Fjällbon puisto on syksyinen retkikohde – huvimaja ja leikkimökki asukkaiden käytössä syyskauden ajan

29.09.2021

Maakuntajärvi Tuusulanjärven itärannalla sijaitseva Fjällbon puisto kutsuu viettämään koko perheen syyshetkiä luonnossa. Maisemallisesti monipuolinen puistoalue on suosittu päiväretkeilykohde, jossa voi tehdä pieniä kävelyretkiä, seurata luontoa eri vuodenaikoina ja nauttia vaikkapa makkaranpaistosta nuotiopaikalla. Laituripaviljonki puolestaan tarjoaa maisemien ihailupaikan edessä aukeavalle järvelle.

Kävelymatkan päästä löytyy myös Tuusulan museon kohteita kuten Taiteilijakoti Erkkola ja Aleksis Kiven kuolinmökki. Lisäksi puiston alueella on lasten leikkialue, jonka leikkimökki on pienten leikkijöiden käytettävissä tänä syksynä 26.11.2021 saakka. Puistoalue houkuttelee myös viettämään perheen juhlahetkiä vuokrattavissa olevassa huvimajassa.

Tutustu Fjällbon puiston sijaintiin Tuusulan karttapalvelussa.  

Vuokraa Fjällbon huvimaja juhlia tai tapahtumia varten 

Fjällbon puiston luonnonkauniissa maisemissa kallioiden päällä sijaitseva huvimaja on ollut kesällä 2021 asukkaiden vuokrattavissa pientä varausmaksua vastaan. Varauksia on kertynyt tähän mennessä lähes 90 kappaletta. Huvimaja on toiminut niin perhejuhlien, kuten vihkimisten ja syntymäpäivien, illanistujaisten kuin etätyöskentelynkin paikkana.

Huvimaja on vuokrattavissa huhtikuun alusta syyskauden loppuun saakka, talvikelien ajaksi huvimaja suljetaan. Huvimajassa on pöytä sekä penkit 6–8 henkilölle. Tilassa ei ole lämmitystä, sähköä tai vesipistettä. Lisätietoja huvimajasta.

Huvimajan varaustilannetta voi tarkastella sähköisessä varauskalenterissa. Varatakseen tilan käyttöönsä, tulee hakijan rekisteröityä varauskalenteriohjelman käyttäjäksi. 20 euron varausmaksu peritään avainten noudon yhteydessä asiakaspalvelu TuusInfossa. Tutustu sähköisen hakemisen vaiheisiin. Huvimajan varauksia ylläpitää asiakaspalvelu TuusInfo.

Leikkimökki tuottaa iloa perheen pienimmille 26.11. saakka

Fjällbon puiston pysäköintialueen läheisyydessä sijaitsevan leikkialueen leikkimökki avattiin loppukeväällä 2021 kokeilukäyttöön. Onnistuneen kokeilun jälkeen leikkimökki pidettiin auki koko kesän ajan ja käyttö jatkuu nyt myös pitkälle syksyyn asti. 

Leikkimökki on avoinna syksyllä 2021 seuraavasti:

  • 10.10.2021 asti: maanantaista noin klo 8 lähtien perjantaihin noin klo 12 asti sekä lauantaisin ja sunnuntaisin noin klo 12–17.
  • 11.10.–26.11.2021: maanantaista noin klo 8 lähtien perjantaihin noin klo 12 asti, viikonloppuisin leikkimökki on suljettuna.

Leikkimökki suljetaan huvimajan tapaan talvikaudeksi ja avataan jälleen keväällä 2022.

Sekä huvimajan että leikkimökin käyttäjien tulee huolehtia koronatilanteen mukaisesta terveysturvallisuudesta. 

Lisätiedot:

Yleiset Fjällbon puiston käyttöön liittyvät tiedustelut:
Kunnanpuutarhuri Riitta Kalliokoski, p. 040 314 4091, riitta.kalliokoski@tuusula.fi 

Huvimajan käyttöön liittyvät tiedustelut:
Asiakaspalvelu TuusInfo, p. 09 8718 3070, tuusinfo@tuusula.fi

Leikkimökin käyttöön liittyvät tiedustelut:
Työnjohtaja Anne Saavalainen, p. 040 314 4565, anne.saavalainen@tuusula.fi

Takaisin