Peltokaaren päiväkodin rakentajaksi ja vuokranantajaksi WasaGroup Oy:n ja WasaCon Oy:n yhteenliittymä

10.02.2023 klo 11.10

Pohjois-Tuusulaan rakennettavan Peltokaaren päiväkodin toteuttaa WasaGroup Oy:n ja WasaCon Oy:n muodostama yhteenliittymä. Kunnan ja rakentajan edustajat ovat allekirjoittaneet sopimuksen asiasta. Jokelan keskustan tuntumaan nousevan päiväkodin rakentaminen alkaa elokuussa 2023, ja toiminta on tarkoitus käynnistää jo seuraavan vuoden elokuussa.

Peltokaari näkymä Peltokaaren puistotieltä kuva WasaGroup Oy

Peltokaaren päiväkoti toteutetaan vuokrahankkeena, jossa rakentajayhteenliittymä vastaa rakentamisesta ja toimii vuokranantajana. Tontti jää kunnan omistukseen. Tuusulan kunnan tilapalvelut vuokraa rakennuksen 20 vuodeksi varhaiskasvatuksen käyttöön, ja kunnalla on mahdollisuus jatkaa tiloissa vuokralaisena myös tämän jälkeen. Kunta vastaa varhaiskasvatuksen palvelun tuottamisesta ja ruokapalvelusta.

- Peltokaaren päiväkoti vastaa Jokelan alueen muuttuneeseen varhaiskasvatuksen tarpeeseen. Perhepäivähoidon paikat alueella ovat vähentyneet, ja kaikkien alle kouluikäisten ja etenkin alle kolmevuotiaiden lasten osuus palveluiden käyttäjinä on lisääntynyt Jokelassa, sanoo Tuusulan kunnan varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni.

- Hanke on loistava esimerkki hyvin toimivasta yhteistyöstä julkisen ja yksityisen sektorin välillä. Tuusulan tavoitteista ja yksityisen toimijan tuomasta osaamisesta syntyy kokonaisuus, josta tuusulalaiset lapset pääsevät nauttimaan hankkeen valmistuttua. Yhteistyö Tuusulan kanssa on sujunut mainiosti, toteaa WasaGroup-konsernin toimitusjohtaja Timo Pahkala.

Yksikerroksiseen ja pääosin puurakenteiseen rakennukseen tulee tilat kuudelle 0–6-vuotiaiden lasten päiväkotiryhmälle, joista yksi on integroitu erityisryhmä. Yksi ryhmistä suunnitellaan siten, että siinä voidaan toteuttaa avointa varhaiskasvatusta.

Iltaisin päiväkodin tiloja voivat hyödyntää muut käyttäjäryhmät. Tilasuunnittelun tavoitteena on tilojen monikäyttöisyys ja muuntojoustavuus mahdollisimman laajan käyttäjäkunnan palvelemiseksi.

Päiväkodin tilat ovat valoisat ja kodikkaat, ja rakennuksen väritys on yhtenäinen ympärillä olevan rakennuskannan kanssa. Pihalta on yhteys viereiseen Lilly Kajanus-Blennerin puistoon. Energiaa tuotetaan päiväkodin katoille asennettavilla aurinkopaneeleilla. Tavoitteena on, että uusiutuvan energian osuus on viidennes rakennuksen energiatarpeesta. Rakentamisessa noudatetaan Terve Talo -periaatteita.

Lisätietoja rakentamisesta: tuotantojohtaja Veikko Jokimäki, WasaCon Oy, puh. 040 506 0860
Lisätietoa päiväkodin toiminnasta: varhaiskasvatuspäällikkö Hannamari Vänni, Tuusulan kunta, puh. 040 314 3328

Tuusulan kunnan www-sivut: tuusula.fi
Rakentajan www-sivut: wasagroup.fi

Perustietoa kohteesta:
Peltokaaren päiväkoti
osoite Lillynkuja 2
paikat 126 lapselle
rakennuksen hyötyala 1 092 m2
tontin koko 7 099 m2
suunniteltu käyttöönotto elokuu 2024

Peltokaari näkymä leikkipihalle kuva WasaGroup Oy

Takaisin