Miltä näyttää rakenteilla olevan lukio ja kulttuuritalo Monion sisällä? – Avoimet ovet 26.1.2023

21.12.2022

Lukio ja kulttuuritalo Monion rakentaminen on hyvässä vauhdissa Tuusulassa, ja rakennus on noussut komeana Hyrylän keskustaan. Monioon on mahdollista tutustua ennakkoon aikataulutetuilla tutustumiskierroksilla, joita järjestetään 26.1.2023 klo 16-18 välisenä aikana avointen ovien -tapahtumassa.  

Ilmoittaudu tutustumiskierrokselle 23.1. mennessä:

Lukio ja kulttuuritalo Monion avoimet ovet

Lukio ja kulttuuritalo Monion työmaalla (Pataljoonantie 6, Tuusula) vietetään avoimia ovia 26.1.2023 klo 16-18. Kutsumme niin tulevat opiskelijat ja kulttuurintekijät, kuin muutkin kiinnostuneet tutustumaan rakennukseen.

Työmaaturvallisuuden takaamiseksi tutustuminen toteutetaan ennakkoon aikataulutetuilla kierroksilla, joihin on ennakkoilmoittautuminen. Kierroksille voi ilmoittautua sunnuntaihin 23.1.2023 mennessä. Kierrosten aluksi Tuusulan kunnan ja rakennusliikkeen edustajat kertovat Moniosta ja sen rakennusvaiheista, ja itse kierroksen aikana pääsee näkemään rakennuksen hahmottuneita tiloja.

 

Monio, ainutlaatuinen kokonaisuus opiskelulle ja kulttuurille

Kesällä 2021 käynnistynyt rakennushanke on Tuusulan kunnan uudistuvan palveluverkon kohteita. Rykmentinpuistoon rakentuvan Monion myötä Tuusula saa paitsi uuden hienon lukion niin kulttuurikunnan arvolle sopivan kulttuuritalon. 

Hirsiseinäinen ja pitkälti puurakenteinen Monio kohoaa Hyrylän keskustaan, hyvien liikenneyhteyksien varrelle. Monio on sekoitus modernia teknologiaa ja historiallisia vaikutteita.  

Monio tarjoaa uudenaikaiset puitteet oppimiselle ja harrastamiselle: Monioon tulee perinteisten luokkahuoneiden sijaan muunneltavia tiloja. Avoimen oppimisympäristön lisäksi rakennetaan oppilaiden toiveesta rauhallisia soppia ryhmätöille ja itsenäiseen opiskeluun.

Suuremmat tilat mahdollistavat lukion opiskelijamäärän kasvattamisen, ja kurssitarjontaa voidaan lisätä ja monipuolistaa. Tiimilukiotoiminnan myötä myös opiskelijat ottavat aktiivisesti osaa koulun kehittämiseen ja toiminnasta saadaan siten opiskelijoiden näköistä. Saman katon alle muuttavat paitsi Tuusulan lukio myös Tuusulan Opisto, Tuusulan kuvataidekoulu sekä Keskisen Uudenmaan musiikkiopisto. 

Moniosta tulee paitsi lukio, niin myös kaikkien kuntalaisten yhteinen kulttuuritalo ja olohuone. Monio vahvistaa Tuusulan asemaa kulttuurikuntana ja edesauttaa yhteistöllistä elämää kotikunnassa.

Monio tarjoaa tuntuvia taide-elämyksiä: Tiloissa voidaan järjestää erilaisia tapahtumia, kuten konsertteja, messuja, näyttelyitä ja yritystilaisuuksia.

Tule tutustumaan tulevaan Monioon ilmoittautumalla ennakkoon.

Lue lisää rakenteilla olevasta lukio ja kulttuuritalo Moniosta: Tutustu Monioon

 

Tutustu laajemmin Tuusulan kunnan palveluverkon uudistamiseen: Uudistuva palveluverkko | Tilat kasvaa, oppia ja harrastaa

Lisätiedot:

Palveluverkon uudistaminen:

Pormestari Kalle Ikkelä p. 040 314 3001

Sivistysjohtaja Tiina Simons p. 040 314 3403

Lukio ja kulttuuritalo Monion toiminta:

Tuusulan lukion rehtori Seppo Kärpänen p. 040 314 3258

Tuusulan Opisto rehtori Timo Rusanen p. 040 314 3414

Tuusulan Kuvataidekoulu Laura Nurro p. 040 314 4486

Keskisen Uudenmaan Musiikkiopisto apulaisrehtori Juha-Pekka Putkonen p. 040 315 2864

 

15112022 Monio Timo Nurmi (2)

Takaisin