Tuusula-päivän iltajuhlat Jokelan tiilitehtaalla

15.05.2024 klo 08.45

Tuusula-päivää juhlitaan heinäkuussa rouheiden iltajuhlien merkeissä Jokelan tiilitehtaalla. Maanantaina 22.7. pääesiintyjänä nähdään suomalaisen punkrockin legenda Pelle Miljoona trio kokoonpanolla ja Tuusulan Juhla-ajot vierailevat tapahtumassa.

Jotain perinteistä, jotain uutta ja jotain teollisuushistorian punaista, siitä on Tuusula-päivä tänä vuonna tehty. Tuusulan perustamispäivä 22.7. tuo totuttuun tapaan tuusulalaiset juhlimaan upeaa kotikuntaansa. Tänä vuonna juhlapaikkana toimii tiilitehtaan pihapiiri ja samalla juhlistamme Jokelan 150-vuotista historiaa.

Jokelan tiilitehtaan miljöö on ainutlaatuinen tapahtumapaikka sen teollisuushistoriallisesti arvokkaan rakennuksen myötä. Samalla pihapiiri tarjoaa kaikupohjaa rouhealle juhlalle, jossa kaiken ei tarvitse olla siloteltua ja kiiltävää.

Pelle Miljoona on suomalaisen musiikkikentän legendaarinen nimi, joka on tehnyt lähtemättömän jäljen kotimaisen musiikin historiaan. Tuusula-päivänä esiintyvä akustinen trio on osa kuusihenkistä Haminan Akustiikka kollektiivia, joka julkaisi 2018 albumin Kosminen Keiju. Keikalla trio esittää tunnettuja ja vähemmän tunnettuja biisejä Pellen yli neljäkymmentä albumia kattavalta uralta.

Lapsiperheille tapahtumassa tarjoillaan vauhtia ja vaarallisia tilanteita katusirkusesityksen muodossa. TT-1000 on sirkusshow, joka sisältää mm. vipulautahyppyjä, akrobatiaa jättimäisellä jumppapallolla sekä muita värikkäitä yllätyksiä.

Tuusula-päivässä pääsemme myös hyödyntämään Konehuoneen ainutlaatuisia tiloja, jotka henkivät menneiden aikojen teollista tunnelmaa. Tilassa nähdään näyttely Elosalama 2.0 – maalauksia jokelalaisilta taiteilijoilta sekä Spoken word taiteilija Lajune. Lajune on yksi tämän hetken taitavimpia rytmisiä puhujia, jonka esitysten poljento hämmästyttää kuulijaa. Onko kyseessä runous, puhuttu sanataide, räppi vai stand up -komiikka? Siitä voi jokainen kuulija tehdä oman tulkintansa. Konehuone on auki Tuusula-päivänä klo 18–21.

Oman luovuutensa voi päästää valoilleen skeittidekkien tuunauspajassa. Työpaja on ilmainen mutta vaatii ennakkoilmoittautumisen, mukaan mahtuu 15 tuunaajaa. Kaikki tarvittava materiaali kuuluu työpajaan.

Ilmoittautuminen työpajaan: https://www.lyyti.in/dekkipaja

 

Tapahtuma-aikataulu                                                                       

Klo 15–18 Skeittituunauspaja
Klo 18.00 Avajaissanat (ulkolava)                                                     
Klo 18.15 Katusirkusesitys (tiilitehtaan edusta)                                
Klo 18.50 Kulttuurimyönteisen jako (ulkolava)
Klo 19.05 Spoken word taiteilija Lajune (Konehuone)
klo 20–20.15 Juhla-ajot saapuvat kylään
Klo 20.15 Pelle Miljoona Trio (ulkolava)

 

Lisätietoja:
kulttuurituottaja, Lotta Mikkonen
lotta.mikkonen@tuusula.fi
040 314 3437                     

                                                                                      

Takaisin