Harjoitustekonurmen säännöt

Kenttäalueen käyttöoikeus

Kenttäalueen käyttöoikeus on käyttövuoron varanneella yhdistyksellä tai yhteisöllä ja heidän vetäjillään. Samanaikaisesti kaikki muu käyttö kentällä on kiellettyä.

Silloin kun kentällä ei ole käyttövuoron mukaista käyttöä kenttä on vapaasti käytettävissä. Saman ryhmän toistuva pelaaminen ei ole vapaata käyttöä.

Saapuminen ja autojen pysäköinti

Autojen pysäköinti on Kellokosken koulun edessä olevalla paikoitusalueella. Ajoneuvoja ei saa pysäköidä muille kuin sitä varten osoitetuille paikoille.

Kentän molemmilla pitkillä sivuilla on 3 kulku- ja pallonhakuaukkoa, joista kentälle kulku tapahtuu. Kentälle ei saa viedä minkäänlaisia ajoneuvoja.

Pukuhuoneet

Harjoitustekonurmen käyttäjien pukuhuoneet sijaitsevat tien toisella puolella jäähallin yhteydessä, osoitteessa Koulutie 20.

Kenttäalueen käyttö

Vuoroaan odottavien ryhmien on oltava tekonurmialueen ulkopuolella tai kentän lämmittelyalueella, jos kenttää käyttävä ryhmä on antanut siihen luvan. Kentän käyttövuorot vaihtuvat täsmällisesti vuorolistan mukaan. Vuoronsa lopettavan joukkueen on poistuttava kenttäalueelta ripeästi ja vuoroaan aloittava ryhmä saa mennä kenttäalueelle vasta oman vuoronsa alettua.

Kentän harjoitusvälineet

Kentän käyttäjille varatut harjoitusvälineet on palautettava paikoilleen vuoron päätyttyä. Mikäli maaleja on harjoituksen aikana siirretty, on ne myös palautettava paikoilleen. Syöttöpenkit siirretään takaisin kentän vierustalle. Maali- ja palloverkoissa roikkuminen ja aidoissa kiipeily on kielletty. Maalien kaatuminen voi aiheuttaa vakavan tapaturman.

Maalit tulee olla harjoituksissa "pyörien päällä" vain peleissä pyörät nostetaan ylös. Maalien pyörät tulee pelien jälkeen laskea alas niin että maali on pyörillä. Pesäpalloa pelattaessa maalit on siirrettävä pitkälle sivulle.

Käyttäytyminen kentällä

Uuden pelialustan rikkoutumisen estämiseksi irtonappulajalkapallokenkien käyttö (metallinappulat) on kielletty. Särkyvien esineiden (esim. lasipullot), mopojen, polkupyörien tai muiden ajoneuvojen vienti kentälle on kielletty. Sama koskee myös koiria.  Sukkateipit ja muut irtoroskat on laitettava niille varattuihin roska-astioihin. Turnauksen jälkeisestä siivouksesta huolehtii turnauksen järjestäjä.

Kenttäalue on päihteetön ja savuton alue. Tupakointi ja nuuskan käyttö koulun pihalla ja kenttäalueella kielletty. Purukumi voidaan poistaa kentästä vain leikkaamalla tekonurmesta palanen pois, joten pidetään purkka suussa ja laitetaan se käytön jälkeen roskikseen.

Käyttöohjeiden rikkominen

Mikäli kentän käyttäjä ei noudata annettuja ohjeita tai aiheuttaa tahallisesti vahinkoa kentällä, voidaan käyttövuoro peruuttaa joko tilapäisesti tai kokonaan. Vahingonaiheuttaja on korvausvelvollinen.

Vuoron varaajan (ryhmän/yhteisön) vastuuhenkilö vastaa siitä että kaikki kenttää käyttävät, katsojatkin noudattavat sääntöjä. Myös mahdollinen lisäsiivous veloitetaan vuokraajalta.

KENTÄN ETUSIVULLE