Tuusulassa 9.8.2018 koulutielle astuu 5800 lasta ja nuorta – huomio turvalliseen koulutiehen

07.08.2018

Tuusulassa koulut aloittavat syyslukukautensa torstaina 9.8.2018. Koulutiellensä astuu tuolloin noin 5800 oppilasta ja opiskelijaa, heistä ensimmäistä koulumatkaansa taittaa lähes 500 ensimmäisen luokan oppilasta.

Aikuisten vastuu lasten turvallisesta koulutiestä

Liikenneturva muistuttaa 2.8.2018 julkaisemassaan Aikuisilla vastuu lasten turvallisesta koulutiestä -tiedotteessaan aikuisten vastuusta luoda lapsille turvallinen koulutie. Aikuisen vastuulla on pohtia lapselleen turvallisin koulureitti ja kulkuväline sekä harjoitella koulumatkaa yhdessä lapsen kanssa.

Kaikkien tielläliikkujien on hyvä kiinnittää huomiota lasten turvallisuuteen noudattamalla nopeusrajoituksia ja kiinnittämällä erityistä huomiota suojateiden kohdalla. Opetuspäällikkö Markus Torvinen vinkkaa liikenneturvallisuuden lisäämisestä: ”Aikuiset voivat helposti lisätä liikenneturvallisuutta esimerkiksi varaamalla riittävästi aikaa omaan työmatkaansa. Kun ei tarvitse kiirehtiä töihin, on helpompi huomioida äkilliset tilanteet, joita koululaiset tai kiireiset aikuiset voivat välillä aiheuttaa. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa näillä keleillä harkita myös pyöräilyä tai kävelyä, jos se on vaihtoehto työmatkan toteuttamiselle.”

Liikenneturva on koonnut vanhemmille vinkkejä lapsen turvalliseen koulumatkaan:

  • Valitse koulumatkaksi turvallisin reitti, joka ei välttämättä ole se lyhyin mahdollinen.
  • Harjoittele koulumatkan kulkemista yhdessä.
  • Käy lapsen kanssa läpi koulumatkan vaaralliset paikat ja anna hänelle ohjeet niissä toimimiseen. Neuvot kannattaa yhdistää aina tiettyyn paikkaan ja tilanteeseen, niin ne pysyvät parhaiten lapsen mielessä.
  • Tarkkaile lapsen liikkumista koulumatkalla ja varmista, että ohjeet ovat vielä mielessä muutaman viikon kuluttua koulun alkamisesta ja silloin tällöin myöhemminkin.
  • Lähekkäin asuvien oppilaiden vanhemmat voisivat harkita kävelevää koulubussia: lapset kokoontuvat aamulla ennalta sovittuun paikkaan ja kukin vanhemmista kävelee heidän kanssaan vuorollaan kouluun.

Hyvää alkavaa uutta lukuvuotta kaikille oppilaillemme ja opiskelijoillemme!

Koulutielle

Takaisin