Keski-Uudenmaan Pride järjestetään Tuusulassa 3.9.  

18.03.2022

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaan Pride järjestetään 3.9.2022 Jokelan Tiilitehtaalla. Keski-Uudenmaan Pride on Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jota kunnat isännöivät vuorollaan. Juhla järjestettiin ensimmäistä kertaa Järvenpäässä vuonna 2021.  

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä. Tänä vuonna Keski-Uudenmaan Pridea vietetään Minä elän! -teemalla, sillä Aleksis Kiven kuolemasta tulee kuluneeksi 150 vuotta. Minä elän! -merkkivuoden teemana on mielenhyvinvoinnin edistäminen kulttuurin, taiteen ja tiedon keinoin.  

Keski-Uudenmaan Pride koostuu Tuusulassa, Keravalla, Järvenpäässä ja Nurmijärvellä pidettävistä ennakkotapahtumista ja 2.–3.9. järjestettävästä Pride-liputuksesta sekä 3.9. Tuusulassa Jokelan Tiilitehtaalla järjestettävästä yhteisestä Pride-juhlasta. Juhlaan on vapaa pääsy. Tuusula haastaa naapurikunnat järjestämään Pride-juhlaa edeltävällä viikolla yhden Pride-etkotapahtuman. 

Tuusulan kulttuuripalvelut järjestävät open call -ohjelmistohaun, johon esiintyvät taiteilijat ja toiminnallisia työpajoja tarjoavat tahot voivat ehdottaa omia ohjelmiaan. Esitykset voidaan toteuttaa ennakko-ohjelmana tai Pride-juhlassa 3.9. klo 15–20. Esitysten tulee kuvastaa Pride-henkeä, moninaisuuden tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. Ohjelmistohaku on auki 15.4. asti Tuusulan kulttuuripalveluiden verkkosivuilla. Kulttuuripalvelut kuratoi ohjelman ja tekee esiintyjien kanssa esiintymissopimukset.  
 
Ehdota ohjelmaa open call -ohjelmistohaussa: https://www.lyyti.fi/questions/9bdeab4c36 

Vuoden 2022 Keski-Uudenmaan Pride -tapahtuman järjestelyistä vastaa Tuusulan kunta.  
 

Lisätiedot Keski-Uudenmaan Pride -yhteistyöstä: 
kehittämispäällikkö Heidi Hagman, p. 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi  

Lisätiedot open call -ohjelmistohausta: 
Tuusulan kunnan kulttuuripalvelut, kulttuuri@tuusula.fi  

Keski-Uudenmaan Pride Tuusulassa Jokelan Tiilitehtaalla 3.9.2022

Takaisin