Juhlaesiintymisiä parvekkeelta

Kellokoskensairaalan parveke_Aino Malminen

Nosta katseesi kohti toisen kerroksen parveketta. Kuvittele parvekkeelle hattuun ja röyhelöiseen hameeseen pukeutunut nainen, jonka ranteissa roikkuvat rannerenkaat ja kaulalla kimaltelevat helmet. Naisella on ylväs ryhti ja hänen käytöksensä on kuninkaallinen. Hän on saapunut esiintymään kesäpalatsinsa parvekkeelle. 

Prinsessan konsertit sairaalarakennuksen parvekkeelta olivat suosittuja ja ne ilahduttivat sairaalan potilaita, henkilökuntaa ja kyläläisiä. Esityksissä Annan nuorena oppima laulutaito pääsi uuteen kukoistukseen. Laulajan ura oli katkennut 21-vuotiaana keuhkoputkentulehdukseen, jonka jälkeen lääkäri ei suositellut laulamista.

Prinsessa osasi paljon lauluja ja ohjelmistonsa hän valitsi yleisönsä huomioiden. Joskus ohjelmisto sisälsi ooppera-aarioita ja toisinaan kansanlauluja tai kupletteja. Kupleteissa laulaja oli parhaimmillaan. Nyt voit kuunnella yhden ilkikurisen kupletin alla olevasta Youtube-linkistä. Oskari Nyströmin laulun sanat muistuttavat ajasta, jolloin Suomessa elettiin kieltolain alaisuudessa.  

Hyväksy evästeet niin saat sisällön näkyviin.