A

Syysskidi

Syysskidi 2017

SYYSSKIDI  TUUSULASSA  4.-12.11.2017

Lastenkulttuuria ja koko perheen tapahtumia Hyrylässä, Kellokoskella ja Jokelassa!

Tuusulassa vietetään Skidiviikot-lastenkulttuuriviikkoja kaksi kertaa vuodessa: maaliskuussa vietetään Skidiviikkoa ja marraskuussa Syysskidiä. Lastenkulttuuriviikkojen tarkoituksena on tuoda kiertävien ammattiteattereiden- ja muusikoiden esityksiä Tuusulaan -  lähelle lapsiperheitä, päiväkoteja ja kouluja.

Katsothan lipunvaraustiedot kunkin tapahtuman kohdalta. Arkiaamuesityksiin on vapaa pääsy, mutta paikat on varattava ennakkoon. Ilmoittautumislinkit aukeavat tällä sivulla 24.10. Esitykset varataan yleensä viimeistä paikkaa myöten, joten peruthan varauksesi ajoissa, jotta vapautat paikan sitä jonottavalle!

Syysskidi tehdään yhdessä!
Syysskidi tehdään yhteistyössä useiden toimijoiden kanssa. Menossa mukana ovat tänä vuonna yhdessä Tuusulan kulttuuritoimen kanssa Tuusulan kirjastot, Kotiseutumuseo Klaavola, Ilmatorjuntamuseo, Tuusulan Uimahalli, Tuusulan seurakunta, MLL Etelä-Tuusula ja MLL Jokela sekä ammattitaiteilijoita eri puolilta Suomea.

Syysskidin ohjelmistoesite pdf

OHJELMAA ARKIAAMUIHIN

Lauran satuaarre: Pudonneen tähden arvoitus
Ma 6.11. klo 9:00 TÄYNNÄ ja 10:15
Taidekeskus Kasarmi, Jääkärinpolku 2, Hyrylä
Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Kesto n. 40 min.
Vapaa pääsy. Varaa paikkasi esitykseen,

Näytelmä juhlii 100-vuotiasta Suomea. Tarinassa maahinen seikkailee suomalaisessa kansallismaisemassa kohdaten metsäneläimiä sekä suomalaiseen kansanperinteeseen kuuluvia haltioita. Runoutta kuullaan Eino Leinolta sekä Sakari Topeliukselta. Käsikirjoitus ja toteutus Satu Viiala & Laura Tuhkanen, Nukentekijä Kristina Segercrantz.

Teatteri Pensas: Pupu Papu Pöö - esitys vauvoille ja taaperoille
Ti 7.11. klo 9:30 ja 10:30
Taidekeskus Kasarmi, Jääkärinpolku 2, Hyrylä
Ikäsuositus 0-3 vuotta. Kesto n. 40 min.
Huom. Esitykseen mahtuu 16 pientä seuralaisineen. HUOM! Esitykseen ei voi ilmoittautua ryhmänä, paikka varataan kerrallaan yhdelle lapsi-aikuisparille!
Vapaa pääsy. Varaa paikkasi esitykseen

Pupu papu pöö on suomalaisten runoilijoiden teksteihin pohjautuva esitys vauvoille ja taaperoille. Esitys sisältää paljon vuorovaikutusta yleisön kanssa, kuten höyhenellä kutkuttelua ja basilikan nuuskuttelua.

Nukketeatteri Pikku-Kulkuri: Ilvekset kuin veljekset
Ke 8.11. klo 9.30 ESITYS ON LOPPUUNVARATTU!
Roinilan päiväkoti, Nystenintie 6, Kellokoski, Sisäänkäynti: Perhekeskus Ikioma.
Ikäsuositus 2-5 vuotta. Kesto n. 30 min.
Vapaa pääsy. Varaa paikkasi esitykseen. ESITYS ON LOPPUUNVARATTU!

Tarina pienestä Otto-nimisestä ilveksestä, jonka G. Bardi ja Leo Bardi ovat adoptoineet kuumaan eteläiseen maahan. Otto on kotoisin pohjoisesta, ja paahtava etelän aurinko polttaa pilkkuja Oton ihoon. Otto löytää helpotuksen luolan viileydestä. Samalla hän löytää sattumalta uuden harrastuksen ja sen myötä myös ystäviä.

Näytelmä pohjautuu Petra Heikkilän samannimiseen lastenkirjaan. Dramatisointi ja ohjaus Teija Sivula, visualisointi Heini Maaranen, musiikki Tapani Rinne, näyttelijä Ilpo Mikkonen.

Teatteri Pensas: Runoilija Kuoriainen muistinsa jäljillä
To 9.11. klo 9.00 ja 10.15
Jokela-talo, Keskustie 20
Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Kesto n. 40 min.
Vapaa pääsy. Varaa paikkasi esitykseen

Jukka Itkosen runoihin perustuva näyttämöesitys lapsille ja muille kasvaville.

Teatteri Mukamas: Nallen retkilaukku
Pe 10.11. klo 9.00 ja 10.15 MOLEMMAT ESITYKSET LOPPUUNVARATTU!
Jokela-talo, Keskustie 20
Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Kesto n. 40 min.
Vapaa pääsy. Varaa paikkasi esitykseen, MOLEMMAT ESITYKSET LOPPUUNVARATTU!

Iloinen laulumatka kuljettaa meidät läpi Suomen tuoden tuulahduksia eri kulttuuriperinnöistä. Kauniit suomalaiset sävelmät ja tanssin askeleet tempaavat mukaansa kaikenikäiset katsojat. Esitys on osa virallista Suomi 100 -ohjelmaa.

OHJELMAA ARKI-ILTOINA

Mitä lapsi tarvitsee hyvään kasvuun?
Lastenpsykiatri Jari Sinkkosen luento vanhemmille ja kasvattajille.
Ti 7.11. klo 18.00
Hyökkälän auditorio, Kirkkotie 11, Tuusula
Vapaa pääsy. Järjestää Tuusulan Seurakunnan lapsityö.

Pääkirjaston iltasatutunti
Ti 7.11. klo 17.30
Tervetuloa satujen kiehtovaan maailmaan!
Ikäsuositus 3-6-vuotiaat. Kesto n. 30 min. Vapaa pääsy.

Nalletohtorin vastaanotto
Pe 10.11.17 klo 16-18
Tuusulan pääkirjasto
Tule tarkistamaan nallesi tai pehmolelusi terveys Nalletohtorin vastaanotolle. Nalletohtori tutkii pehmolelusi huolella ja hoitaa pipit ja kolotukset. Kotiinviemisiksi saat reseptin ja kotihoito-ohjeen. Hoidoksi voidaan määrätä esimerkiksi piristysruiskeita tai halikuureja.

VIIKONLOPPUNA KOKO PERHEELLE

Karkki ja Kepponen -lastentapahtuma
La 4.11. klo 14-18
Jokelan koulukeskus, Jyväkuja 13. Vapaa pääsy.

Jokelan MLL yhteistyössä muiden jokelalaisten toimijoiden kanssa järjestää jo perinteeksi muodostuneen koko perheen halloweenhenkisen tapahtuman.

Ohjelmassa pääesiintyjänä 25-vuotista uraansa juhliva Pellekaija Pum. Konsertissa mukana musiikkia syyskuussa ilmestyneeltä levyltä. Lisäksi koko tapahtuman ajan mm. kauhuhuone, askartelua, arpajaiset, eko-ongintaa, kasvomaalausta ja kahvio sekä poniratsastusta pihalla. Tapahtuman aikana on myös mahdollista käydä kuuntelemassa satutuokioita. Paikalla on tuote-esittelijöitä ja myyjiä sekä urheiluseurojen liikunnallisia pisteitä. Lisätiedot tapahtumasta: mll.jokela.fi

TEKEMISTÄ ISÄNPÄIVÄVIIKONLOPPUNA

Linnateatteri: Tatu ja Patu työn touhussa
La 11.11. klo 15
Hyökkälän koulu, auditorio, Kirkkotie 11
Ikäsuositus: yli 3-vuotiaille, kesto n. 50 min. Liput ennakkoon 5,50 € ja ovelta käteisellä 7 €. Osta liput ennakkoon: etelä-tuusula.mll.fi

Kahvio aukeaa puoli tuntia ennen esitystä. Lisätiedot: etela-tuusula.mll.fi
Tatu ja Patu kertovat nyt totuuden työstä ja työnteosta - miksi työtä tehdään ja missä. Veljekset uppoutuvat erilaisten ammattien ihmeelliseen maailmaan ja määrittelevät, miten mikäkin työ oikeastaan pitäisi tehdä ja kuka sen parhaiten tekee. Veljesten riemastuttava käsitys saattaa poiketa yleisesti hyväksytystä totuudesta, mutta kyllä työ tekijäänsä opettaa!

Mitä itua on maanviljelijän ammatissa, mitä harjaantunut ammattilainen saa aikaan Patun hiustyylistä ja taivuttaako karski metallimies pitkään valssattuaan kaiken tangoksi? Tervetuloa Outolan työntutkimuskeskukseen ottamaan selvää!

Lavalla Tatuna pyörii Sami Markus ja Patuna hyörii Jaakko Loukkola. Dramatisointi ja ohjaus Sami Rannila. Tapahtuman järjestää MLL Etelä-Tuusula.

TEKEMISTÄ ISÄNPÄIVÄNÄ

Kotiseutumuseo Klaavola (Klaavolantie 3)
Su 12.11. klo 12-16. Vapaa pääsy.
Tarinalliset nalleopastukset klo 12, 13, 14 ja 15.

Kotiseutumuseo kertoo, millaista oli vauraan uusmaalaisen maalaistalon elämä 1900-luvun alkupuolella. Talon huoneet on sisustettu maailmansotien välisen ajan tyyliin. Tänä vuonna syksyn saapuessa myös joukko suloisia nallekarhuja muutti Klaavolan museoon. Isänpäivän aikana voit saapua tapaamaan vanhoja nalleja oman pehmeän leluystäväsi kanssa. Tarinaopastuksen aikana pääset kuulemaan myös nallekarhujen historiasta ja tekemään pieniä askareita nalleystäviemme kanssa.

Ilmatorjuntamuseo (Klaavolantie 2)
Su 12.11. klo 11-17. Vapaa pääsy.

Ilmatorjuntamuseossa on kaksi suurta näyttelyhallia, 1700-luvun alun sotilasvirkatalo, laaja ulkoalue sekä museokahvila ja -myymälä.

Tuusulan uimahalli (Rykmentintie 1)
Su 12.11. klo 11-17
Uimahalli kutsuu isät lapsineen uimaan maksutta isänpäivänä!

Kotiseutumuseo Klaavola ja Ilmatorjuntamuseo sijaitsevat Klaavolantien molemmin puolin ja kävelymatkan päässä Uimahallilta.

NÄYTTELYT

Tuusulan Kultsu - Kurkistuksia kulttuurikasvatussuunnitelmaan
31.10.-10.11.2017
Kunnantalon Aulagalleria (Hyryläntie 16), avoinna ma ja pe klo 8-16, ti-to klo 8-19. Vapaa pääsy.

Tuusulan kulttuurikasvatussuunnitelman veturit - kunnan kulttuuri-, museo- ja kirjastopalvelut - kattavat isoja asetelmia kulttuurin iloa ja valoa marraskuun alkuun. Tuusulassa otettiin käyttöön syksyllä 2016 peruskoulun kulttuurikasvatussuunnitelma. Se on tahtotila ja ohjelma, joka tuo paikalliset kulttuuripalvelut ja paikallishistorian jokaisen oppijan ulottuville ja takaa oppilaille tasa-arvoisen pääsyn taiteeseen ja kulttuuriin. Tuusulan Kultsu yks vee juhlii Aulagalleriassa.

www.tuusula.fi/kulttuurikasvatussuunnitelma

Nallet Tuusulan pääkirjastossa sekä Kellokosken ja Jokelan kirjastoissa
Nallekirjanäyttely 1.-30.11.17
Nalleja on monenmoisia, on pieniä, on pulleita, on nöpönenäisiä, on tahmatassuja, on höpönassuja. Kaikenkarvaisiin nalleihin pääset tutustumaan nallekirjanäyttelyissä pääkirjastossa sekä Kellokosken ja Jokelan kirjastoissa.

Arvaa kuinka monta pehmolelua 6.-11.11.17
Pääkirjaston, Jokelan ja Kellokosken kirjastojen vitriiniin ja muihin kummiin paikkoihin on ahtautunut melkoinen määrä pehmoleluja. Arvaatko sinä oikein kuinka monta? Osallistujien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Nähdään Syysskidissä!

Kyselyt, ihmettelyt ja tiedustelut: Tuusulan kulttuuripalvelut / lastenkulttuuri p. 040 314 3435, kulttuuri(at)tuusula.fi. Muutokset ohjelmistossa mahdollisia.