Kotikonsertteja Halosenniemessä

Halosenniemessä järjestettiin Tuusulanjärven taiteilijaperheiden iloksi kotikonsertteja ja joskus myös tanssiaisia. Tapanina ja loppiaisena ateljeen lattia tärisi tanssijoiden pyörähdellessä, ja Maija Halosen soittaessa pianoa. Kerrotaan, että Maija olisi joskus soittanut nelikätisesti Aino Sibeliuksen kanssa, ja että "Jannekin" olisi kokeillut kaunista Steinway-merkkistä pianoa. Kanteleen soitosta vastasi talon isäntä.

Heikki-veljen saapuessa ateljeessa saatiin nauttia viulun, kanteleen ja pianon erilaisista yhdistelmistä esimerkiksi Mendelssohnin ja Sibeliuksen viulukonserttojen muodossa. Heikki Halonen oli taitava viulisti, jonka uraa kuitenkin harmillisesti häiritsi ramppikuume. Sibeliuksen maine houkutteli Tuusulaan muitakin musiikin harjoittajia ja Halosenniemestä he saivat näyttämön erilaisille konserteilleen. Kapellimestari Robert Kajanus kuului Halosenniemen vakituisiin kävijöihin, kuten myös "Suomen Chopinina" itseään pitänyt säveltäjä Toivo Kuula.

Tehtäväidea:

Järjestäkää oma kotikonsertti Halosten innoittamina. Soittimina voitte toki käyttää kaikenlaisia soittimia tai ääntäpäästäviä esineitä.