Keski-Uudenmaan kunnat lupaavat tehdä tekoja yhdenvertaisuuden parantamiseksi

01.09.2022

Keski-Uudenmaan Priden kunnat Tuusula, Järvenpää, Kerava ja Nurmijärvi ovat antaneet yhdenvertaisuuslupauksia. Yhteisen ihmisoikeusjuhlan lisäksi kunnat sitoutuvat mm. päivittämään tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmiansa ja ottamaan käyttöön turvallisemman tilan periaatteita. 

Pridet ovat ihmisoikeustapahtumia seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkyvyyden ja yhtäläisten oikeuksien puolesta tehdyn työn kunniaksi. Priden sanoma on, että jokainen saa olla ylpeästi oma itsensä. Tänä vuonna Keski-Uudenmaan Pridea vietetään lukuisissa ennakkotapahtumissa ja yhteisessä pääjuhlassa 3.9. Jokelan tiilitehtaalla. Tuusula, Järvenpää ja Kerava lisäksi liputtavat Pride-lipuilla 2.–4.9.

– Selvitimme ennen suunnittelun aloitusta ajatuksia tulevasta tapahtumasta. Saimme vahvan toiveen siitä, että kunnat tekisivät konkreettisia tekoja yhdenvertaisuuden kehittämiseksi myös Pride-tapahtumien välissä. Tartuimme tähän toiveeseen ja haastoimme naapurikunnat tekemään vaikuttavia tekoja Pride-juhlinnan lisäksi, kehittämispäällikkö Heidi Hagman.

Kuntien lupaukset:

Järvenpään kaupunki lupaa laajentaa turvallisemman tilan periaatteita koko kaupunkiin. Turvallisen tilan periaatteita pilotoidaan Järvenpään Taidemuseolla pride-tapahtumissa. Järvenpään kaupunki kohdentaa yhtäläisten oikeuksien puolesta tehtävää työtä nuorille järvenpääläisille, joiden oikeuksia koronarajoitukset ovat erityisesti rajoittaneet. Toimintamuotoja ovat muun muassa nuorisopalveluiden ihmisoikeusteemaiset välitunnit, etuoikeuskävelyt ja keskustelun herättely yhdenvertaisuudesta.  

Keravan kaupunki luo turvallisemman tilan periaatteet, jotka ulottuvat vähitellen kaikkiin kaupungin tiloihin.

Nurmijärven kunta lupaa päivittää tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa vuonna 2023. Nurmijärven kunta lupaa yhdenvertaista kohtaamista ja toisen kunnioitusta kaikessa toiminnassaan. Lupauksen toteutumista seurataan ja arvioidaan kunnan johtoryhmässä. 

Tuusulan kunta lupaa ottaa käyttöön uuden tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelmansa vuonna 2023. Uudistustyö käynnistyy syksyllä 2022 ja suunnitelma laaditaan yhdessä tuusulalaisten kanssa. Yhdenvertaisuussuunnitelma edistää asukkaiden, palveluiden käyttäjien, henkilöstön ja luottamushenkilöiden yhdenvertaisuutta kunnan toiminnassa. Suunnitelman toteutusta seurataan vuosittain kunnan johtoryhmässä, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnassa, kunnanhallituksessa ja valtuustossa.

Keski-Uudenmaan Priden pääjuhla järjestetään lauantaina 3.9. klo 15–24 Jokelan tiilitehtaalla.
Ohjelma: tuusula.fi/pride
Turvallisemman tilan periaatteet: tuusula.fi/yhdenvertaisuus

Tapahtuman järjestää Tuusulan kunta.

Lisätietoa
- Keski-Uudenmaan Pride -yhteistyöstä: Kehittämispäällikkö Heidi Hagman, p. 040 314 3052, heidi.hagman@tuusula.fi
- Ohjelmasta klo 15–20: Tuusulan kulttuuripalvelut, p. 040 314 3436, kulttuuri@tuusula.fi 
- Ohjelmasta klo 20–24: Ohjaamo Tuusula, Jaana Kellosalmi, p. 040 314 2217, jaana.kellosalmi@tuusula.fi

LINKEDIN 1200x627 KU Pride Yhteinen

Takaisin