Keski-Uudenmaan Priden ohjelmisto julkaistu – tiedossa huikea kattaus esityksiä kaikenikäisille juhlijoille

19.05.2022

Kulttuuri- ja ihmisoikeustapahtuma Keski-Uudenmaan Pride juhlitaan syksyllä monin tavoin Tuusulassa, Järvenpäässä, Keravalla ja Nurmijärvellä. Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi.

Keski-Uudenmaan Priden päätapahtuma järjestetään 3.9.2022 alkaen klo 15 Jokelan Tiilitehtaalla. Tapahtuma on kaikille avoin klo 15–20 ja sinne on vapaa pääsy. Aamuyöhön saakka jatkuvat juhlat on tarkoitettu yli 18-vuotiaille. Tapahtuman esiintyjiä etsittiin maalis-huhtikuussa avoimella haulla. Tuusulan kulttuuripalvelut on kuratoinut huikean esiintyjäkattauksen, jossa huomioidaan kaikenikäiset juhlijat. Ohjelma kokonaisuudessaan on nähtävillä tapahtumakalenterissa visittuusula.fi.  

Lavaohjelma 3.9. klo 15–20

Klo 15 Tanssiva satuhetki
Koko perheelle sopivassa esityksessä tanssitaan sateenkaaren väreissä ihmisten ja perhemallien monimuotoisuutta juhlien. Lapset pääsevät itse liikkumaan ja vaikuttamaan esityksen kulkuun.

Klo 15.40 Tanssiesitys Pride and Prejudice
Järvenpääläinen tanssikoulu McDanze esittää palkitun teoksen peräti 35 tanssijan voimin.

Klo 16 Henna&Supersankarit
Upouusi lastenmusiikkiyhtye Henna&Supersankarit ihastuttaa rytmimusiikkipoljentoisella musiikillaan, joka innostaa kaikenikäiset kuulijat lauluun, leikkiin, tanssiin ja nauruunkin! Kappaleiden teemoina ovat tunnetaidot, kaveritaidot, itsetunnon vahvistaminen, itseilmaisu sekä luonnon ihmeet. Konsertti sopii koko perheelle.

Klo 17 Taiminen
Monissa rokinkatkuisissa liemissä keitetty kitaristi Taiminen (mm. Viikate) esittää soolo-yhtyeensä kanssa suomenkielistä, akustisvoittoista höyryfolkkia. Musiikki sisältää iskelmällisiäkin sävyjä, 60-lukuvivahteita, jonkin sortin bluesia ja reippaampaa menoa.

Klo 18 Kaupungin Paras Kabaree by Linnea von Kattendam
Kaupungin Paras Kabaree -drag show vie yleisön tunteiden vuoristorataan. Esityksessä nähdään Linnea von Kattendamin ikonisia musiikkinumeroita, oivaltavaa huumoria ja hahmoja! Hahmon takana on palkittu drag-artisti Ville Kekäläinen. Villen vahvat tulkinnat, omintakeinen tyyli ja hersyvä huumori ovat valloittaneet yleisön sydämiä jo 13 vuoden ajan. Drag shown epäilijöistä tulee esityksen nähtyään faneja!

Klo 19 Single Sound
Iloista konepoppia tykittävä Single Sound eli Sami Virtanen ja Jani Nivala pistävät kunnon discobileet pystyyn! Kaikenikäiset ovat tervetulleita tanssimaan Tuusulan taivaan alle! Debyyttialbumin julkaiseva duo on villinnyt kansaa aiemmin mm. Helsinki Pridessä.

Taija Taika luo värikkäitä jättisaippuakuplia ja kuplasadetta klo 15.45 ja 16.45.

Tapahtuman juontaa Leila Halkeama, joka on kuvataitelija Petra Innasen luoma pidättelemätön performanssihahmo. Leila rakastaa kukkia kaikissa väreissään ja uskoo, että sateenkaaren päässä oleva aarre löytyy meistä jokaisesta.

Puheohjelma ja tee-se-itse -ohjelma klo 15–18 

Klo 15 Kirjailijavierailu Dess Terentjeva
Dess Terentjeva on suomenvenäläinen, tamperelaistunut kirjailija, joka kirjoittaa nuorille ja aikuisille fantasiaa ja realismia usein sateenkaarinäkökulmasta. Kirjailijan käsittelemiä teemoja ovat toiseus, yhteisö, monikulttuurisuus ja traumat. Palkittu nuorten säeromaani Ihana ilmestyi viime vuonna. Terentjeva ylläpitää Sateenkaarikirjoja -Youtube-tiliä.

Klo 16 Taiteilijatapaaminen Tero Puha
Tero Puha kertoo uudesta valokuvakirjastaan Intiimi Valo. Palkittu valokuvaaja ja visuaalinen taiteilija käsittelee taiteessaan ajankohtaisia teemoja, kuten kehokuvan ja sukupuolen problematiikkaa sekä kehoa sosiaalisena konstruktiona. Mahdollisuus hankkia signeerattu kirja ja keskustella taiteilijan kanssa rennossa ympäristössä. 

Klo 17.00 Tiilitehdasmuseon opastus
Tuusulan museo esittelee Jokelan teollisuushistoriaa ja tiilitehdasmuseota.

Klo 15–18 Satuja moninaisuudesta
MLL Jokelan yhdistys ja Jokelan kirjaston väki lukevat lapsille satuja moninaisuudesta mukavasti sisustetussa teltassaan. Lukemistona sukupuolen ja seksuaalisuuden moninaisuutta käsitteleviä ikätasoisia kirjoja, joissa aihetta lähestytään lapsentahtisesti. Teltalla on myös kasvomaalausta.

Klo 15–18 Makrame-korvakorutyöpaja
Anniina Soikkeli ohjaa non-stop -työpajaa, jossa pääsee valmistamaan sateenkaarikorvikset makrame-tekniikalla. Työpajaan mahtuu rajattu määrä osallistujia kerralla. Korvisten tekeminen on ilmaista. Korviksia voi myös ostaa valmiina.

Klo 15–20 Kuntien teltat
Tuusula, Järvenpää, Kerava ja Nurmijärvi järjestävät toiminnallista ohjelmaa omilla teltoillaan, mm. Tuusulan teltassa juhlijat saavat kasvoihinsa kimaltelevan ekoglittermeikin klo 16–19 ja Keravan teltassa voi tehdä sateenkaaripinssejä.

Iltaohjelma klo 20–02 

Jekku ry ja Ohjaamo Tuusula järjestävät iltabileet Ravintola Tiilitehtaalla klo 20–02 (K-18).  

Klo 20–21 Sambaryhmä Imperio Do Papagaion show
Klo 21–21.15 Tuliteatteri Maria Baric Companyn esitys 
Klo 21.30–22.30 Freestyle-rap kokoonpano Lyömättömät
Klo 22.30– DJ viihdyttää juhlakansaa

Yhdenvertaisuustekoja, etkotapahtumia ja Pride-liputus

Tuusula on haastanut naapurikunnat tekemään lupauksen yhdenvertaisuutta edistävistä teoista sekä järjestämään Pride-juhlaa edeltävillä viikoilla vähintään yhden teeman mukaisen etkotapahtuman. Yhdenvertaisuuslupaukset julkaistaan 1.9.2022. 

Keski-Uudenmaan Pride koostuu Tuusulassa, Keravalla, Järvenpäässä ja Nurmijärvellä pidettävistä ennakkotapahtumista ja 2.-4.9. järjestettävästä Pride-liputuksesta sekä 3.9. Jokelan Tiilitehtaalla järjestettävästä Pride-juhlasta.

Tänä vuonna Keski-Uudenmaan Pridea vietetään Minä elän! -teemalla, sillä Aleksis Kiven kuolemasta tulee kuluneeksi 150 vuotta. Minä elän! -merkkivuoden teemana on mielenhyvinvoinnin edistäminen kulttuurin, taiteen ja tiedon keinoin.

Keski-Uudenmaan Pride on Tuusulan, Keravan, Järvenpään ja Nurmijärven yhteinen juhla, jonka järjestämisestä vuonna 2022 vastaa Tuusula. Tapahtuman iltaohjelmasta sekä ruokatarjonnasta Ravintola Tiilitehtaalla vastaa Jekku ry.

Lisätietoa

  • Keski-Uudenmaan Pride -yhteistyöstä: kehittämispäällikkö Heidi Hagman, p. 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi 
  • Ohjelmasta: Tuusulan kulttuuripalvelut, kulttuuri@tuusula.fi 

*Kaikki oikeudet muutoksiin pidätetään

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymään (Keusote) kuuluvan Tuusulan alueella järjestettävissä tapahtumissa noudatetaan voimassa olevia yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten suosituksia ja rajoituksia: https://keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

Takaisin