Uusi yritystonttikauppa Rykmentinportista on allekirjoitettu – tuusulalainen Broofing Yhtiöt laajentaa toimitilojaan uuden tontin myötä

02.09.2022 klo 10.00

Uudisrakennuskohteiden ja peruskorjattavien rakennusten ulkokuorten rakennustöitä tekevä tuusulalainen Broofing Yhtiöt sijoittaa uudet toimitilansa Tuusulan Rykmentinportin yritysalueelle. Solmitun kaupan kohteena on pinta-alaltaan 6 180 m2 kokoinen yritystontti, jossa rakennusoikeutta on 2 472 kerrosneliötä. Kauppahinnaltaan tontti on 370 800 euroa. Tonttikauppa allekirjoitettiin 26.8.2022.

– Broofing Yhtiöt osallistui kunnan järjestämään Rykmentinportin tonttihakuun, joka järjestettiin syksyllä 2021. Tonteista kiinnostuneita oli enemmän kuin tontteja oli tarjolla, mutta Broofingin hanke ja yrityksen kasvusuunnitelmat olivat vaikuttavat, kertoo Tuusulan kunnan yritysasiamies Toni Popovic.

Havainnekuva Rykmentinportin yritysalueesta
Kuva: Rykmentinportin yritysalue tarjoaa tilavia tontteja kasvavien yritysten tarpeisiin.

Broofing Yhtiöt istuttaa juurensa entistä tukevammin Tuusulan maaperälle

Rykmentinportin yritysalueelle asettuva pääomistaja Mikko Kahelinin perustama tuusulalainen Broofing Yhtiöt koostuu yrityksistä Broofing Oy, Broof Oy, Bsteel Oy ja Bfront Oy. Broofing Yhtiöt aloitti toimintansa kermikattojen parissa vuonna 2017. Sittemmin yhtiö on laajentanut toimintaansa koko rakennusten ulkovaippaa koskevien kokonaisuuksien pariin.

– Saadaksemme vaikuttaa isossa kuvassa rakentamisen laatuun, yrityksen kannalta oli välttämätöntä alkaa urakoida ja korjata kiinteistöjen koko ulkovaippaa pihoineen, alapohjatöineen, julkisivuineen, kattorakenteineen sekä parvekkeineen. Näin ollen kasvu on orgaanista ja omissa käsissä, eikä vain yhden rakennusosan varassa. Myös töitä on nyt moninkertainen määrä verrattuna entiseen, kertoo Broofing Yhtiöiden toimitusjohtaja Mikko Kahelin.

Yhtiön toteuttamat saneerausprojektit ovat usein laajoja hankkeita ja heidän kädenjälkeään voi nähdä muun muassa monissa julkisissa rakennuksissa kuten kouluissa, kirkoissa, asemarakennuksissa ja hotelleissa. Lukuisiin uudis- ja korjauskohteisiin kuuluu myös Tuusulan kunnan tuoreeltaan valmistunut Päiväkoti Martta Wendelin. Broofing Oy on vastannut päiväkodin kateasennuksesta sekä katon, julkisivujen ja ikkunoiden pellityksistä.   

Rykmentinportin tontti mahdollistaa toimitilojen laajentamisen

Broofing Yhtiöiden pääkonttori sijaitsee tälläkin hetkellä Tuusulan Hyrylässä. Nyt allekirjoitettu Rykmentinportin yritysalueen tonttikauppa mahdollistaa uudet ja entistä suuremmat toimitilat yhtiön kasvutarpeisiin.

Yhtiö onkin kasvanut lähivuosina kovaa vauhtia ja uudet tilat tulevat tarpeeseen. Omaa henkilökuntaa on jo nyt noin 60. Tulevaisuudessa yhtiön on tarkoitus keskittyä toiminnassaan laajasti yhteiskunnallisesti ajankohtaisiin yritysvastuunäkökulmiin ja panostaa muun muassa osatyökykyisten työllistämiseen. Yhtiön yhteenlaskettu liikevaihto oli vuonna 2021 noin 20 miljoonaa euroa.

– Rykmentinportin yritysalue alkaa pian rakentumaan konkreettisesti tarjoten sinne sijoittuville yrityksille kasvumahdollisuuksia. Rakentaminen yritystonteille voi alkaa jo ensi vuonna 2023 kunnallistekniikan ja liittymien valmistuttua tonteille, iloitsee Tuusulan kunnan elinvoimajohtaja Kristiina Salo

– Meillä on tarkoitus panostaa uusissa toimitiloissa rakennuksen energiatehokkuuteen. Rakennuksen katolle on alustavasti suunniteltu noin 20 kW:n kokoinen aurinkoenergiajärjestelmä. Tilat pyritään toteuttamaan yhtäältä kustannustehokkaasti, mutta toisaalta innovatiivisesti ja henkilöstön työviihtyvyyteen panostaen. Yritysstrategiamme sisältää paljon tavoitteita muun muassa kestävän kehityksen edistämisen suhteen. Rakennuksen suunnitteluvaihe ja sidosryhmäyhteistyö erilaisten toimijoiden kanssa tulee näin ollen olemaan tärkeä osa kyseistä hanketta. Rakennuksen suunnittelussa ja toteutuksessa pyritään tekemään mahdollisuuksien mukaan yhteistyötä myös läheisten oppilaitosten kanssa, kertoo Broofing Yhtiöiden kehitysjohtaja Mari Kahelin. Mari Kahelin on Broofing Yhtiöiden toinen yrittäjäsisaruksista, nimittäin toimitusjohtajana toimivan Mikko Kahelinin sisko.

Lisätiedot:
Elinvoimajohtaja Kristiina Salo, Tuusulan kunta, 040 314 3019, kristiina.salo@tuusula.fi
Yritysasiamies Toni Popovic, Tuusulan kunta, 040 314 4406, toni.popovic@tuusula.fi
Toimitusjohtaja Mikko Kahelin, Broofing Yhtiöt, 040 529 2280, mikko.kahelin@broofing.fi
Kehitysjohtaja Mari Kahelin, Broofing Yhtiöt, 040 198 2587, mari.kahelin@broofing.fi

 

Keravan ja Vantaan rajalla sijaitseva Tuusulan uusi yritystoiminnan keskittymä Rykmentinportti tarjoaa harvinaisen yhdistelmän tilavia tontteja lähellä pääkaupunkiseutua, vain vartin etäisyydellä lentokentästä ja alle puolen tunnin päässä Vuosaaren satamasta. Yhteydet maailmalle tekevät alueesta erinomaisen kansainväliseen liiketoimintaan. Alueelle on nyt kaavoitettu rakennusoikeutta yhteensä 135 000 kerrosneliömetriä. Tilavien tonttien rakennusoikeus on jopa 40 000 kerrosneliömetriä. Lue lisää osoitteestarykmentinportti.fi.

Takaisin