• #asemantaiteilijat #Jokela #Tuusula

WANTED Jokelan aseman taiteilijat valittu!

Taikuutta, saippuakuplia ja keramiikkataidetta!

Jokelan tunnelmalliseen asemarakennukseen etsittiin taiteilijoita työskentelemään kahteen maksuttomaan työhuoneeseen vuoden 2022 ajaksi. Siellä nähdään keramiikkataidetta ja taikuutta. 

Tiloissa toimii myös kahvila. Tarkoituksenamme on vahvistaa Tuusulan taidemyönteistä brändiä ja mahdollistaa taiteen edistäminen myös Jokelassa.

Työhuoneisiin valittiin 28 hakijan joukosta keramiikkataiteilija-duo Susanna Autio ja Petteri Lohikoski sekä sirkusopettaja, taikuri ja saippuakuplataiteilija Taija Taika. 

Tuusulan kunta tarjoaa työtilan vastineeksi mielenkiintoisesta viestinnällisestä sisällöstä markkinoinnin tueksi ja ihmisten iloksi. Valinnassa painoi myönteinen suhtautuminen taiteen ja työskentelyn esittelyyn myös asemarakennuksessa poikkeaville - somettamisesta, hypettämisestä, uteliaista ihmisistä ja kuvaamisesta ei siis ole kuin hyötyä taiteen tekemiselle! 

Seuraa somekanavissa aseman taiteilijoiden elämää aihetunnisteilla #tuusula #jokela ja #asemantaiteilijat.

Taiteilijat julkaisevat työhuoneen tapahtumia lisäksi omissa sosiaalisen median kanavissaan Facebookissa (Taikuri @TaijaTaika), Instagramissa (@taijataikaofficial ja @art.susanna.autio ja @jokelan.aseman.savipaja) sekä TikTokissa (Taija Taika).  

Lue lisäksi päiväkirjamainen blogi aseman elämästä. Seuraa #asemantaiteilijat

Lisätiedot työtilasta

  • Kaksi työhuonetta, huoneiden koko n.10 m2
  • Kaksi ikkunaa molemmissa ja lukittava ovi. 
  • Toisessa tilassa vesipiste ja vessa, toisessa yhteiskäyttötilat kahvilan kanssa.
Tuusulan pohjoisin taajama Jokela sijaitsee noin 40 minuutin junamatkan päässä Helsingistä Järvenpään ja Hyvinkään välissä junaradan varrella. Reilu 6 000 asukkaan kuntakeskus hurmaa vehreydellään ja iloisella yhteisöllisyydellään.

Jokelan asemarakennuksessa toimiva TuiTiin kahvila on nyt avoinna arkisin klo 7-13.
Vuokralaisille luovutetaan omat avaimet ja kulku kiinteistöön on vapaata vuorokauden ympäri seitsemänä päivänä viikossa.

Hakeminen

Vuoden 2022 työhuonehaku on päättynyt. Maksutonta työtilaa Jokelan asemalta taiteen tekemiseen voi hakea 15. helmikuuta mennessä täyttämällä sähköinen hakulomake.

Vastuut ja velvollisuudet

Kunta tarjoaa työhuoneen ja sähköt ja vedet toimijalle. Siivous on hoidettava itse. Toisia kunnioittava käytös on pakollista. Toiminnan luonteesta riippuen läsnäoloa kahvilan aukioloaikoina odotetaan vähintään kolmena päivänä viikossa pari tuntia päivässä.
Lisäksi toimijaa haastatellaan, toimintaa kuvataan ja kaikki julkinen viestintä on toivottavaa.
Toimijalta odotetaan yhtä somepäivitystä/viikko (esim. Instagram, Facebook, Tiktok).

Valinnan tekee kunnan kasvu ja ympäristö -toimialueen henkilöstöstä koostuva raati helmikuun 21. päivä. Toiminta tiloissa on aloitettava mahdollisimman pian kuitenkin viimeistään huhtikuun 2022 aikana.

Toimija voi tulla mistä päin Suomea tahansa.
Haluatko lisätietoja?
Ota rohkeasti yhteyttä Jenni Konttoon, 040 314 3562, jenni.kontto@tuusula.fi