Anna kulttuurin liikuttaa

tuusulanjarvi-3Tuusulanjärvi tarjoaa monia mahdollisuuksia kokea kulttuuri ja kesäinen Suomi: Patikoi upeissa museomaisemissa. Pyöräile Tuusulanjärven ympäri. Souda Halosenniemestä Sarvikalliolle. Mahtavat kesä-elämykset odottavat Tuusulassa. Anna kulttuurin liikuttaa.

Tutustu Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön

Monet suomalaiset sanan, kuvan ja sävelen mestarit ovat vaikuttaneet Tuusulan Rantatiellä 1900-luvun alkupuolella. Tuusulanjärvi houkutteli taiteen kultakauden mestareita, jotka loivat ihailemaansa maalaisympäristöön taiteilijayhteisön. Tuusulanjärven rantamaisemat ovat säilyttäneet omaleimaisuutensa. Museotieksi nimetyn Rantatien varrella voi nauttia historian sävyttämistä maisemista sekä taide- ja kulttuurielämyksistä. Aleksis Kiven kuolinmökki, Halosenniemi, Erkkola ja Syvärannan paikalla sijaitseva Lottamuseo ovat museotien varren museoita. Onnela tarjoaa edelleen majoituspalveluita matkailijoille. Ainola, Suviranta ja Ahola sijaitsevat Tuusulanjärven koillispuolella.

Patikoi upeissa maisemissa

Tuusulanjärvi on valittu Uudenmaan maakuntajärveksi. Järven virkistyskäyttö on runsasta ja sen rantamilla ja lähialueilla on monia mielenkiintoisia luontokohteita. Tunnetuin niistä lienee Sarvikallion alue upeine näkymineen järven länsirannalla. Rantatien nähtävyyksien lähellä on pieni Fjällbon puistoalue, josta on mukava katsella kansallismaisemia. Fjällbo löytyy Aleksis Kiven kuolinmökin ja Erkkolan yhteisen pysäköintialueen läheisyydestä.

Souda Halosenniemestä Sarvikalliolle

Voit tutustua Tuusulanjärven maisemiin myös esimerkiksi soutuveneellä. Sarvikallio on myös ihanteellinen piknikkohde, jonne pääset rantautumaan veneellä.

Tuusulan kunnan soutuveneitä voi vuokrata veneilykaudella Halosenniemen lipunmyynnistä ja Gustavelundista. Soutuveneiden vuokra on 5€/2h, 10€/2h ja 15€/6h.

Kirkkoveneitä vuokraa Keravan Urheilijat ry. Veneiden kotisatama on Gustavelundissa.

Pyöräile Tuusulanjärven ympäri

Reitti Tuusulanjärven ympäri on noin 20 kilometriä. Matkan varrella on kauniita kulttuurimaisemia ja museoita. Vieraile Halosenniemessä tai Erkkolassa - tai piipahda vaikka kahville Lottamuseoon.

Pyöränvuokrausta on tarjolla kesäkuukausina

Fatbike-pyöriä vuokraa Fatbikevuokraus. Alueen majoituspalvelut tarjoavat asiakkailleen pyöriä käyttöön.

Tuusulan kunnan yhteistöpyöriä/sähköpyöriä voi lainata Tuusportista.

Lue lisää järven ympäripyöräilystä esimerkiksi Visit Tuusulanjärven sivuilta.