydät täältä: Tietoa kiinteähintaisten tonttien hakijoille

Kiinteähintaisia tontteja voi hakea sähköisellä lomakkeella tai tulostettavalla lomakkeella. Kiinteähintaisten tonttien hakulomakkeet löytyvät täältä.

Lue myös: Omakotitonttien saajien valintaperusteita

Anttilanrannan ja Pellavamäen tarjoustonttien hakulomake löytyy täältä.

Tuusula 120923-print-114

 

 
Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.

Haaveiletko uudesta kodista?

Tuusulassa on useita uudiskohteita, joihin pääset muuttamaan vaikka heti!

Omakotitontteja haettavissa

Haaveiletko oman talon rakentamisesta? Tee unelmistasi totta Tuusulassa!  

Etsitkö vuokra-asuntoa?

Tuusulan kunta tarjoaa asukkailleen viihtyisiä ja turvallisia vuokrakoteja asuinympäristöineen. 

Asumisoikeus­asunnot

Tuusulassa on yli 600 eri toimijoiden asumisoikeusasuntoa, yksiöistä isoihin perheasuntoihin.

Tontit rakennuttajille

Uusille asunnoille on tilaa ja kysyntää. Tutustu tuottajamuotoiseen rakentamiseen sopiviin tontteihimme.

Yrityksesi Tuusulaan?

Työpaikka-alueemme sijaitsevat logistisesti pääväylien, lentokentän ja sataman läheisyydessä.
RSS

Ajankohtaista asumisessa

1.7.2024

Viime vuonna ensimmäistä kertaa järjestetty Tarinoiden Talot -tapahtuma saa jatkoa Jokelan juhlavuotena. Tapahtumaa vietetään elokuisena lauantaina 10.8. kello 10–16.

1.7.2024
12.6.2024

Tuusulan tontit käyvät tasaisesti kaupaksi tälläkin hetkellä. Tarjonta on runsasta, joten vapaita tontteja löytyy vielä eri puolilta Tuusulaa.

12.6.2024
13.5.2024

Lankalenkin virkistysalueiden eli VL-alueiden rakennustyöt ovat käynnistyneet Jokelassa Peltokaaren alueella. Uudistuksen myötä kulkuyhteydet alueella lisääntyvät.

13.5.2024
8.5.2024

Pihakilpailussa etsitään Tuusulan monimuotoisinta pihaa. Kilpailuun voi ilmoittaa oman pihan tai ilmiantaa esimerkiksi ystävän, talonyhtiön tai yrityksen pihan. Osallistumisaikaa on 20.7.2024 saakka.

8.5.2024
30.4.2024

Eri puolilla Tuusulaa sijaitsevien viljelypalstojen ja matonpesupaikkojen vedet aukeavat toukokuussa. Hyrylän matonpesupaikalla alkaa kunnostus, joka vaikuttaa alkukesän käyttömahdollisuuksiin.

30.4.2024