Etsimme vuoden 2024 hyvinvoinnin edistäjää 

03.05.2024

Tuusulalaisten hyvinvoinnin edistäminen on monen toimijan yhteistyötä ja yhdessä tekemistä. Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta etsii parhaillaan vuoden 2024 hyvinvoinnin edistäjää. Ehdota omaa ehdokastasi 15.11.2024 mennessä.

Kuntalaisten hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on yksi kunnan keskeisiä tehtäviä. Työtä tehdään laajasti kunnan kaikilla toimialueilla: varhaiskasvatuksesta vesihuoltoon, katujen kunnossapidosta kulttuuriin. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnassa tarkoittaa esimerkiksi toimivia palveluita, lähiluontoa ja virkistystä, harrastusmahdollisuuksia, yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

– Onnistuneella hyte-työllä voidaan muun muassa parantaa kunnan veto- ja pitovoimaa, tukea asukkaiden toimintakykyä, edistää osallisuuden kokemuksia, hillitä eriarvoisuutta ja ehkäistä syrjäytymistä, kertoo hyvinvointikoordinaattori Annukka Luoderanta.

Mikään palvelu ei yksin riitä kattamaan kaikkia hyvinvoinnin osa-alueita, vaan hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen edellyttää yhteistyötä ja yhdessä tekemistä. Tuusulassa hyte-työtä tekevät kunnan lisäksi monet eri tahot: yhdistykset, yhteisöt, seurakunta, yritykset – sekä kunnan asukkaat. Tässäkin asiassa me teemme yhdessä hyvinvoivaa Tuusulaa! 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta on vuodesta 2019 alkaen nimennyt Vuoden hyvinvoinnin edistäjän kuntalaisten tekemien ehdotusten pohjalta. Hyvinvoinnin edistäjäksi voidaan nimetä tuusulalainen tai Tuusulassa vaikuttava toimija, joka pyyteettömällä toiminnallaan edistää tuusulalaisten hyvinvointia. Tunnustus voidaan myöntää yksittäiselle tai useammalle taholle.  

– Tunnustuksella halutaan tuoda esiin hyvinvoinnin ja terveyden puolesta tehtävän toiminnan moninaisuutta sekä yhteistyön tärkeyttä, painottaa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunnan puheenjohtaja Mira Lehtinen.

– Kunta kehittää asukkaiden hyvinvoinnille edellytyksiä ja mahdollisuuksia, ja kuntalaiset voivat omalla toiminnallaan moninkertaistaa niiden vaikutuksia, kannustaa paikallisia hyvinvointitekoihin hyvinvoinnin ja terveyden lautakunnan jäsen Lauri Untamo.

Vuoden 2024 hyvinvoinnin edistäjän ehdottaminen 

Tunnetko sinä hyvän päivän tekijän? Tiedätkö yhdistyksen, henkilön, yrityksen tai yhteisön, joka tuo Tuusulaan ja tuusulalaisten elämään positiivista energiaa, hyvää mieltä, parempaa oloa, siistimpää ympäristöä – tai jotain muuta hyvinvointia edistävää? Kerro tästä muillekin! 

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta etsii parhaillaan vuoden 2024 hyvinvoinnin edistäjää. Omaa ehdokastaan voi esittää linkistä Ehdota vuoden hyvinvoinnin edistäjää avautuvalla lomakkeella 15.11.2024 saakka. Valmistelutyöhön hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen lautakunta on nimennyt raadin, joka laatii lautakunnalle esityksen palkittavasta hyvinvoinnin edistäjästä. Lautakunta tekee päätöksen joulukuun kokouksessaan. 

Lisätiedot:
Hyvinvointikoordinaattori Annukka Luoderanta, annukka.luoderanta@tuusula.fi, 040 314 3035
Kehittämispäällikkö Katja Elo, katja.elo@tuusula.fi, 040 314 4028 

Tuusulan Vuoden hyvinvoinnin edistäjät 2019–2023 

2023 
Vapaaehtoistoimija Hannu Huusko 
Vapaaehtoistoimija Aleksanteri Romppanen 
Tuusulalaiset talviuintitoimijat  
Tuusulanjärven tapahtumat Oy – Krapin Paja 

2022 
Ukrainan pakolaisten vapaaehtoistoimijat 
Tuusulanjärven jään kunnossapidosta vastaavat tahot
Kuntosali Takomo

2021 
Jekku ry 
Mutterimaja 
Myllykylän Mylly ry ja Tuusulan kunnan latujen kunnossapito 
 
2020 
Jokelan liikuntapaikkojen hoitaja Jari Kuusrainen 
Ruoka-aputoimijat Hävikistä hyväkkiä, Eväskassi ry sekä Siskot ja Simot 
Lyylin kahvila 
 
2019 
Arto Hanelius 
Rusutjärvi-seura ry
Liikuntaseura Syke 

Takaisin