Sivistyksen toimialueen koronavirustiedote koteihin 9.4.2020

09.04.2020

Eilen 8.4.2020 hallitus ilmoitti lisätalousarviosta, jossa kulttuurin, liikunnan ja nuorisotyön toimijoiden vaikeaan tilanteeseen annetaan apua yli 60 miljoonan euron tuella. Lisätietoja asiasta löydät https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/toisessa-lisatalousarvioesityksessa-ehdotetaan-lisarahaa-koronaviruksen-vaikutuksiin-erityisesti-kulttuurin-ja-liikunnan-toimialoilla

Tämän lisäksi vuoden 2020 kolmanteen lisätalousarvioesitykseen sisällytetään määrärahat laaja-alaiseen toimenpideohjelmaan, jolla huomioidaan koronaepidemian kielteiset vaikutukset lasten ja nuorten oppimistuloksiin, hyvinvointiin ja yhdenvertaisuuteen. Meidän tehtävänämme on varautua antamaan lisätukea oppilaille tämän koronatilanteen jälkeen.

Koulut

Koululaisten lounastukipaketit viikolle 16 jaetaan pääsiäisen jälkeen 14.4.2020. Nyt on oppilailla aika levähtää etäopetuksesta ja saada vähän taukoa näyttöpäätteiden käyttöön. Haastamme koteja lukemaan kirjoja ja lehtiä sekä ja pelaamaan esimerkiksi lautapelijä. Kiitos kaikille oppilaille ahkerasta työskentelystä niin lähi- kuin etäopetuksessakin ja huoltajille lastenne ja myös henkilöstömme tukemisesta. Opettajille lähettämänne tsemppiviestit ovat olleet tärkeitä.

Varhaiskasvatus, päiväkodit ja perhepäivähoito

Varhaiskasvatuksessa on tehty poikkeustilan aikana upeaa digiloikkaa niin etäyhteyksien ottamisessa lapsiin ja perheisiin kuin kouluttautumisessa netin kautta. Etäyhteydellä toisensa tapaavat lapset ja kasvattajat ovat olleet jälleennäkemisestä onnellisia. Varhaiskasvatuksen kasvattajat ovat soittaneet kuulumisia kotona olleille perheille. Soitetuista puheluista on saatu positiivista palautetta huoltajilta.

Ulkoilutusapu kotona oleville perheille on toteutunut muutamissa päiväkodeissa ja se on saanut hyvän vastaanoton. Toteutusta jatketaan pääsiäisen jälkeen mahdollisuuksien mukaan. Henkilöstöä on myös paljon lomalla nyt, kun lapsia on paikalla vähän. Ulkoiluapua antaa yksittäinen varhaiskasvatuksen kasvattaja kahden kesken lapsen tai lasten kanssa.

Huoltajille tulee toukokuun läsnäoloja koskeva kysely ensi viikon aikana.

Varhaiskasvatuksessa läsnä olevien lasten määrä on hieman noussut tällä viikolla.

Kuvataidekoulu

Kuvataidekoululaisten etäopiskelun tueksi tarkoitettuja materiaali- ja välinepaketteja on noudettu koteihin ja opetus jatkuu pääsiäisen jälkeen on line –muotoisena varhaisiän opintojen ryhmiä lukuun ottamatta.

Vapaa-aikapalvelut

Tuusulan nuorisotyöntekijöiden tervehdys nuorille

Arki on arkea nytkin - se on muuttanut vain muotoaan. Me kaikki Tuusulan kunnan palveluissa tiedämme sen. Me olemme tässäkin tilanteessa olemassa - juuri sua varten. On mielessäsi sitten ihmissuhteet, asuminen, kotiolot, tekemisenpuute, opiskelu tai toive jutella vaikkapa ihan jostain arkisesta asiasta jonkun kanssa, niin ole yhteydessä meihin! Mietitään asiaasi yhdessä! Kuten sanottu - me olemme täällä juuri sua varten! Tiesitkö muuten, että jatkuva haku ammattioppilaitoksiin on edelleen käynnissä ja sen kautta voit päästä opiskelemaan jo tänä keväänä joillain aloilla? Ja tiesitkö, että myös tänäkin keväänä syntyy uusia ihmissuhteita? Myös olemassa olevat kaveruudet saattavat muuttua, kun emme totuttuun tapaan näe tai vietä aikaa yhdessä? Näiden asioiden kanssa ei tarvitse eikä pidä jäädä yksin. Minkään asian kanssa ei tarvitse jäädä yksin! Nytkään ei ole olemassa liian pientä asiaa, mitä varten alueellinen nuorisotyö ja Ohjaamo on olemassa. Me olemme olemassa juuri sua varten!

terveisin, nuorisotyöntekijät

www.tuusula.fi/ohjaamo
www.tuusula.fi/nuoret

Ulkoiluvinkit

Liikkumista suosituissa ulkoilu- ja virkistyspaikoissa kannattaa etenkin ruuhka-aikoina välttää ja siirtää nämä retket koronan jälkeiseen aikaan, jolloin rajoituksia ei enää ole. Esimerkiksi Tuusulan Sarvikallio on ollut paikoin pahoin ruuhkautunut ja vaikka tarvetta olisi nyt, P-aluetta päästään laajentamaan vasta myöhemmin tänä vuonna. Jos sattuu käymään niin, että P-paikalta ei löydy tilaa, Anttilan koetilan alueelta pajakoulun parkkipaikalta löytyy. Osoite on Kouluttajantie 29. Pajakoululta on lyhyt kävelymatka Sarvikalliontielle.

Tuusulan kuntakeskuksista löytyy runsaasti metsäpolkuja ja ulkoilupaikkoja, kannattaa muistaa, että kokoontumisrajoitukset ovat voimassa kaikkialla. Taatusti nykyiseen tilanteeseen sopivin kuntoreitti on Rykmentinpuistossa sijaitseva Sikokallion ulkoilureitti, jonne tehdään lumisina talvina yksi alueen hienoimmista hiihtoladuista. Kesällä leveä reitti sopii hyvin monipuoliseen ulkoiluun ja turvavälejä on helpompi noudattaa. Käykää tutustumassa paikkaan, jossa vilisee runsaasti pienempääkin polkureitistöä. Lähtöpaikat ja opasteet Kilpailutien päässä ja jäähallin sisäänkäynnin vieressä Hyrylän urheilukeskuksessa.

Päivitys 10.4. Tuusulanjärven vuokrasoutuveneitä ei ole tällä hetkellä saatavilla. Tiedotamme kun palvelu on taas käytössä. 

Toivotamme oikein hyvää ja aurinkoista pääsiäistä. Saamme viettää sen rauhallisesti kotona ja tässä tilanteessa onkin tärkeää saada voimaa läheisistä ihmisistä. Jos heitä ei voi tavata, on nyt ehkä aikaa soittaa ja kuulla toista.

Yhteistyöterveisin,
Virpi Lehmusvaara, sivistysjohtaja

Takaisin