Vaarallisen aineen onnettomuus Kolsantiellä Jokelassa - Kolsan koulu ja päiväkoti tyhjennetään varotoimena

27.09.2023 klo 12.30

Kolsantiellä Jokelassa on tapahtunut vaarallisen aineen onnettomuus. Kuorma-auton tavaratilasta on vuotanut suolahappoa ulos. Tuusulan kunta tekee varotoimia. Välitöntä vaaraa ei ole kouluissa tai päiväkodeissa. Kolsan koulu ja päiväkoti tyhjennetään varotoimenpiteenä. Alueen muilla päiväkodeilla ja kouluilla ei ole vaaraa.

Päiväkodin lasten vanhempia on kehotettu noutamaan lapsensa. Kolsan päiväkotiin pääsee eteläsuunnasta Tiilimestarinkujaa pitkin. Poliisi ohjaa liikennettä. Sellaiset lapset, joita huoltajat eivät pääse hakemaan, siirretään Notkopuiston päiväkotiin kello 13 alkaen.

Koululaisten vanhempia kehotetaan noutamaan lapsensa Pertun koululta, jonne heidät siirretään busseilla. Pertun kouluun pääsee ajamaan Kouluraittia pitkin, koulun osoite on Kouluraitti 16.

Päiväkodissa olevat lapset ja oppilaat ovat nyt suojautuneet sisätiloihin, ja ilmanvaihto on kytketty pois. Tiloista voi kävellä pois autoihin tai busseihin. Pelastustoimi on paikalla ja opastaa.

Vaara-alue on noin 150 metriä Kolsantieltä pohjoiseen. Alue on evakuoitu, eikä sillä tule liikkua. Jokelantie on suljettu liikenteeltä Ridasjärventieltä Tammistontiehen asti. Ridasjärventien pohjoispuoli on alue, jota tulee välttää radan länsipuolella. Pelastusviranomaiset ja poliisi varmistavat, että vaara-alueelle ei pääse. Tuulensuunta on pohjoiseen. Tilannetta seurataan koko ajan.

Pelastuslaitos suorittaa kohteessa vaarallisen aineen torjuntatoimia. Liikenne on katkaistu Kolsantiellä ja Jokelantiellä. Poliisi ohjaa liikennettä.

Välitöntä vaaraa ei ole, mutta pelastusviranomaiset näkevät tarpeellisena tyhjentää tilat. Viranomaiset varautuvat tuulen suunnan mahdolliseen muuttumiseen.

Yläkoululaisten koulutie kotiin turvataan. Viranomaiset ovat eristäneet vaara-alueen.

Pyydämme välttämään turhaa liikennettä alueella.

Tuusulan kunta tiedottaa lisää tilanteesta kello 14:00.

 

Lisätiedot:

Päivystävä päällikkö, Pelastuslaitos, 0500 318 112

Mari Silvast, päiväkodin johtaja, Kolsan päiväkoti, 040 314 4051

Mervi Heikkinen, rehtori, Kolsan koulu, 040 314 4073

Satu Lindqvist, rehtori, Pertun koulu, 040 314 4055

Sini Fehrmann, päiväkodin johtaja, Notkopuiston päiväkoti, 040 314 4085

Henkilöstöjohtaja Satu Kuivasto, 040 314 3042

Sivistysjohtaja Tiina Simons, 040 314 3403

Takaisin