Talvilomaviikon viettoa Tuusulassa

13.02.2024

Talvinen Tuusula tarjoaa koko perheelle mukavaa tekemistä talvilomaviikolle. Tuusulassa lomaa vietetään viikolla 8. Vilkaise vinkkimme loman viettoon niin sisä- kuin ulkokohteissakin! 

Tekemistä lapsille ja nuorille 

Tuusulan kirjastoissa voit talvilomaviikolla suunnistaa lumisten aiheiden parissa. Suunnistajille on luvassa pieni palkkio. Katso kirjastojen yhteystiedot ja aukioloajat. 

Perhetuvissa Hyrylässä ja Kellokoskella pääset kohtaamaan muita yhteisen tekemisen äärellä. Perhetupa Myötätuuli Hyrylässä on auki talvilomaviikolla maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaina kello 9–15 ja Perhetupa Ikioma Kellokoskella maanantaista torstaihin kello 9–16 ja perjantaina kello 9–12. 

Tapaa muita vauvaperheitä elokuvan ja mukavan yhdessäolon merkeissä
Jokelan kirjaston vauvakinossa perjantaina 23.2. kello 15 alkaen. Helmikuun vauvakinon elokuvana on Eat Pray Love. Katso vauvakinon tarkemmat tiedot. 
 
Nuorisotilat ovat avoinna normaalien aukioloaikojen mukaan, ja talvilomaviikolla niissä on tarjolla joka päivä terveellistä välipalaa. Tiedossa on myös tilakohtaista ohjelmaa. Seuraa Tuusulan alueellisen nuorisotyön somekanavia ja tule mukaan menoon!  

Tapahtumia kaikenikäisille  

Lars-Gunnar ”Nubben” Nordström (1924–2004) oli suomalaisen abstraktin taiteen edelläkävijä, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Taiteilijaa juhlistetaan kaksipäiväisillä ikärajattomilla Nubben 100 -festivaaleilla 23.–24.2. Lukio ja kulttuuritalo Moniossa. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Katso festivaalin ohjelma. 

Tuusulanjärvellä pelataan pipolätkän hyväntekeväisyysturnaus lauantaina 24.2. kello 10–18. Kisakeskuksena toimii Gustavelund. Turnauksen keräyskohteena on Pelastakaa Lasten Eväitä elämälle -ohjelma ja vähävaraisten perheiden lasten liikuntaharrastusten tukeminen. Mukaan mahtuu enintään 50 joukkuetta. Ilmoittaudu mukaan tai tule seuraamaan jännittäviä pelejä! 
HUOM. Sääolosuhteiden vuoksi vuoden 2024 turnaus on päätetty siirtää ensi vuodelle. Uusi päivämäärä on lauantai 8.2.2025.

Jokelan Virtatuvalla on tiedossa mukava koko perheen Virtatuvalla tapahtuu -hiihtotempaustapahtuma 24.25.2. Paikalla on myös latukahvio.  

Lämpimiä ja viileitä vesiä 

Tuusulan uimahallilla pääset lämpimiin löylyihin ja virkistäviin altaisiin koko perheen voimin. Voit polskia useammassa eri altaassa ja nauttia vesiliukumäen vauhdista. Uinnin lomassa sinua lämmittävät saunat. Opetusaltaalla on talvilomaviikolla hallin aukioloaikoina kello 9–10 ja 13–14 lasten peuhutunnit, jolloin leikkivälineitä on vapaassa käytössä. Katso uimahallin aukioloajat! 
 
Virkisty talviuinnin merkeissä! Viileämmistä vesistä nauttivat voivat suunnata talviuintipaikoille, joita löytyy Tuusulasta jo neljästä eri sijainnista Hyrylästä, Rusutjärveltä, Jokelasta ja Kellokoskelta.  

Posket punaisiksi ulkoilemalla  

Etelä-Tuusulan talviulkoilumahdollisuudet  

Tuusulan eteläosasta löytyy useita ulkoilukohteita. Pääset niin hiihtämään, luistelemaan, laskemaan pulkkamäkeä, nauttimaan Tuusulanjärven radasta kuin retkeilemään luonnossa.  

Hiihtolatuja löytyy moneen makuun Tuusulan urheilukeskuksesta, golfkentältä ja Annivaarasta. Latujen kunto vaihtelee säiden mukaan. Katso latukohtainen tieto ja lähde nauttimaan hiihdon hurmasta! Muista myös Myllykylän Mylly ry:n ylläpitämät ladut Etelä-Tuusulassa.  

Luistelu on mitä mukavinta talvilomapuuhaa. Jäähallien yleisövuorot tarjoavat niin mailattomia kuin mailallisia vuoroja, ja eri puolilla Etelä-Tuusulaa sijaitsevilla ulkojääkentillä pääset liikkumaan oman aikataulusi mukaan. Katso jäähallien vuorot ja ulkojääkenttien olosuhteet! 
 
Vietä talvilomapäivä perheen tai kavereiden kanssapulkkamäessä. Tuusulan ylläpitämät pulkkamäet löytyvätJokelanNotkopuistostajaTuusulan urheilukeskuksesta. Lisäksi vapaaehtoisten ylläpitämiä pulkkamäkiä löytyy Lahelasta (Alaniitynkaari ja Ylimäkilä). 
 
Tuusulanjärven jäällä kulkeva talviulkoilureitti tarjoaa liikkumismahdollisuuksia monin eri tavoin sääolosuhteet huomioiden. Muistathan aina tarkastaa jäätilanteen ennen jäälle menoa ja noudattaa turvallisuusohjeita. Katso ajankohtaiset tiedot Tuusulanjärvestä. 
 
Jos eväiden kera retkeily on mieleesi, muista myös Sarvikallion virkistysalue, Fjällbon puisto, Anttilan tilakeskuksen rannan piknik-paikka sekä Vaunukankaan laavu. Talvilomaviikon ajan Vaunukankaan laavulla on innokkaiden makkaranpaistajien käytettävissä polttopuita osana Polttopuita Tuusulan laavuille -projektia ja läheiseltä lammelta löytyy myös napakelkka. 

Jokelan talviulkoilumahdollisuudet 

Jokelasta löytyy useita ulkoreittejä ja -paikkoja, joissa voit viihtyä talvisen päivän vietossa.  

Lähde hiihtämään kuntoradalle ja pysähdy matkalla laavulle nauttimaan eväistä! Pääset laavulle myös kävelyuraa pitkin kävellen. Laavulla on talvilomaviikolla polttopuita Vaunukankaan laavun tapaan osana Polttopuita Tuusulan laavuille -projektia.  
 
Jos nautit hiihtämisestä tasaisemmassa maastossa, niin Pertun peltolenkillä pääset hiihtämään kahden kilometrin lenkkiä ja pysähtymään nuotiopaikalle nauttimaan eväistä. 
 
Jokelan urheilukentällä ja pienkentillä pääset nauttimaan luistelun iloista. Urheilukentällä on erikseen kiekoton alue ja kiekolliseen pelailuun on varattu puolestaan kaukalo ja takajää.  

Notkopuiston pulkkamäessä vietät vauhdikasta perhepäivää. Ladut lähtevät pulkkamäen vierestä. Perheen pienimmät voivat hiihtää Notkopuiston tasaista nurmilenkkiä. 

Sinisellä ja keltaisella maastopoluilla pääset nauttimaan talvisesta maastopyöräilystä tai kävelystä metsässä. Sinisellä lenkillä voit pysähtyä laavulle nuotiolle evästelemään. 
 
Tutustu Jokelan ulkoilupaikkoihin ja ulkojääkenttiin.

Kellokosken talviulkoilumahdollisuudet 

Kellokoskella talvisen ulkoilun pariin kutsuvat niin ladut kuin luistelumahdollisuudetkin. Vilkaise latujen ja ulkojääkenttien tilanne ja katso Kellokosken jäähallin yleisöluisteluvuorot!  
 
Muista myös, että Kellokosken ruukin ja joenvarren ympäristö tarjoaa talvista tunnelmaa osin vapaana virtaavan veden äärellä. Alueella kävely tuo mukavasti poskiin punaa talvisena lomapäivänä, ja ulkoilun päätteeksi voi käydä nauttimassa kupit lämmintä.  

Museoissa tapahtuu 

Halosenniemessä pääset tutustumaan värikkäisiin ja monitulkintaisiin nykytaiteen teoksiin Nelimarkka-Rahaston kokoelmasta näyttelyssä ”Haaveita ja näkyjä”. Mukana on myös Halosenniemen isännän Pekka Halosen teoksia. Talvilomaviikolla järjestetään opastukset lapsiperheille keskiviikkona 21.2. ja torstaina 22.2. kello 13, jolloin tutustutaan Halosenniemeen, Pekka Halosen perheeseen ja näyttelyyn "Haaveita ja näkyjä". Näyttelyyn liittyen voi tehdä pienen etsintätehtävän. Sunnuntaisin Halosenniemessä on yleisöopastus suomeksi kello 13 ja englanniksi kello 14.  

Taiteilijakoti Erkkolassa on uusi näyttely ”Liikahduksia – modernin kaupungin aiheita 1900-luvulta”. Se juhlistaa Lars-Gunnar ”Nubben” Nordströmiä (1924–2014), jonka syntymästä tulee 100 vuotta. Näyttelyssä on esillä abstraktin taiteen lisäksi kaupunkiaiheisia teoksia Marcus Collinilta, Ragnar Ekelundilta, Väinö Hämäläiseltä, Väinö Kunnakselta, Eero Nelimarkalta, Sigrid Schaumanilta, Martta Wendeliniltä ja Werner Åströmiltä. Sunnuntaisin yleisöopastus on kello 15. 

Vilkaise myös muut Tuusulassa sijaitsevat museot.  

Lisäksi Tuusulassa on paljon muutakin nähtävää ja tehtävää. Tutustu tarjontaan Visit Tuusula -sivustolla.  

Talviloman riemua pulkkamäessä

Takaisin